Μήνυμα και προς τον Προκόπη Παυλόπουλο
ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 Ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προς τους αρχηγούς χωρών της Ορθοδόξου Παραδόσεως απέστειλε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος. Ειδικότερα δε, ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Κλοαύς Ιοχάννις, τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τομισλάβ Νικόλιτς και τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Ρουμέν Ράντεφ.

Σᾶς συγχαίρω από καρδίας γιά την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το γεγονός, το οποίο, συμφώνως προς το σχέδιο του Θεού, προ δύο χιλιετιών συνέβη στη Βηθλεέμ, φανέρωσε τη δύναμη της αφάτου αγάπης του Δημιουργού προς το ανθρώπινο γένος και μᾶς άνοιξε την οδό της σωτηρίας. Χαιρόμενοι γιά την έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού στον κόσμο και αντλῶντας έμπνευση από τον αγώνα και τη θυσιαστική προσφορά Αυτού, οι χριστιανοί επιμαρτυρούν την επιθυμία τους να ακολουθούν τις ευαγγελικές πνευματικές και ηθικές αρχές, να καθοδηγούνται στη ζωή τους από υψηλά ιδεώδη του καλού, της ευσπλαχνίας και της συμπάθειας.

Σᾶς εύχομαι καλή υγεία, αστείρευτη βοήθεια του Θεού και κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο έργο επ’ἀγαθῳ του κράτους, ενώ στο λαό της χώρας Σας ειρήνη και εημερία.

Με σεβασμό,

+ ὁ Μόσχας καὶ Πασῶν τῶν Ρωσσιῶν

Κύριλλος

Πηγή