Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Διαβάστε την ανακοίνωση για την τοποθέτηση της Ελληνίδας καθηγήτριας στο Yale 

Ο δύσκολος βηματισμός Τσίπρα-Τσακαλώτου

Ο δύσκολος βηματισμός Τσίπρα-Τσακαλώτου

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου  Ουδείς σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ασφαλώς ότι όσα υπόσχεται ο κ. Τσίπρας για τη... μεταμνημονιακή εποχή θα ευοδωθούν. Τώρα όμως φρόντισε να θέσει…

Σεντένο: Εξετάσαμε το θέμα της ενισχυμένης εποπτείας, μετά το τέλος του προγράμματος

Σεντένο: Εξετάσαμε το θέμα της ενισχυμένης εποπτείας, μετά το τέλος του προγράμματος

"Τον Ιούνιο οι αποφάσεις" σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, που συνεδρίασε στη Σόφια

Μοσκοβισί: Πρέπει να υπάρξει εποπτεία

Μοσκοβισί: Πρέπει να υπάρξει εποπτεία

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να εκτελούνται (on track)» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων

Washington Post: Η οικονομική κρίση στην Ελλαδα έχει τελειώσει μόνο αν δεν ζεις εκεί

Washington Post: Η οικονομική κρίση στην Ελλαδα έχει τελειώσει μόνο αν δεν ζεις εκεί

Για 20 χρόνια χαμένα κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα - Γιατί υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να είχε φύγει από το ευρώ το 2009

Θα τελεσφορίσει αυτή τη φορά το deal με την Εθνική;

Θα τελεσφορίσει αυτή τη φορά το deal με την Εθνική;

της Νένας Μαλλιάρα Υπόθεση για δύο που θα κριθεί σε διάστημα πέντε εβδομάδων, θα είναι η πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Κάνει πίσω ο Κάλαμος για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency

Δικαστική αγωγή για την αθέτηση πληρωμής κατέθεσε η αμερικανική Calamos Family Partners στην ολλανδική Exin Financial Services, εγείροντας αμφιβολίες για το εάν μπορεί να προχωρήσει μια συμφωνία μεταξύ των δύο για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η αμερικανική Calamos Investments και η Exin Partners, ολλανδική εταιρεία διαχείρισης asset και αντασφαλιστικών δραστηριοτήτων, είχαν συμφωνήσει να αποκτήσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι 718 εκατ. δολαρίων το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι ασαφές ποια επίπτωση θα έχει αυτή η νομική διαμάχη στην ελληνική επένδυση, η οποία υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή της μέσω email, η Calamos Family Partner ανακοίνωσε ότι επιδιώκει την άμεση εξόφληση κεφαλαίου άνω των 41 εκατ. δολαρίων που της οφείλεται από την Exin, στο πλαίσιο σειράς δανειακών συμφωνιών. Το πλήρες ποσό επρόκειτο να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017, και τώρα είναι ληξιπρόθεσμο.

Αναφέρει ότι η Exin έχει επανειλημμένως αποτύχει να παράσχει τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία και άλλες χρηματοπιστωτικές, λογιστικές και ρυθμιστικές πληροφορίες και αρχεία όπως απαιτείται από τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις.

Επιπλέον, η αγωγή ζητά την πλήρη καταγραφή του πότε και πώς χρησιμοποίησε η Exin τα κεφάλαια που δανείστηκε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

«NAPERVILLE, Illinois, Feb. 7, 2018 /PRNewswire/ -- Calamos Family Partners, Inc. ("CFP"), the private family office of John P. Calamos, Sr., announced that Mr. Calamos and John S. Koudounis filed a legal action today in Cook County, Illinois against EXIN Financial Services Holdings B.V., the Dutch holding company of the EXIN Group ("EXIN"), seeking immediate repayment of more than $41 million in principal, plus interest, owed to them by EXIN under a series of loan agreements, the full amount of which became finally due and payable by EXIN under the terms of those agreements on December 31, 2017 and is now in default. Today's legal action also asserts, among other things, that EXIN has repeatedly failed to provide requested financial statements and other financial, accounting and regulatory information and records as required by the applicable loan agreements. In addition, the lawsuit seeks a full accounting of when and how EXIN used the borrowed funds.

