Εκτύπωση

O Κίνδυνος από τα χημικά της Συρίας

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

Προς                                                      

Πρέσβη του Ισραήλ

Αθήνα    07-07-2014                               ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Κύριε  Πρέσβη,

 

                          Ως γνωστόν τα Χημικά όπλα της Συρίας, κατόπιν αδείας του ΟΗΕ, & της Ν.Τ.Π. (Παγκόσμιας Διακυβέρνησης) , πρόκειται –δεόντως πακεταρισμένα- να απορριφθούν στη Μεσόγειο Θάλασσα, και συγκεκριμένα στο Κρητικό  Πέλαγος.

Όμως τα θαλάσσια ρεύματα θα μεταφέρουν τη μολυσμένη θάλασσα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Φυσικά τη ρερυπωμένη και μολυσμένη θάλασσα τα θαλάσσια ρεύματα, και οι ισχυροί άνεμοι, θα μεταφέρουν και στις παραλίες του Ισραήλ επί της Μεσογείου. Παρακαλώ να ενημερώσετε τον Ισραηλινό Λαό για τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει να μολυνθεί από δερματικά και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Εσείς που είσθε πανίσχυροι διεθνώς, παρακαλείσθε όπως αντιδράσετε, διότι τη δική μας φωνή την γράφει ο ΟΗΕ, και η Παγκόσμια Διακυβέρνηση, (Ν.Τ.Π.), στους γεννητικούς τους αδένες, και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Εκτύπωση

Το λήμμα «Greek» στην Αφίσα της Παρελάσεώς μας

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

Γράφει ο Βασίλης Καρβέλης, Εθελοντής Παρελάσεως και μέλος της Επιτροπής Διακινήσεως αυτής

Προς:Τον κ. Πρόεδρο Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης.

Εκτύπωση

Ομογενειακή Παρέλαση στην Νέα Υόρκη το 2012

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

parelash_5th_ave_tsoliades_26_04_09Του Βασίλη Καρβέλη

Προσευχή τα χείλη μου για σένα ρε Ομογένεια λένε / Και τα δυό μου μάτια με δάκρυα εθνικής χαράς κλένε, για το μεγαλείο του Έλληνα που κατόρθωσες και εφέτος κατά το λαμπρό εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας στην 5ηΛεωφόρου της Οικουμένης. Καταβάλλοντας μέσα στην ανοιξιάτικη πνοή της μητέρας Φύσης, για μια φορά ακόμα, τον οβολόν της ευγνωμοσύνης σου στους ήρωες του ’21.Οι οποίοι εθυσίασαν την ζωή τους για να ζεί όλη η ανθρωπότητα σήμερα ελεύθερη και όχι σκλαβομένη στά στενά μονάχη σαν λιοντάρια στις ράχες στα βουνά. Και έκαναν με τη δόξα και το γόητρο της νίκης των τη τότε σκλαβομένη πατρίδα τους Ελλάδα, σύμβολο "αρετής". Ώστε να μην υπάρχει κάποιος ελεύθερος ή σκλαβωμένος που ακούγοντας "Επανάσταση του '21"να μην αισθάνεται ψυχική ανάσταση. Μακάρισες και πάλι Ομογένεια αυτούς που πιστεύοντας ότι πάνω απ’ όλα τ’αγαθά υψώνεται η ανθρώπινη ελευθερία,ανακάλυψαν στην ανδρείαν τους το αθάνατο νερό που δίνει τα αιώνια νιάτα της θυσίας, και με αυτήν κάνανε ως σύνθημα ζωής το «Ελευθερία ή Θάνατος».

Εκτύπωση

Η ντροπή που νιώθω...

on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

Του Βασίλη Καρβέλη, Νέα Υερσέη

Ένα από τα πικρότερα αισθήματα που απόκτησα στη ζωή μου από την χριστιανοσύνη της ελληνικής μας Εκκλησίας είναι η αφή του συναισθήματος «ντροπή».  Τι όνειδος και ασέβεια ο εξευτελισμός που έχουν φέρει στην ελληνική οντότητα οι ρασοφόροι όταν με τα άγια στόματά τους κηρύττουν, χωρίς καν να κοκκηνίζουν ότι για να είσαι Έλληνας πρέπει να είσαι Χριστιανός. Γιαυτό με την ευκαιρία της εορτής των γραμμάτων της χριστιανικής παιδείας, που καθιερώθηκε το 1842 από την σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, νοιώθω υποχρέωσίς μου προς την μαθητούσα νεολαία μας να τονίσω το λόγο της αληθείας. Με μοναδική  φροντίδα να την υψώσει σε άξιους ερευνιτάς και κριτάς της θεϊκής εντολής των Δελφών «γνώθι σαυτόν» των Ελληνικών Γραμμάτων. Ώστε να πάψει να συμβιβάζεται με τό άγιο ψέμμα ότι: οι Φωστήρες της Οικουμένης είναι οι τρείς Ιεράρχαι της Ορθόδοξης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Εκτύπωση

Μια επιστολή, κραυγή διαμαρτυρίας και αγωνίας, ενός εργαζόμενου στο Alter που συγκλονίζει!

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

Την παρακάτω  συγκλονιστική αλλά πολύ ενδεικτική επιστολή για το τι πραγματικά συμβαίνει στο χώρο του Τύπου(εκδοτών δημοσιγράφων και ακόμα δεν έχει βγει τίποτα προς έξω) δημοσιεύουμε μετά από θερμή παράκληση αφενός και αφετέρου  για να πληροφορηθούν όσο γίνεται περισσότεροι σε όλο τον κόσμο μέσα από το δράμα των απλήρωταν  συναδέλφων στο ALTER CHANNEL -εδώ και μήνες - από τους Κουρή και Γιαννίκο. Αναδημοσιεύεται με την αναγκαία  επισήμανση  και διευκρίνιση ότι αν και απευθύνεται στον συνάδελφο Νίκο Ζατζηνικολάου εν τούτοις-θεωρούμε-ότι οι παραγματικοί και  φυσικοί αποδέκτες της επιστολής  είναι οι κ. Γιώργος Κουρής και Κώστας Γιαννίκος το ποιόν και το ήθος γνωρίζουν πολύ καλά οι παροικούντες την δημοσιογραφική πιάτσα...  Η δημοσιεύση δεν εμπεριέρχει καμία απολύτως αιχμή  στο πρόσωπο του συναδέλφου Ν.Χ. τον οποίο και σεβόμαστε και τιμάμαι κατατάσσοντας τον σε εκείνους  που και εγνωσμένο  ήθος έχουν -και το έχει αποδείξει-και εντιμότητα και και αισθήματα.   Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής χωρίς άλλα σχόλια..

"Άκου Νίκο...
Επειδή απ'ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στο Alter, ίσως λόγω του ότι δεν είσαι ρεπόρτερ πλέον, αλλά επιχειρηματίας και συνέταιρος του Κουρή, θα σε ενημερώσω εγώ.

Εκτύπωση

Letter to the editor

on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

Dear Alex,

I was happy to glance at your postscript, explaining your absence from active, comprehensive journalism, and glad to detect your return is attached to numerous articles of keen interest to the Greek-American community.

One of the recent events I missed knowing about was the expected departure of Greek Consul-General in New York, the promoted to Ambassador Aglaia Baltas. Her tenure was eventful, of course, tackling issues on a whole range of fronts: the economic crisis in Greece and its impact, there and here; the broad opening in bilateral relations between Greece and Israel; and her continued energetic and welcoming approach to the recognition of the Greek Holocaust, arranging for her mission's observance, as well attending the commemoration sponsored for five years by the Argonauts, where I had served as chair for the occasion.
Εκτύπωση

Upbeat Speeches to German Industry Alliance

on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

merkel_papandreouBy Prof. Asher J. Matathias

This morning's BBC 6:00 AM broadcast was substantially devoted to a live feed from Berlin, covering Prime Minister George Papandreou and Chancellor Angela Merkel, as both addressed the Greek and euro crises. Movingly contrite, the Greek leader confessed the country's mismanagement of public affairs for decades past, and vowed to "fight our way back to progress and prosperity," even as he was guaranteeing that Greece will live up to all its commitments.

