Δυσοσμία και υποψία εθνικής προδοσίας… 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

 

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Η υπόθεση -μια από τις 10αδες-  που θα έρθουν   στο φως της δημοσιότητας, με πρώτο αυτό που διαβάζετε  από μια σειρά ρεπορτάζ  που θα ακολουθήσουν σε προσεχείς αναρτήσεις –δημοσιεύσεις μας, στο πλαίσιο της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας «τι συμβαίνει στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία» που έχουμε προαναγγείλει από τον Οκτώβριο όταν αποκαλύψαμε για τις παράνομες υποκλοπές συνομιλιών πολιτικών και μη προσώπων, εμπίπτει αρχικά:

Α στην  αρμοδιότητα και άμεση ευθύνη του διοικητή της ΕΥΠ κ. Θεόδωρου Δραβίλα αφενός  και αφετέρου

Β στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα να ερευνήσει  τα όσα –μέρος των οποίων – θα αποκαλυφθούν. 

Αν η έρευνα φτάσει σε βάθος χρόνου θα βγάλει πολλά και  σημαντικά ευρήματα. Αν μάλιστα δεθούν μεταξύ τους  όλα  τα στοιχεία τότε είναι μάλλον βέβαιον πως μιλάμε για  μια σειρά ποινικά και αστικά αδικήματα, κάποια εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος και αυτό που τρομάζει ενδεχομένως κάποιες από τις υππθέσεις αυτές που αλληλοδιαπλέκονται με πρόσωπα και καταστάσεις να έχουμε αποχρώσεις ενδείξεις και   εθνικής προδοσίας! Υποθέσεις που αν η εισαγγελική έρευνα φτάσει –επαναλαμβάνουμε- σε βάθος χρόνου τότε είναι βέβαιο πως αν συσχετιστούν πολλά στοιχεία με πρόσωπα πολιτικά    θα στείλει κάποιους στην φυλακή. 

Αν μάλιστα  η εισαγγελική έρευνα αρχίσει ΑΜΕΣΑ  να ξετυλίγει με το ίδιο σθένος , το ίδιο πάθος, την ίδια επιμονή, προσήλωση και προ πάντων ανεξαρτησία κινήσεων  όπως η αμεσότητα που κινήθηκε για την υπόθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  και  χωρίς να επιτρέψει  πολιτικές παρεμβάσεις, τότε –έχοντας υπόψη μας το βάθος της υπόθεσης, τον πολιτικό συσχετισμό προσώπων και καταστάσεων  αλλά και την σοβαρότητα της αφού η μια υπόθεση θα «δένει» με την επόμενη όπως ένα πάζλ  και θα ανασύρει σε βάθος χρόνου πολλά καλά κρυμμένα γεγονότα  αλλά και πρόσωπα που συνδέονται πολύ στενά μεταξύ τους –  τότε η χώρα θα βρεθεί στην δίνη νέων πολιτικών, δικαστικών  και ενδεχομένως οικονομικών εξελίξεων.

Σίγουρα από τα στοιχεία που στην συνέχεια αυτής της σύνθετης  έρευνας θα προκύψουν  υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Πολλών προσώπων.  Προσώπων  που σήμερα είτε κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο (ακόμα) είτε διακριτικά επιχειρούν να σβήσουν τα ίχνη και την εμπλοκή τους σε μια σειρά από σκάνδαλα και κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην ΕΥΠ.

 Ήδη αυτή την περίοδο που ξεκινά να  δημοσιοποιείται  αυτή τη μεγάλη για τα ελληνικά χρονικά δημοσιογραφικά  έρευνα για τον πιο ευαίσθητο και εθνικά νευραλγικό τομέα της χώρας την ΕΥΠ,  από την εύρυθμη και νόμιμη αλλά και συνταγματικά ορθή λειτουργία του, η ελληνική δικαιοσύνη ερευνά μια σειρά  άλλες υποθέσεις, πέραν αυτής  που δημοσιοποιήσουμε.

