«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να εκτελούνται (on track)» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων

Στην ανάγκη να υπάρξει ένα κατάλληλο πρόγραμμα παρακολούθησης για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Σόφια.

Όπως είπε αυτό είναι απαραίτητο «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να εκτελούνται (on track)».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις επισήμανε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διατηρήσει υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές στην περίοδο μετά το πρόγραμμα».

Τόνισε ότι είμαστε στην τελική ευθεία για το ελληνικό πρόγραμμα επισημαίνοντας ότι έχει γίνει το 90% της δουλειάς και μένει το 10% προσθέτοντας ότι «ιδεατά πρέπει οι αποφάσεις να ληφθούν στο Eurogroup του Ιουνίου».

«Διαπιστώνω πρόοδο αλλά πρέπει να γίνει κάποια δουλειά» είπε ο κ. Μοσκοβισί αλλά ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα παρακολούθησης «δεν πρέπει να μοιάζει σαν τέταρτο πρόγραμμα. Δεν πρέπει να υπάρξει για την Ελλλάδα τέτατρο πρόγραμμα. Η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να βγει στις αγορές».

 

Μιλώντας για το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι θα πρέπει να είναι αξιόπιστο, να είναι σχεδιασμένο από τους Έλληνες και να γίνει ιδιοκτησία τους.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους είπε ότι «κυκλοφορεί “στον αέρα” η γαλλική πρόταση και θα το συζητήσουμε το θέμα αυτό».

«Παλεύω για χρόνια για την Ελλάδα ώστε να μείνει στην Ευρωζώνη γιατί πίστευα ότι ήταν σημαντικό για τους Έλληνες και για την ακεραιότητα της ΕΕ. Ήμουν εδώ όταν αποφύγαμε το 2015 το Grexit. Ολοκλήρωση του προγράμματο θα σημαίνει ότι η Ελλάδα ανακάμπτει και δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα αποτελεί απόδειξη για την Ευρώπη ότι η κρίση είναι πίσω μας».

protothema.gr

«Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος» κατέληξε για την Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί.