Ανόητες συζητήσεις περί εξόδου από τα μνημόνια

Ανόητες συζητήσεις περί εξόδου από τα μνημόνια

Χωρίς την ονομαστική διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους η Ελλάδα θα καταστραφεί εντελώς αλλάζοντας παράλληλα ιδιοκτήτες, ενώ θα διακινδυνεύσει ακόμη και να χαθεί ως Έθνος – οπότε όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν με τα παραισθησιογόνα που…

Regling: Όχι κούρεμα χρέους, πιθανόν κάποια μέτρα για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

Regling: Όχι κούρεμα χρέους, πιθανόν κάποια μέτρα για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

Το Eurogroup θα εξετάσει την πιο πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας και στη συνέχεια θα αποφασίσει ποια μέτρα είναι κατάλληλα υπό αυτές τις συνθήκες

Ενισχυμένη εποπτεία στην μετά την 20η Αυγούστου εποχή

Ενισχυμένη εποπτεία στην μετά την 20η Αυγούστου εποχή

Τα δώρα που περιμένει η κυβέρνηση, οι δεσμεύσεις & τα 6 σημεία του νέου ολιγοσέλιδου κειμένου-συμφωνίας.   του Αργύρη Παπαστάθη

Brain Drain: Μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα

Brain Drain: Μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα

Μία έρευνα της ICAP για όσους έγκαλείπουν την χώρα- Με ανώτερη μόρφωση &... one-way ticket!  

Ο πρόεδρος του ΧΑ στο FoxNews

Ο πρόεδρος του ΧΑ στο FoxNews

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρεται στις ανησυχίες ελληνικών εταιρειών για τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Donald Trump  Watch the latest video at foxbusiness.com

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Διαβάστε την ανακοίνωση για την τοποθέτηση της Ελληνίδας καθηγήτριας στο Yale 

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Ο Τραμπ εξαιρεί την ΕΕ από το διάταγμα για τους δασμούς

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Οικονομια

Ικανοποίηση από την Ευρώπη
 
Ο Donald Trump υπέγραψε χθες το προεδρικό διάταγμα με το οποίο επιβάλλονται δασμοί ύψους σχεδόν 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, παράλληλα όμως ενέκρινε την προσωρινή εξαίρεση εμπορικών συμμάχων της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που έχει ήδη επιβάλει.
 
Ειδικότερα, ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας αναφέρει ότι «οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τις ακόλουθες χώρες αναστέλλονται έως την 1η Μαΐου 2018», αναφέροντας τις χώρες μέλη της ΕΕ, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, το Μεξικό και τη Νότια Κορέα. 
 
Όπως σημειώνει η washington post, η απόφαση θα δώσει χρονικό περιθώριο στις χώρες προκειμένου να διαπραγματευτούν την μόνιμη εξαίρεσή τους.
 
Λίγο νωρίτερα χθες, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς εμπορίου Robert Lighthizer είχε δηλώσει ότι «Η ιδέα του προέδρου είναι πως, βάσει ενός ορισμένου αριθμού κριτηρίων, ορισμένες χώρες θα αποφύγουν».
 
Υπενθυμίζεται ότι από το μέτρο είχαν ήδη εξαιρεθεί ο Καναδάς και το Μεξικό, καθώς ο D. Trump επιδιώκει μεγαλύτερες παραχωρήσεις και από τις δύο χώρες καθώς επαναδιαπραγματεύεται τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA).
 
Σε παρόμοιο τόνο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν την ανακοίνωσή του χθες για την επιβολή των δασμών στην Κίνα, ανέφερε ότι «έχω το δικαίωμα να μετακινούμαι αντίστοιχα ανάλογα με τη χώρα, και το δικαίωμα να αφήνω χώρες εκτός (των δασμών) ή να προσθέτω άλλες», δείχνοντας ότι είναι πολύ πιθανόν να επιδιώξει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, για τις εμπορικές τους σχέσεις.
 
«Θα είμαστε πολύ δίκαιοι, θα είμαστε πολύ ευέλικτοι, αλλά θα προστατεύσουμε τον αμερικανό εργαζόμενο - όπως είχα δεσμευτεί ότι θα έκανα στην προεκλογική μου εκστρατεία», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.
 
P. Altmaier: Είμαι πολύ ευχαριστημένος που εξαιρεθήκαμε από τους δασμούς του Trump
 
Ο Peter Altmaier, γερμανός Υπουργός Οικοβομικών, χαιρέτισε σήμερα την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει προσωρινά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους υψηλότερους δασμούς επί των αμερικανικών εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου και ζήτησε περισσότερη διεθνή συνεργασία στο εμπόριο.
 
Ο Altmaier μιλώντας στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk δήλωσε πως: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αποφύγαμε μια κατάσταση για τη γερμανική βιομηχανία χάλυβα και αλουμινίου και τους εργάτες της που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη αβεβαιότητα».
 
Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Δεν θέλουμε περαιτέρω μονομερή μέτρα. Θέλουμε συνετές συμφωνίες. Η αρχιτεκτονική του διεθνούς εμπορίου πρέπει να γίνει περισσότερο σταθερή, πρέπει να υπάρχει περισσότερη συνεργασία, όχι λιγότερη. Αυτός είναι ο στόχος μας μετά το τέλος των συνομιλιών αυτών».
 
Liberal.gr

Σύνδεση