Συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του πολιτικο-εκδοτικού συστήματος 

Στο μύθο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που προήλθε από το "στύψιμο της ελληνικής κοινωνίας", το μεγάλο -πλην όμως πετυχημένο- θέατρο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, προκειμένου η Γερμανία να αποδείξει ότι υπάρχει διέξοδος, με την επισήμανση ότι "η οικονομία δεν πάει καθόλου καλά" και ότι "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ύφεση τελειώνει", αναφέρθηκε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της κίνησης "Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο GreekAmericanNewsAgency. Ο επικεφαλής της νεοσύστατης πολιτικής -αντιμνημονιακής- πρωτοβουλίας ασκεί εντονότατη κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, αποκαλώντας την μάλιστα ως "συμμορία", ενώ υπογραμμίζει ότι η "σημερινή πολιτική σκηνή δεν πρόκειται να αντέξει, γιατί ο κόσμος θέλει λύσεις, θέλει η πολιτική ηγεσία να διεκδικεί πράγματα που θα τον βγάλουν από την κρίση".

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης βλέπει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό με μεταβατική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά από τις εκλογές, "αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπληρώσουν το 25% του αποτελέσματος", Δεν παρέλειψε επίσης  να σχολιάσει την εξαιρετική σχέση που έχει ο κ. Σαμαράς με την κα Μέρκελ,  ως μέλη και οι δύο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γεγονός που άλλαξε, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης "την προσέγγιση της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όχι όμως την πολιτική λιτότητας", χωρίς ωστόσο ο κ. Σαμαράς να καταφέρει "να βγάλει την Ελλάδα από την αποικιακή λογική. Γιατί η Ελλάδα είναι αποικία". Για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χατζημαρκάκης -αν και τον θεωρεί εξαιρετικό ρήτορα- δεν φαίνεται να του αναγνωρίζει ρόλο στην "παρέα" Σαμαρά-Μέρκελ, αποκαλώντας τον μάλιστα ως "άσχετο παράσιτο" αυτής της σχέσης…  

Στην συνέντευξη που μάς παραχώρησε αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του για την απομείωση του χρέους, ώστε να είναι βιώσιμο, τις θέσεις του για την Ευρώπη, αλλά και στον πόλεμο που δέχτηκε και τον αποκλεισμό από τα συστημικά ΜΜΕ στην πορεία του προς της Ευρωεκλογές. Προέβη σε καταγγελίες για την κομματική τρομοκρατία που δέχθηκε, για την κατάχρηση των κρατικών θεσμών εκ μέρους των κομμάτων εξουσίας  με στόχο τον εκφοβισμό.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους, ώστε να είναι βιώσιμο, σύμφωνα με τις προτάσεις των "Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών" βασίζεται σε τρία βασικά βήματα, την επιμήκυνση του χρέους για 50 χρόνια, την άτοκη αποπληρωμή, και το κούρεμα του χρέους προς την ΕΚΤ (40%), συν 10% προς τους δανειστές. "Η επιβίωση της Ευρώπης -για τον  κ. Χατζημαρκάκη- διέρχεται μέσω της ομοσπονδιοποίησής της. Θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, παράλληλα με την τραπεζική ένωση. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρώπη δεν μπορεί να σταθεί".  

Τέλος στην αιχμή του δόρατος του κ. Χατζημαρκάκη το φλέγον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων που θα θέτει στην Ευρωβουλή αν και εφόσον ο συνδυασμός του υποστηριχθεί στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.