Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Θεόδωρο Β’

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΚΟΠΤΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Τα συλλυπητήριά του για τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν στις Αιγυπτιακές πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια με θύματα περισσότερα από τριάντα άτομα, εξέφρασε στην επιστολή του προς τον Πάπα Αλεξανδρείας και Πατριάρχη Κοπτικής Εκκλησίας Θεόδωρο Β’ ο Μητροπολίτης Βολοκολαμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.  

Αγιώτατε,

Δεχθείτε τα συλλυπητήρια για τις τραγωδίες, τις οποίες ζήσατε σήμερα στην πόλη Τάντα και την αρχαία Αλεξάνδρεια.

Θύματα των τακτικών επιθέσεων των τρομοκρατών έπεσαν δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι προσήλθαν την ημέρα της Εισόδου του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να αναπέμψουν δεήσεις. Αυτές οι τραγωδίες τάσσονται στη σειρά των λοιπών κακουργημάτων των τελευταίων ημερών, τα οποία δεν δικαιολογούνται. Σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων των θηριωδιών στην Αίγυπτο συμπάσχουν και αναζητούν παρηγοριά μαζί με τους συγγενείς των απολεσθένων ως αποτέλεσμα εκρήξεως στο μετρό της Αγίας Πετρουπόλεως και της δράσεως του δολοφόνου στο κέντρο της Στοκχόλμης. Τους συμπονούν όλοι οι άνρθωποι καλής θελήσεως, γιά τους οποίους η συμφορά ποτέ δεν είναι ξένη.

Ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές των θυμάτων στις Μονές δικαίων κα να ενδυναμώνει και να παράσχει ταχεία ανάρρωση στους πληγέντες κατά τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Μετὰ τῆς ἐν Κυρίῳ αγάπης

 

ὁ Βολοκολάμσκ Ἱλαρίων,

ὁ Πρόεδρος τοῦ Τμήματος Εξωτερικῶν Εκκλησιαστικῶν Σχέσεων

τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας

 

Πηγή