Ανόητες συζητήσεις περί εξόδου από τα μνημόνια

Ανόητες συζητήσεις περί εξόδου από τα μνημόνια

Χωρίς την ονομαστική διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους η Ελλάδα θα καταστραφεί εντελώς αλλάζοντας παράλληλα ιδιοκτήτες, ενώ θα διακινδυνεύσει ακόμη και να χαθεί ως Έθνος – οπότε όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν με τα παραισθησιογόνα που…

Regling: Όχι κούρεμα χρέους, πιθανόν κάποια μέτρα για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

Regling: Όχι κούρεμα χρέους, πιθανόν κάποια μέτρα για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

Το Eurogroup θα εξετάσει την πιο πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας και στη συνέχεια θα αποφασίσει ποια μέτρα είναι κατάλληλα υπό αυτές τις συνθήκες

Ενισχυμένη εποπτεία στην μετά την 20η Αυγούστου εποχή

Ενισχυμένη εποπτεία στην μετά την 20η Αυγούστου εποχή

Τα δώρα που περιμένει η κυβέρνηση, οι δεσμεύσεις & τα 6 σημεία του νέου ολιγοσέλιδου κειμένου-συμφωνίας.   του Αργύρη Παπαστάθη

Brain Drain: Μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα

Brain Drain: Μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα

Μία έρευνα της ICAP για όσους έγκαλείπουν την χώρα- Με ανώτερη μόρφωση &... one-way ticket!  

Ο πρόεδρος του ΧΑ στο FoxNews

Ο πρόεδρος του ΧΑ στο FoxNews

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρεται στις ανησυχίες ελληνικών εταιρειών για τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Donald Trump  Watch the latest video at foxbusiness.com

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Διαβάστε την ανακοίνωση για την τοποθέτηση της Ελληνίδας καθηγήτριας στο Yale 

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Eurobank: Κενό αξιοπιστίας & εμπιστοσύνης με τις διεθνείς αγορές

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Ειδική μελέτη της τράπεζας για το κόστος της οικονομικής αβεβαιότητας 

Την ανάγκη έγκαιρης γεφύρωσης του κενού αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τις διεθνείς αγορές, υπογραμμίζει η Eurobank, σε ειδική μελέτη για το κόστος της οικονομικής αβεβαιότητας, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της τράπεζας, Νίκο Καραμούζη και τον group strategy, Αντώνη Κουλεϊμάνη.

Η «κάλυψη» αυτού του κενού, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία ομαλοποίησης της οικονομίας, με χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερα οφέλη.

«Αυτό, ωστόσο, προϋποθέτει τη συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων και την εφαρμογή -χωρίς καθυστερήσεις- ενός εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με ευρύτερες συναινέσεις, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τονίζεται επίσης.

Βασικοί άξονες του παραπάνω σχεδίου, σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, θα πρέπει να είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, η εξωστρέφεια, τα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά - υπηρεσίες, η ελληνική βιομηχανία και η αγροτική παραγωγή.

Ειδική μνεία γίνεται και στη δημιουργία ελκυστικών θεσμικών και οικονομικών συνθηκών για την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας, τις ιδιωτικές επενδύσεις, τις καινοτόμες δράσεις, τις εξωστρεφείς δραστηριότητες και την προσέλκυση σημαντικών ξένων κεφαλαίων.

Το τελευταίο, μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως αναγκαία εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη την κατάρρευση της εγχώριας ιδιωτικής αποταμίευσης και τη στενότητα ρευστότητας του τραπεζικού τομέα, ώστε να διασφαλιστεί η ταχεία επιστροφή της χώρας σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά.

«Η ανάπτυξη θα συμβάλει στην εξομάλυνση των μεγάλων προβλημάτων της ανεργίας, της φτώχειας, του υψηλού δημοσίου χρέους και των επισφαλών τραπεζικών δανείων που αντιμετωπίζει η χώρα μας» επισημαίνεται, επιπλέον.

Προϋπόθεση όλων των παραπάνω, κατά την Eurobank, συνιστά η πολιτική σταθερότητα και η υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την επιστροφή στην κανονικότητα και τις ανοιχτές αγορές.

«Έχουμε τη δυνατότητα, αλλά και την ευκαιρία, να μετατρέψουμε τα επόμενα 10 χρόνια σε περίοδο ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης, δημιουργώντας μια σύγχρονη, ανταγωνιστική, ανοικτή και παραγωγική οικονομία, με αποτελεσματική κοινωνική πολιτική και προστασία στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα» καταλήγει η μελέτη της Eurobank.

naftemporiki.gr

Σύνδεση