Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης χρημάτισε Πρύτανης του Παντείου Παν/μίου, Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ και Υπηρεσιακός Υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ. Docteur d’État του Παν/μίου του Παρισιού ΙΙ, Υφηγητής της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Θεσ/κης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος (και Γενικός Γραμματέας) της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης, ιδρυτικό μέλος (και μέλος του Δ.Σ.) του European Political Science Network (EPSNET), μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου (και του Συμβουλίου Έρευνας) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, τιτουλάριος της έδρας Francqui του Ελεύθερου Παν/μίου των Βρυξελλών, Διευθυντής Ερευνών στο CNRS της Γαλλίας κ.ά. Είναι επίσης μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και καθηγητής του Master in European Studies του Παν/μίου της Σιένας, και στη συντακτική ή στην επιστημονική επιτροπή ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια και, επί σειρά ετών, στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πολιτισμού της Πορτογαλίας.


Εκτύπωση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ: Το πολιτικό σύστημα ή θα καταρρεύσει ή θα ανατραπεί

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Γιώργος Κοντογιώργης

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ! (...).  ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ "ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ" ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! -ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ...

“Ούτε η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, ούτε οι όποιες μεταρρυθμίσεις είναι ικανοί όροι για να λυτρωθεί η χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων αφού, η πρωτογενής αιτία τους είναι ο στρεβλός τρόπος με τον οποίο συγκροτήθηκε και λειτουργεί το νεοελληνικό κράτος”.  Αυτά υποστηρίζει ο πρώην πρύτανης της Παντείου και καθηγητής πολιτικής επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης. Και χωρίς περιστροφές ξεκαθαρίζει από την αρχή κιόλας της συνέντευξης την άποψή του για το πολιτικό σύστημα της χώρας: δεν ζούμε σε δημοκρατία αλλά σε μία «μοναρχευομένη ολιγαρχία».

ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ

 

 

Εκτύπωση

Γιώργος Κοντογιώργης: καταλυτικός o ρόλος της Αριστεράς στη νομιμοποίηση του καθεστώτος που διαμοφώθηκε στη χώρα μας

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Γιώργος Κοντογιώργης

Οι ευθύνες της ελληνικής Αριστεράς στο βιβλίο του Γ. Κοντογιώργη: «Η Συριζαία Αριστερά ως Νέα Δεξιά»
Γιώργος Κοντογιώργης: «Η πρόοδος συνδέεται με την χειραφέτηση της κοινωνίας»
Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ (19 Μαΐου 2016) Στην Press Publica

Εκτύπωση

Ποιοι είναι οι "Ολιγάρχες" και ποιοι οι "συγκατανευσιφάγοι"

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Γιώργος Κοντογιώργης

Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης παρουσιάζει το βιβλίο του «Οι Ολιγάρχες – Η δυναμική της υπέρβασης και η αντίσταση των συγκατανευσιφάγων» και συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό στις 26 Ιουνίου 2014 στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. 

Εκτύπωση

Γ. Κοντογιώργης: Το πολιτικό σύστημα θεωρεί την κοινωνία υποζύγιο

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Γιώργος Κοντογιώργης

 Ο Καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης, με αφορμή το νέο του βιβλίο "Οι Ολιγάρχες", απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής του Kontra Channel "Αντι-ρήσεις" της 27.6.2014 και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο.

Σύνδεση