Βαρθολομαίος: Η άρνηση της ουσίας της αυθεντικής θρησκευτικής πίστης απανθρωπίζει τον άνθρωπο

Βαρθολομαίος: Η άρνηση της ουσίας της αυθεντικής θρησκευτικής πίστης απανθρωπίζει τον άνθρωπο

Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην έναρξη της Διεθνούς Διασκέψεως, «Promoting Peaceful Coexistence and Common Citizenship» στη Βιέννη

Νέα κόντρα μεταξύ  Ελλαδικής Εκκλησίας(Αρχ. Ιερωνύμου) με Ελληνική κυβέρνηση

Νέα κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας(Αρχ. Ιερωνύμου) με Ελληνική κυβέρνηση

Αιτία και αφορμή ο έλεγχος για τα οικονομικά του Ιδρύματος της  Παναγιά Τήνου, αλλά στο βάθος υποβόσκει άλλη μεγαλύτερη αιτία σύγκρουσης που έρχεται...   

Μαρία Μαντούβαλου προς θεολόγους & Μητροπολίτες: Σώστε την ορθόδοξη Ελλάδα

Μαρία Μαντούβαλου προς θεολόγους & Μητροπολίτες: Σώστε την ορθόδοξη Ελλάδα

Oμιλία της πανεπιστημιακού σε ημερίδα* με θέμα τα "νέα Θρησκευτικά"

Ιερώνυμος: Μεθοδεύσεις & πραξικοπηματικές μέθοδοι από την κυβέρνηση

Ιερώνυμος: Μεθοδεύσεις & πραξικοπηματικές μέθοδοι από την κυβέρνηση

για παρεμβάσεις στο ίδρυμα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Επιχείρηση "ΣΤΑΥΡΟΣ" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989

Επιχείρηση "ΣΤΑΥΡΟΣ" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989

Τα τελευταία 24ωρα σε Τουρκία και Βουλγαρία αποκαλύπτεται η "επιχείρηση Σταυρός" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου  

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Συνάντηση Πούτιν με τους κατά τόπους προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Εκκλησια

Μετείχαν οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες και Μητροπολίτες: ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, ο Αντιοχείας Ιωάννης Ι’, ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, ο Σερβίας Ειρηναίος, ο Ρουμανίας Δανιήλ, ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας, ο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβ, ο πάσης Αμερικής και Καναδά Τύχων καθώς και Αρχηγοί των αντιπροσωπειών των κατά τόπους Εκκλησιών: ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχας και Ταο-Κλαρζέτης Θεόδωρος (Πατριαρχείο Γεωργίας),   ο Μητροπολίτς Λοφτζοῦ  Γαβριήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Ακόμη παρέστησε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αποτεινόμενος προς τους παρόντες ο Αρχηγός Κράτους ανέφερε εδικότερα: «Κατ’αρχάς θέλω να σας καλωσορίσω και να ευχαριστήσω, διότι όλοι μαζί εορτάζετε τόσο σπουδαίο για τη χώρα μας και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας γεγονός, όπως είναι η επέτειος 100 ετών από της ανασυστάσεως του Πατριαρχικού θεσμού στη Ρωσία».

«Τούτο, βεβαίως, τονίζει την ενότητα της Ορθοδοξίας, κάτι το οποίο είναι σημαντικό αυτό καθ΄εαυτό, αλλά και σε σχέση με το ότι εκπροσωπείτε Εκκλησίες, οι οποίες διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη ζωή των κρατών σας και των κοινωνιών. Προτρέπετε σε ελεημοσύνη, ασχολείσθε με την παιδεία, τη μόρφωση, το οποίο είναι άκρως σημαντικό», σημείωσε ο κ. Β. Πούτιν.

Εκ μέρους των Προκαθημένων και εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών τον Πρόεδρο Πούτιν αντιφώνησε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι στην γενομένη από 29ης έως 2αςΔεκεμβρίου Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας «μετείχαν σχεδόν 400 Ιεράρχες της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από 20 χώρες».

«Κάνοντας λόγο για το πλέον σημαντικό, να πούμε ότι σήμερα έχουμε τρεις προτεραιότητες. Η μια είναι η εκπαίδευση, τόσο θεολογική, όσο και θρησκευτική ἐν γένει. Η δεύτερη είναι το κοινωνικό έργο και η τρίτη είναι οι νέοι.  Και ίσως τις μεγαλήτερες προσπάθειες η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας θα τις καταβάλλει για την καλλιέργεια των συγκεκριμένων προγραμμάτων σε αυτές τις τρεις κατευθύνσεις», επεσήμανε ο κ. Κύριλλος.

«Θέλω να επιστήσω την ιδιαίτερη προσοχή στον κοινό μας προβληματισμό εξαιτίας καταστάσεως στη Μέση Ανατολή. Σεῖς ο ίδιος μόλις το έχετε προαναφέρει. Η εκδίωξη των χριστιανών, η εξαφάνιση των ιερών κειμηλίων είναι ένας ιδιαίτερος πόνος τόσο για τις Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι εκπροσωπούνται εδώ, όσο και για όλους μας», τόνισε.

«Οι αδελφοί μου Προκαθήμενοι, οι οποίοι προΐστανται των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, περίμεναν τη συναντηση αυτή μαζί Σᾶς και Σᾶς ευχαριστούμε για αυτή τη δυνατότητα», είπε ἐν κατακλείδι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

mospat.ru

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση