Του Βασίλη Καρβέλη

Προσευχή τα χείλη μου για σένα ρε Ομογένεια λένε / Και τα δυό μου μάτια με δάκρυα εθνικής χαράς κλένε, για το μεγαλείο του Έλληνα που κατόρθωσες και εφέτος κατά το λαμπρό εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας στην 5ηΛεωφόρου της Οικουμένης. Καταβάλλοντας μέσα στην ανοιξιάτικη πνοή της μητέρας Φύσης, για μια φορά ακόμα, τον οβολόν της ευγνωμοσύνης σου στους ήρωες του ’21.Οι οποίοι εθυσίασαν την ζωή τους για να ζεί όλη η ανθρωπότητα σήμερα ελεύθερη και όχι σκλαβομένη στά στενά μονάχη σαν λιοντάρια στις ράχες στα βουνά. Και έκαναν με τη δόξα και το γόητρο της νίκης των τη τότε σκλαβομένη πατρίδα τους Ελλάδα, σύμβολο “αρετής”. Ώστε να μην υπάρχει κάποιος ελεύθερος ή σκλαβωμένος που ακούγοντας “Επανάσταση του ’21″να μην αισθάνεται ψυχική ανάσταση. Μακάρισες και πάλι Ομογένεια αυτούς που πιστεύοντας ότι πάνω απ’ όλα τ’αγαθά υψώνεται η ανθρώπινη ελευθερία,ανακάλυψαν στην ανδρείαν τους το αθάνατο νερό που δίνει τα αιώνια νιάτα της θυσίας, και με αυτήν κάνανε ως σύνθημα ζωής το «Ελευθερία ή Θάνατος».

Για σένα Ομογένεια, που συμμετήχες στην ιερωσύνη της εθνικής μας δοξολογίας, ήταν αγαλίαση ψυχής και αίσθηση Παραδείσου το να περπατάς στην από ελληνικό γαλανόλευκο πλυρρησμένη 5η Λεοφόρου της Νέας Υόρκης. Και να βλέπεις νοηρά στις εξέδρες της και κάτω από τό παγερό αεράκι της Αλάσκας, ατάραχους τον Υψηλάντη, τον Διάκο, τον Κολοκοτρώνη, τον Παπαφλέσσα και όλες τις ψυχές που πέσαν υπέρ Πατρίδοςχαμογελαστές και κραυγάζουσες «χαλάλι σου η ζωή που χαράμισα». Αυτό το άγιο προσκύνημά σου προς το δοξασμένο ελληνικό ιδεώδες της ιεράς ελευθερίας του ’21, που την γνωρίζουμε«από την κόψη του σπαθιού την τρομερή» και είναι «από τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά», το άρχίσες κάνοντας την έξοδο του Μεσολογγίου της Παρελάσεως στο Bowling Green με την λαμπρή ανάσταση της ελευθερίας.Όπου ύψωσες την Γαλανόλευκη ψυχή σουστο σκήπτρο του Δία, που είναι δίπλα στον Ταύρο της Ευρώπης Του, και την άφησες να κυματίζει χαροπά στα ουράνια της Αστερόουσσας για τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα. Και το τελείωσες με τη προσκύνησή σου προς το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣτου ’21 παρατάσοντας με άψογη τάξη και υπερηφάνια ΕΛΛΗΝΙΚΗ κατά μήκος της 5ης Λεωφόρου την ελληνική σου Στρατιά με στρατηγό σου την «Δεσποινίς Ανεξαρτησία».

