Βαρθολομαίος: Η άρνηση της ουσίας της αυθεντικής θρησκευτικής πίστης απανθρωπίζει τον άνθρωπο

Βαρθολομαίος: Η άρνηση της ουσίας της αυθεντικής θρησκευτικής πίστης απανθρωπίζει τον άνθρωπο

Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην έναρξη της Διεθνούς Διασκέψεως, «Promoting Peaceful Coexistence and Common Citizenship» στη Βιέννη

Νέα κόντρα μεταξύ  Ελλαδικής Εκκλησίας(Αρχ. Ιερωνύμου) με Ελληνική κυβέρνηση

Νέα κόντρα μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας(Αρχ. Ιερωνύμου) με Ελληνική κυβέρνηση

Αιτία και αφορμή ο έλεγχος για τα οικονομικά του Ιδρύματος της  Παναγιά Τήνου, αλλά στο βάθος υποβόσκει άλλη μεγαλύτερη αιτία σύγκρουσης που έρχεται...   

Μαρία Μαντούβαλου προς θεολόγους & Μητροπολίτες: Σώστε την ορθόδοξη Ελλάδα

Μαρία Μαντούβαλου προς θεολόγους & Μητροπολίτες: Σώστε την ορθόδοξη Ελλάδα

Oμιλία της πανεπιστημιακού σε ημερίδα* με θέμα τα "νέα Θρησκευτικά"

Ιερώνυμος: Μεθοδεύσεις & πραξικοπηματικές μέθοδοι από την κυβέρνηση

Ιερώνυμος: Μεθοδεύσεις & πραξικοπηματικές μέθοδοι από την κυβέρνηση

για παρεμβάσεις στο ίδρυμα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Επιχείρηση "ΣΤΑΥΡΟΣ" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989

Επιχείρηση "ΣΤΑΥΡΟΣ" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1989

Τα τελευταία 24ωρα σε Τουρκία και Βουλγαρία αποκαλύπτεται η "επιχείρηση Σταυρός" εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου  

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Ρωσίας για την επίθεση κατά των πιστών στο Κιζλιάρ

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Εκκλησια

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Ρωσίας προέβη σε δήλωση εξαιτίας της επιθέσεως κατά των πιστών, των εξερχομένων του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Κιζλιάρ στις 18 Φεβρουαρίου 2018. Ο εγκληματίας πυροβόλησε και σκότωσε πέντε κυρίες, ενώ άφησε και μερικούς τραυματίες. Ακολουθεί το κείμενο τηςδηλώσεως.

Εμείς, οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας με πόνο βαθύ πληροφορηθήκαμε την επίθεση κατά των Ορθοδόξων χριστιανών στο Κιζλιάρ με θύματα πέντε ανθρώπους. Ο εγκληματίας σκοπίμως πυροβόλησε και σκότωσε τους Ορθοδόξους χριστανούς κατά την έξοδό τους εκ του Ναού μετά τη λήξη της ακολουθίας.

Ο δολοφόνος επιτέθηκε την Κυριακή της Συγνώμης, μία ημέρα, κατά την οποία οι Ορθόδοξοι χριστιανοί, ακολουθώντας την παράδοση, προσπαθούν να συμφιλιωθούν με όλους. Τούτο ελέγχει τη μισάνθρωπη ιδεολογία του εξτρεμισμού και αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο των υπηρετών του σατανά, οι οποίοι στις εγκληματικές τους πράξεις επικαλούνται το όνομα του Θεού. Ο τρομοκράτης και οι ηθικοί αυτουργοί του αποβλέπουν στην υποδαύλιση της διαθρησκειακής έχθρας, τη διάλυση των μακραίωνων παραδόσεων της ειρηνικής συμβιώσεως των χριστιανών και των μουσουλμάνων στη Ρωσία. Ως θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας μας καλούμε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να το αποτρέψουμε.

Αυτές τις θλιβερές ημέρες απεθύνουμε την έκκλησή μας προς όλους να απέχουν από τις προβοκατόρικες ενέργειες. Η τρομοκρατική ενέργεια στο Κιζλιάρ για άλλη μια φορά μας ωθεί να προσέχουμε τον κίνδυνο της διαδόσεως του εξτρεμισμού και της μισαλλοδοξίας και ιδίως μεταξύ των νέων. Ως εκ τουτου καλούμε τη Ρωσική Πολιτεία, τους κοινωνικούς και θρησκευτικούς θεσμούς να δώσουν μεγάλη έμφαση στην ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων, για να προφυλαχθούν απο τον κίνδυνο του εξτρεμισμού.

Για άλλη μια φορά κατέστη σαφές, ότι σήμερα τα παιδιά και οι νέοι έχουν ζωητική ανάγκη να καταρτισθούν για τη θρησκεία, να ξέρουν να διακρίνουν τις πατροπαράδοτες πνευματικές παραδόσεις από τις φερτές ψευδοθρησκευτικές διδασκαλίες και εξτρεμιστικές αιρέσεις.

Καλούμε την ηγεσία και τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να εντοπισθούν και να εξουδετερωθούν τα άτομα, τα οποία έχουν εμπλακεί στις τρομοκρατικές οργανώσεις και είναι διαποτισμένα με μισάνθρωπη ιδεολογία, πριν διαπράξουν κάποιο έγκλημα.

Καλούμε όλη την κοινωνία μας σε ειρήνη, ομόνοια και αλληλεγγύη. Η κοινή συμφορά που μας έπληξε να μας φέρει ακόμη πιο κοντά τον ένα με τον άλλο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση