Αν και ως πάγια πολιτική του πρακτορείου μας δεν δημοσιεύουμε σχεδόν ποτέ επιστολές και αλληλογραφία αναγνωστών μας και αυτό γιατί, α) είναι 100αδες αυτές που λαμβάνουμε καθημερινά και σας ευχαρισρτούμε-έχουμε δεσμευτεί όμως ότι ένα επιλεγμένο απάνθισμα θα περιλαμβάνεται στο βιβλίο του υπεύθυνου διαχείρισης και  διευθύνοντα σύμβουλου έκδοσης  δημοσιογράφου κ. Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και θα χρειαζόταν κόσμος αρκετός για να τις ξεχωρίσει να τις διαχωρίσει αναλόγως περιεχομένου κτλ και β)  ανεξαρτήτως περιεχομένου και ασχέτως από το αν συμφωνούμε ή όχι με τις επισημάνσεις των αναγνωστρών μας,  η παρακάτω επιστολή που ακολουθεί  μας έρχεται από το Hellenic Forum, για αυτό  και η συντακτική ομάδα έκρινε κατ εξαίρεση το περιεχόμενο της -με το οποίο συμφωνούμε πλήρως και το προσυπογράφουμε- πως πρέπει να δημοσιευθεί.

Η συντακτική ομάδα

Διαβάστε την και αναμένουμε τις κρίσεις τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας.

  

 

 

Αγαπητέ φίλε,
 
σχετικά με το μήνυμα περί ομογένειας θα ήθελα να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν την δικιά μου συγκατάθεση περί αυτών των σχολίων της ομογένειας…
 
Θα ήθελα να ρωτήσεις τους ομογενείς επιχειρηματίες και τους επικεφαλής στις οργανώσεις ΑΧΕΠΑ κλπ ΤΙ έκαναν στις ΗΠΑ
1. για τα ΙΜΙΑ
2. για την ΚΥΠΡΟ
3. για τα εξοπλιστικά προγράματα ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
4. Αποκατάσταση ανέργων στην ΕΛΛΑΔΑ με πρόσκληση εργασίας στις ΗΠΑ όπως είχε σκεφτεί ο ΩΝΑΣΗΣ το 70 στην πολιτεία του Maine…
5. Υποδομές στην Ελλάδα από Ελληνο-αμερικανούς αντί να μας έρχονται οι άλλοι ξένοι, γιατί δεν έρχονται αυτοί οι σπουδαγμένοι ομογενείς μας και επετυχημένοι πού είναι στοις λίστες των πλούσιων και επετυχημένων να εδραιωθούν εδώ???
 
Επειδή έχω διπλή καταγωγή θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι ο Αρμενικής καταγωγής Κυβερνήτης της Καλιφόρνια στο χρονικό δίαστημα 1986-90 προσκάλεσε 1000000 Αρμένιους στην Καλιφόρνια..όταν υπήρχε στην Αρμενία όχι απλή κρίση αλλά πόλεμος..η ομογένεια τι θα κάνει τώρα θα μας επικρίνει αντί να μας βοηθάει την ώρα πού η Τουρκιά απέναντι κάνει πάρτυ??
 
ΟΙ πολύ αγαπητοί μου και αξιοσέβαστοι ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ τι κάνανε για την νέα γεννιά εδώ στην Ελλάδα? Πήγε έδωσε υποτροφίες σε Έλληνες σπουδαστές σε πανεπιστήμια, προσέλαβε κόσμο από εδώ έτσι ώστε οι νέοι αυτοί να επιστρέψουν στην Ελλαδα και να αλλάξουνε τα πραγματά σε βάθος χρόνου αφότου πάρουν λίγο από την αμερικανική νοοτροπία και λειτουργικότητα..
 
Έζησα στις ΗΠΑ για 4 έτη και δεν έλαβα από την Ελλάδα αλλά ούτε από την ελληνική ομογένεια απολύτως ΤΙΠΟΤΑ η μόνη βοήθεια πού έλαβα ήταν από τους Αρμένιους πού ζούσανε εκεί και από τους συγγενείς μου εδώ και εκεί..
 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
Αναγνώστης