Έτσι καλλιέργησες, μέσα στο αμερικάνικό σου περιβάλον το Μέγα Χρέος ,που συνιστά την Εθνική Παλιγγενεσία.Και εστήριξες το Μέγα Ήθος, που συμβουλίζει την ένδοξη Πατρίδα. Η μάνα Πατρίδα και η μάνα Δημοκρατία δεν μπορούν να σταθούν όρθιες εάν δεν τις υπερασπίσουμε με νύχια και με δόντια. Γιαυτό οι Ομογενείς σου που δεν ήταν στη 5ηΛεωφόρο της Ηφηλίου δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως την Ελευθερία μπορεί να σου την δώσει μόνον η Ελλάδα ως σύνολο και όχι οι συνέλληνες ως πρόσωπα. Ακόμη κι αν το μέλλον δεν μας νοιάζει, ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το παρόν, δεν έχουμε δικαίωμα να ξεπουλάμε ή να ξεθωριάζουμε το ελληνικό παρελθόν. Το χθές δεν μας ανήκει εξ ολοκλήρου, αφού άλλοι αγωνιστήκαν και θυσιάστηκαν για αυτό το ιστορικό νήμα της ελευθερίας των λαών. Γιαυτό σήμερα πρέπει να ανεβούμε πάνω από το θάνατο των ιδεολογημάτων, τη διάψευση των ιδανικών και τις αμαρτίες των καθοδηγητών σου Ομογένεια. Οι οποίοι με τις ελεημοσύνες ρούχων και τροφήμων έχουν κολήσει στον Έλληνα τη ρετσινιά του ζητιάνου. Και ως κολοθελητές Σαμαρίτες θα εξορκίσουμε με τον οίκτο του εράνου την ύπαρξη της δοξασμένης Ελλάδος. Δηλαδή της Ελλάδας της οποίας η αξία δεν μπορεί να μετρηθεί σε ελεημοσύνες. Όπως δεν μπορεί να μετρηθεί σε Ευρώ η αξία της Ακρόπολής της και του Παρθενώνα της. Που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει η Ευρώπη του Ολύμπου.Δηλαδή η κόρη του Φοίνικα και της Τελέφασσας.

Την οποίαν ερωτεύτηκε η ύψιστη θεότητα του ελληνικού πάνθεου Δίας και έκανε μαζί τηςτον Μίνωνα και τον Δώδωνα. Από τον οποίον πήρε το όνομά της η αρχαία πόλις Δωδώνη, όπου οι Έλληνες επροσκύναγαν τον Δία τους μέσα σε Ναό, την εποχή που η υπόλοιπη ανθρωπότητα ζούσε μέσα στις σπηλιές.Γιατό αναρωτιέμαι εάν υπάρχει στους Ομογενείς η ψυχική δύναμη να αποκαταστήσουμε την συμβουλική αξία της Γενέτερας των Αρχαίων Ελλήνων και της Δημοκρατίας. Που εξακολουθεί να ενδιαφέρει την Ευρώπη του Δία καιόχι την Ευρώπη εκείνη της Moodyτου Fitch και της P&S. Έτσι ώστε να σηκώσουμε τον Άγιο Τόπο της Ευρώπης από τον βούρκο της οικονομικής πανωλεθρίας που τον πετάξανε οι άχρηστοι πολιτικοί της με τον υπερδανεισμό της Goldman Sachs. Ειλικρινά αμφιβάλλω.Διότι όπως λέει και ο Ήρωας του ’21 Μακρυγιάννης «Λευτερωθήκαμε από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμε εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης». Δηλαδή οι στρατιώτες του Χριστού της τελευταίας αναλαμπής των σταυροφοριών στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου στις 7 Οκτωβρίου 1571. Τους σταυροφόρους της Ευρωπαϊκής Χριστιανοδημοκρατίας λοιπόν, θα διευκολύνει η Αρωγή της κοινωνικής σταυροφορίας των Ελλήνων Χριστιανών του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Δια της οποίας η ελληνική κοινωνία θα μετατραπεί σε ένα πρεζόνι, που τη δόση του θα την εξασφαλίζει η Άγια Εκκλησία τουνωθρού και θνησιγενή καπιταλισμού. Και όχι ένα υγιές πρόγραμμα αποτοξίνωσης φτώχιας, όπως είναι η ύπαρξη εργασίας, που την εξαφάνησαν από το πρόσωπο της ελληνικής γής τα Μνημόνια των Σταυροφόρων της Ναυμαχίας Ναυπάκτου. Δουλιά γυρεύει ο Έλληνας της Πατρίδος μας και όχι άγια ελεημοσύνη του Χριστιανισμού. Αλληλεγγύη προς την μιζέρια των Ελλήνων είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, που απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και όχι εράνους της δεκάρας. Τέλος πάντων! Μέσα στη θαλπερή στιγμή της Παλιγγενεσίας μας,δεν πρέπει να υπάρχουν γκρίνιες και αντιπαλότητες. Απλώς, είπα να σβήσω τα παλιά να κλίσουμε τα δεφτέρια / και σαν πατριώτες καρδιακοί να δώσουμε τα χέρια. Αφού αυτή η νύχτα μένει που θάμαστε μαζί / στην τελευταία γλυκιά Πανομογενειακή. Γιαυτό όποιος και νάσαι κάνε μου απόψε (29/3/12) συντροφιά /πίνοντας καναδυό κούπες με κρασιά. Και με αγάπη στη καρδία / ας αλλάξομε πορεία/ στου Σεπτέμβρη την αφετηρία /για μια ένδοξη Παλιγγενεσία / στη παρέλαση του δεκατρία.