Τι φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Τι φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Ποιες αλλαγές σημειώνονται με τον νέο νόμο. της Μαίρης Λαμπαδίτη

Η δύσκολη διαπραγμάτευση εν όψει 3ης αξιολόγησης

Η δύσκολη διαπραγμάτευση εν όψει 3ης αξιολόγησης

Τι ζητούν οι θεσμοί Της Δήμητρας Καδδά

Ποιες αλλαγές προωθεί ο Juncker για την ευρωζώνη

Ποιες αλλαγές προωθεί ο Juncker για την ευρωζώνη

του Daniel Gross, Thinking Ahead Europe Στην ομιλία του State of the Union στις 13 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος junker παρουσίασε το όραμά του για μια πολιτική ευρωζώνη. 

Ζιν: Προπαγάνδα τα περί ελληνικής προόδου

Ζιν: Προπαγάνδα τα περί ελληνικής προόδου

Τι επισημαίνει ο Γερμανός οικονομολόγος, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών IFO του Μονάχου

Η χώρα καταρρέει

Η χώρα καταρρέει

Η πρόοδος ή η παρακμή είναι στα χέρια των πολιτών, που αποφασίζουν ποιοι και με ποιους όρους θα τους κυβερνήσουν. Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης

Γιατί το ΔΝΤ επιμένει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Γιατί το ΔΝΤ επιμένει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Τι κρύβει η εμμονή του Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Eurobank: Κενό αξιοπιστίας & εμπιστοσύνης με τις διεθνείς αγορές

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Ειδική μελέτη της τράπεζας για το κόστος της οικονομικής αβεβαιότητας 

Την ανάγκη έγκαιρης γεφύρωσης του κενού αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τις διεθνείς αγορές, υπογραμμίζει η Eurobank, σε ειδική μελέτη για το κόστος της οικονομικής αβεβαιότητας, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της τράπεζας, Νίκο Καραμούζη και τον group strategy, Αντώνη Κουλεϊμάνη.

Η «κάλυψη» αυτού του κενού, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία ομαλοποίησης της οικονομίας, με χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερα οφέλη.

«Αυτό, ωστόσο, προϋποθέτει τη συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων και την εφαρμογή -χωρίς καθυστερήσεις- ενός εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με ευρύτερες συναινέσεις, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τονίζεται επίσης.

Βασικοί άξονες του παραπάνω σχεδίου, σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, θα πρέπει να είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, η εξωστρέφεια, τα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά - υπηρεσίες, η ελληνική βιομηχανία και η αγροτική παραγωγή.

Ειδική μνεία γίνεται και στη δημιουργία ελκυστικών θεσμικών και οικονομικών συνθηκών για την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις καινοτόμες δράσεις, τις εξωστρεφείς δραστηριότητες και την προσέλκυση σημαντικών ξένων κεφαλαίων.

Το τελευταίο, μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως αναγκαία εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη την κατάρρευση της εγχώριας ιδιωτικής αποταμίευσης και τη στενότητα ρευστότητας του τραπεζικού τομέα, ώστε να διασφαλιστεί η ταχεία επιστροφή της χώρας σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά.

«Η ανάπτυξη θα συμβάλει στην εξομάλυνση των μεγάλων προβλημάτων της ανεργίας, της φτώχειας, του υψηλού δημοσίου χρέους και των επισφαλών τραπεζικών δανείων που αντιμετωπίζει η χώρα μας» επισημαίνεται, επιπλέον.

Προϋπόθεση όλων των παραπάνω, κατά την Eurobank, συνιστά η πολιτική σταθερότητα και η υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την επιστροφή στην κανονικότητα και τις ανοιχτές αγορές.

«Έχουμε τη δυνατότητα, αλλά και την ευκαιρία, να μετατρέψουμε τα επόμενα 10 χρόνια σε περίοδο ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης, δημιουργώντας μια σύγχρονη, ανταγωνιστική, ανοικτή και παραγωγική οικονομία, με αποτελεσματική κοινωνική πολιτική και προστασία στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα» καταλήγει η μελέτη της Eurobank.

naftemporiki.gr

Σύνδεση