Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πολλαπλώς κερδισμένο το Βερολίνο από την πολιτική της ΕΚΤ

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Του Jean-Michel Paul, BloombergView Τον Νοέμβριο, η πρώην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, χαρακτήρισε το τρέχον χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού ως "μυστήριο".

Ενστάσεις Βρυξελλών για την ελληνική ενεργειακή αγορά

Ενστάσεις Βρυξελλών για την ελληνική ενεργειακή αγορά

Στο μικροσκόπιο ζητήματα ανατγωνισμού Γράφει ο Χρήστος Στεφάνου

Τραγωδία εν ελεξίξει

Τραγωδία εν ελεξίξει

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι…

Βίζερ: Ρύθμιση χρέους με επιπλέον όρους

Βίζερ: Ρύθμιση χρέους με επιπλέον όρους

Μήνυμα στην Αθήνα ότι αν υπάρξει ρύθμιση χρέους αυτό θα γίνει με επιπλέον όρους στέλνει ο απερχόμενος πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Citigroup: Η ανακοίνωση για το κοινωνικό μέρισμα δείχνει την καλή σχέση κυβέρνησης-δανειστών

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Στην ανακοίνωση της διανομής του κοινωνικού μερίσματος από την ελληνική κυβέρνηση επικεντρώνεται σε νέο της note η Citigroup, σημειώνοντας πως αυτή η κίνηση υπογραμμίζει το θετικό κλίμα που υπάρχει πλέον μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.

Όπως επισημαίνει, ο  Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 0,8% του ΑΕΠ, λόγω της υπεραπόδοσης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για την φετινή χρονιά.

Ο στόχος για το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2017 διαμορφώνεται στο 1,75% του ΑΕΠ, όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, αλλά οι τελευταίες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν ότι θα ξεπεράσει το 2,5%.

Όπως σχολιάζει η Citi, αυτή η κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει το εποικοδομητικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, την στιγμή που μία αντίστοιχη ανακοίνωση πέρσι είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Όπως τονίζει, αυτό το θετικό κλίμα εν όψει της ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης ενισχύει τις πιθανότητες  ολοκλήρωσης του προγράμματος διάσωσης το καλοκαίρι του 2018.

capital.gr

Σύνδεση