Ιουστίνη Φραγκούλη

Γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Αποφοίτησε από το Πολιτικό της Νομικής το 1982 και η ενασχόλησή της με την δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1984 σε εφημερίδες ραδιόφωνα, περιοδικά και την κρατική τηλεόραση μέχρι το 1989. Στον Καναδά, όπου και μένει είναι ανταποκρίτρια του ΑΠΕ, ενώ συνεργασίες διατηρεί με εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Το συγγραφικό της έργο ξεκίνησε με το βιβλίο "Η Μοναξιά Ενός Ασυμβίβαστου", (Εκδόσεις Εξάντας 2000)The Lonely Path of Integrity (Exandas Publications 2002). Ακολούθησαν το μυθιστόρημα "Πετάει, πετάει το ΄συννεφο" (Εκδόσεις Ψυχογιός 2003), Στις Αγορές του Κόσμου (Ελληνικά Γράμματα 2004),το δίγλωσσο βιβλίο "Η Παρακαταθήκη" (Ελληνικά Γράμματα 2005),ένα τρυφερό πολυσυλλεκτικό βιβλίο για την αδελφή μου "Μια πεταλούδα στη ζωή μας" (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2005). Το 2006 κυκλοφόρησε το μεταφεμινιστικό μυθιστόρημα "Ψηλά Τακούνια Για Πάντα" (Ελληνικά Γράμματα 2006). Ακολούθησε "Ημερολόγιο Αβάνας. Η Κούβα στο Λυκόφως του Κάστρου" (εκδόσεις Ηλέκτρα 2008) και το μυθιστόρημα "Για την Αγάπη των Άλλων" (εκδόσεις Ψυχογιός 2009). Τα τελευταία της βιβλία είναι το «Έρωτας στην Ομίχλη» και το παιδικό «Ο Πόλ και η Λάρα ταξιδεύουν». 


Εκτύπωση

Εμμανουέλα Λαμπροπούλου: Η Ελληνίδα που νίκησε το κομματικό κατεστημένο του Καναδά!

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Ιουστίνη Φραγκούλη

H νεαρή καθηγήτρια γυμνασίου που ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά

Ημουν στη νίκη της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου

Γράφει η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

Εκτύπωση

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό του Καναδά

on . Δημοσιεύθηκε στο Ιουστίνη Φραγκούλη

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Οι Καναδοί έδωσαν με την ψήφο τους την περασμένη Δευτέρα  στο Συντηρητικό  πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ την πρώτη κυβέρνηση πλειοψηφίας σε μια ιστορική εκλογική κούρσα, όπου ανατράπηκαν οι κομματικοί συσχετισμοί και πέρασε στην αξιωματική αντιπολίτευση το Νεοδημοκρατικό κόμμα του Τζάκ Λέιτον.

Το κόμμα των Φιλελευθέρων,που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, βυθίστηκε κυριολεκτικά περνώντας στην τρίτη θέση, ενώ το αυτονομιστικό Μπλόκ Κεμπεκουά έχασε τη συντριπτική του δύναμη στο Κεμπέκ.

Εκτύπωση

Ως πρόβατα επί σφαγήν... αγόμεθα;

on . Δημοσιεύθηκε στο Ιουστίνη Φραγκούλη

Εθνικές εκλογές έχουμε στον Καναδά στις 2 Μαϊου και δυστυχώς αντί το ελληνικό λόμπι να προωθεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού στην ευρύτητά του προωθώντας ελληνικές υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα, αποφάσισε να αυτοπεριχαρακωθεί δημιουργώντας ρήγμα με το Φιλελεύθερο κόμμα που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκεί, λοιπόν, που έδειξε απουσία από τη μεγάλη εικόνα των υποψηφιοτήτων, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ άνοιξε πόλεμο με την ευρύτερη πολιτική σκηνή του Καναδά, καθώς φαίνεται πως πατρονάρεται απο μιά ομάδα κλειστών πολιτικών συμφερόντων.

Ετσι, τεράστια αντίδραση έχει προκαλέσει στους Ελληνες του Μόντρεαλ η αυθαίρετη απόφαση του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενθαρρύνει τους Ελληνες ψηφοφόρους να καταψηφίσουν το Κόμμα των Φιλελευθέρων διότι δεν έβαλε υποψήφιο βουλευτή ελληνικής καταγωγής στην περιοχή Laval Les Iles, όπου κατοικούν 30.000 Ελληνικής καταγωγής Καναδοί.

Εκτύπωση

Ο λαμπρός συμβολισμός της Ανάστασης στην Ορθοδοξία

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο Ιουστίνη Φραγκούλη

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

 

ANASTASH-d----_-TIFFΠάσχα διπλό φέτος με Καθολικούς κι Ορθόδοξους να γιορτάζουν παράλληλα και διαφορετικά την ύψιστη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Εμείς γήινοι και πραγματιστές να γλεντούμε την Ανάσταση κι εκείνοι ρημαγμένοι απο ένα Θεό της τιμωρίας να περπατούν σκυφτά στα σκαλιά της εκκλησίας. Ούτε κι αυτές οι μέρες είναι ίδιες για μάς εδώ των διάφορων δογμάτων, των διάφορων πολιτισμικών μνημών και εθίμων!

 

Ο μελαγχολικός καιρός ολόκληρης της Μεγάλης Εβδομάδας δεν απέτρεψε τον Ελληνισμό απο την παρουσία στις καθημερινές τελετουργίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και τη  λιτανεία των Επιταφίων στην ελληνοκρατούμενη περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον την εσπέρα της Μεγάλης Παρασκευής.

Εκτύπωση

Η κρίση της παγκοσμιοποίησης στις τιμές των τροφίμων

on . Δημοσιεύθηκε στο Ιουστίνη Φραγκούλη

Ενας έμπειρος Καναδός οικονομολόγος δίνει συμβουλή προς τους αγανακτισμένους καταναλωτές πως οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ δεν θα διορθωθούν προς τα κάτω, αλλά θα συνεχίσουν την ανιούσα πορεία τους.

Ο Ντέρεκ Χόλτ, αντιπρόεδρος της Scotia Capital Economics λέει πως οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν πτώση επί χρόνια λόγω της παγκοσμιοποίησης της αγοράς. Αλλά τώρα η παγκοσμιοποίηση είναι αυτή που προκαλεί την άνοδό τους.

"Η εποχή των φτηνών τροφίμων περασε” δήλωσε ο διαπρεπής οικονομολόγος.

Σύνδεση