In addition, a formal cease and desist letter is being delivered to EXIN, instructing EXIN to remove from EXIN's website and all other public communications any reference to Mr. Calamos, Mr. Koudounis, or any affiliated entities, and to cease using any of their names or referring to any of them in connection with any actions or activities of EXIN.

A CFP representative said, "While we do not ordinarily comment on private investments, it has become evident to Mr. Calamos and Mr. Koudounis that their rights as creditors are not being honored, and they are therefore forced to take this step to enforce those rights."»

Διαβάστε την μετάφραση

«Η Calamos Family Partners, Inc. («CFP»), το ιδιωτικό οικογενειακό γραφείο του John P. Calamos, Sr., ανακοίνωσε ότι οι κ.κ. Calamos και John S. Koudounis κατέθεσαν σήμερα δικαστική αγωγή στην Κομητεία Cook, του Illinois κατά της EXIN Financial Services Holdings BV, την ολλανδική εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου EXIN («EXIN»), ζητώντας την άμεση εξόφληση κεφαλαίου άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, συν των τόκων που τους οφείλει η EXIN βάσει σειράς δανειακών συμβάσεων, το σύνολο των οποίων τελικά έγινε οφειλόμενο και καταβλητέο από την EXIN σύμφωνα με τους όρους αυτών των συμφωνιών στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και είναι τώρα σε αθέτηση. Η σημερινή νομική δράση υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παράσχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες οικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες και αρχεία, όπως απαιτείται από τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις. Επιπλέον, η αγωγή επιδιώκει την πλήρη καταγραφή του πότε και πώς η EXIN χρησιμοποίησε τα δανειακά κεφάλαια.

Επιπρόσθετα, παραδίδεται στην EXIN μια επίσημη επιστολή παύσης και παράλειψης, η οποία ζητά από την EXIN να αποσύρει από την ιστοσελίδα της EXIN και από όλες τις άλλες δημόσιες ανακοινώσεις οποιαδήποτε αναφορά στον κ. Calamos, τον κ. Koudounis ή σε οποιεσδήποτε σχετικές οντότητες και να παύσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τα ονόματα ή να αναφέρεται σε οποιοδήποτε από αυτά σε σχέση με οποιεσδήποτε ενέργειες ή δραστηριότητες του EXIN.

Εκπρόσωπος της Calamos Family Partners δήλωσε ότι "ενώ δεν σχολιάζουμε συνήθως τις ιδιωτικές επενδύσεις, έχει γίνει φανερό στον κ. Calamos και στον κ. Koudounis ότι τα δικαιώματά τους ως πιστωτών δεν γίνονται σεβαστά και, ως εκ τούτου, αναγκάζονται να κάνουν αυτό το βήμα για την επιβολή αυτών δικαιωμάτων".»

Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής: Σταματήστε τώρα την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η Calamos Family Partners στο EXIN Group, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοίνωσε τα εξής:

"Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων, που αποκαλύπτουν την πλήρη αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία του «υποψήφιου επενδυτή» EXIN Group, καλεί την Ε.Τ.Ε., έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία πώλησης, καλεί τον κ. Φραγκιαδάκη να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες και παράλληλα επισημαίνει τις σοβαρότατες ευθύνες τόσο της Morgan Stanley όσο και της Goldman Sachs (σύμβουλοι πώλησης), που είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υποψηφίων εταιριών.

Το Δ.Σ. καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος να διασφαλίσει - ως οφείλει με την ιδιότητα της εποπτεύουσας αρχής - την απρόσκοπτη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής κρατώντας μακριά «επιχειρηματικά παιχνίδια» και επιβλαβείς για τα συμφέροντα της Εταιρίας μας πρακτικές.

Το Δ.Σ. καλεί την κυβέρνηση να ελέγξει τη διαδικασία και να καταλογίσει τις ευθύνες που προκύπτουν, δεδομένου ότι διακυβεύεται πλέον η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

Όλοι μαζί οφείλουν να σταματήσουν ΤΩΡΑ την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ."

Διαβάστε επίσης

Προς ναυάγιο το deal ης Εθνικής Ασφαλιστικής;

Σύνδεση