Εκτύπωση

Η αποστολή μας ως Ομογένεια

on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

Του Βασίλη Καρβέλη, Νέα Υόρκη

Το «όταν μου πειράξουν την πατρίδα, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω και ότι θέλουν ας μου κάνουν». Το λέγαν και το κάναν πράξη οι Έλληνες Ήρωες σαν τον Μακρυγιάννη. Οι οποίοι σακατεφτήκανε για την ελευθεριά μας από την τούρκικη σκλαβιά. Και εμείς οι Γραικοί (με την χριστιανική έννοια = παλιάνθρωποι) για φόρο τιμής μας τους βάλαμε στη φυλακή για «εσχάτη προδοσία». Μάλιστα η παλιανθρωπιά μας έφθασε σε σημείο που τον Νοέμβρη του 2007 στο Μοναστήρι Νέα Μονή της Χίου αφαιρεθήκανε, μετά από αντιδράσεις της Τουρκίας, από τις προθήκες με ανθρώπινα κράνια της «Σφαγής» οι επιγραφές «Έργα Οθωμανών» και «Σφαγιάσθηκαν από τους Οθωμανούς». Με αποκορύφομά της  την απόφαση να μην εκτίθεται, από τον Νοέμβριο του 2009, στο Βυζαντινό Μουσείου Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.

Εκτύπωση

Good Morning Ομογένεια!

on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

Κύριε Αλέξη:

Επιτρέψετέ μου να τα πώ λιγάκι δια της παρούσας με τους Ομογενείς.

Good Morning  Ομογένειααα! Τά ’κούσατε το χαμπέρι. «Ο Μπίν Λάντεν είναι νεκρός». Δεν το ’πα εγώ. Τί ξέρω εγώ! Ξεράδια που έλεγε και ο μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Πάντως «έν οίδα, ουδέν οίδα» περί το ζείν ή θνήσκειν του Οσάμα  Μπιν Λάντεν, γόνου της Σαουδαραβικής ελίτ και ιδρυτή της Al-Qaeda. Της οποίας στα αραβικά το όνομά της σημαίνει "βάση". Δια της οποίας έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 30.000 μουσουλμάνοι που συμμετείχαν σε πολέμους των μουτζαχεντιν.  Σαν τον «ιερό πόλεμό τους» εναντίον των ΕΣΣΔ το 1987 με συντονιστή τον Λάντεν και χρηματοδότηση από ΗΠΑ, Βρετανία και Σαουδική Αραβία.

Εκτύπωση

Τι έκανε η περίφημη ομογένεια των ΗΠΑ για όλα αυτά;

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο Επιστολές

greek__americanFrontΑν και ως πάγια πολιτική του πρακτορείου μας δεν δημοσιεύουμε σχεδόν ποτέ επιστολές και αλληλογραφία αναγνωστών μας και αυτό γιατί, α) είναι 100αδες αυτές που λαμβάνουμε καθημερινά και σας ευχαρισρτούμε-έχουμε δεσμευτεί όμως ότι ένα επιλεγμένο απάνθισμα θα περιλαμβάνεται στο βιβλίο του υπεύθυνου διαχείρισης και  διευθύνοντα σύμβουλου έκδοσης  δημοσιογράφου κ. Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και θα χρειαζόταν κόσμος αρκετός για να τις ξεχωρίσει να τις διαχωρίσει αναλόγως περιεχομένου κτλ και β)  ανεξαρτήτως περιεχομένου και ασχέτως από το αν συμφωνούμε ή όχι με τις επισημάνσεις των αναγνωστρών μας,  η παρακάτω επιστολή που ακολουθεί  μας έρχεται από το Hellenic Forum, για αυτό  και η συντακτική ομάδα έκρινε κατ εξαίρεση το περιεχόμενο της -με το οποίο συμφωνούμε πλήρως και το προσυπογράφουμε- πως πρέπει να δημοσιευθεί.

Η συντακτική ομάδα

Διαβάστε την και αναμένουμε τις κρίσεις τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας.

Σύνδεση

Powered by Κίτρου Κωνσταντίνος & Χαραμίδης Βασίλης