Υποθέσεις,  παράλληλες ή αλληλένδετες ή και παράπλευρες κοινό στοιχείο των οποίων είναι τα πρόσωπα, τα γεγονότα και οι καταστάσεις σε βάθος χρόνου…  Τα πρόσωπα και τα αξιώματα που κατείχαν κατά καιρούς από το 1985 –κυρίως- μέχρι και την σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ (πρώην ΚΥΠ)  υπό τον  όντως προσεχτικό  κ. Θεόδωρου Δραβίλα,  προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Η κατάσταση στην ΕΥΠ είναι έκρυθμη, και το ρεπορτάζ λέει ότι πολλά από αυτά που εδώ και χρόνια συμβαίνουν αλλά και για όσα αναμένεται να συμβούν  στο εσωτερικό της κρατικά και εθνικά ευαίσθητης  υπηρεσίας, συζητήθηκαν μάλλον ως μη όφειλε, αφού έγινε εξωθεσμικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των αρμόδιων εντεταλμένων κελεγμένων  και εξουσιοδοητμένων προσώπων, γεύμα μυστικό στο Χαλάνδρι στις 27 Δεκεμβρίου 2013  του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκου, με τον συνδικαλιστή της νεοσύστατης και μάλον αμφιελγόμενης ομοσπονδίας  ΟΜΕ-ΕΥΠ κύριο   Θ.Σ.  Ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο σε πολλές υποθέσεις και όπως προκύπτει από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν διασταυρωθεί και ελεχθεί για το αξιόπιστο αλλά και για το περιεχόμενο τους,  βασικό πληφοροφοριοδότη του υπόδικου-για άλλες παρεμφερείς υποθέσεις και σχετιζόμενες με την ΕΥΠ και πρόσωπα ή  ανώτερα στελέχη της- και προσφάτως καταδικασμένου για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου εμφανώς  "χρωματισμένου" δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη…  

Τα όσα στοιχεία που ακολουθούν και δημοσιοποιούνται, με προσοχή και σεβόμενοι το ευαίσθητο των πληροφοριών, αλλά και την θέση των υψηλών ανώτερων κρατικών λειτουργών,  δημοσιοποιούνται  σε αυτό το πρώτο ρεπορτάζ πριν από οποιαδήποτε άλλη ακόμα και εισαγγελική έρευνα είναι αρμοδιότητας του διοικητή της ΕΥΠ  κ. Θ. Δραβίλα οποίος οφείλει πρώτος να διατάξει σε βάθος έρευνα και διασταύρωση και συσχετισμό τους  με πρόσωπα και αξιώματα στο εσωτερικό της ΕΥΠ  όσων στοιχείων δημοσιοποιούνται.

Εμείς σεβόμενοι το ευαίσθητο της υπόθεσης αλλά και τις προεκτάσεις που μπορεί να λάβουν  στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι τώρα πια μας «βλέπουν» και πολλοί άλλοι,  αν εκτεθούν περαιτέρω στοιχεία για αυτό  δεν θα δημοσιοποιήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που «δένουν» με ντοκουμέντα  τα μεταξύ τους στοιχεία αφενός, για να μην εκτεθεί σε  οποιοδήποτε εθνικό κίνδυνο η ίδια η υπηρεσία ή πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή ή άλλες  καθώς δεν παύουν να είναι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι και μάλιστα μιας εθνικά ευαίσθητης αλλά πολύπαθης υπηρεσίας.

Ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι προσωπικά ή μέσω του νομικού μας συμβούλου να παραδώσουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος είτε εσωτερικά στην  υπηρεσία είτε στις εισαγγελικές αρχές.    Πάμε στα στοιχεία και στα γεγονότα.

1.       Στις 16 Μαρτίου 1998  στην  ΔΟΥ  Χαλανδρίου (ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΥΟ 1134) κάνει έναρξη δραστηριότητας η εταιρία με τον διακριτικό τίτλο  «ANNITEC» Γ, ΑΝΝΙΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε με κωδικό δραστηριότητας 62011107 και ΑΦΜ 084256058. ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ όπως αυτή περιγράφεται στα βιβλία και στα αρχεία «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ , ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ»   και τηλέφωνο  210 6816**9 . η εταιρεία δηλώνει έδρα διεύθυνση Ορέστη Μακρή 10,  τ.κ 15234 Χαλάνδρι(Αττικής)

2.       Ένα μήνα αργότερα στις 17 Απριλίου 1998 κάνει έναρξη εργασιών, πάλι στο Χαλάνδρι στην ΔOY Χαλανδρίου  μια άλλη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο “ADVISOR GROUP”  ΠΑΝ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ με ΑΦΜ 093830869 (κωδικός ΔΥΟ 1134) και κωδικό δραστηριότητας  62011101  τηλέφωνο  210 6857**6 έδρα και διεύθυνση της εταιρίας δηλώνεται η οδός Αριστείδου 52  τ.κ 15232 Χαλάνδρι(Αττικής) περιγραφή δραστηριότητας : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΕΛΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ή ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

3.       Η ίδια εταιρεία “ADVISOR GROUP”  Γ.  ΑΝΝΙΝΟΥ –  ΠΑΝ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ εμφανίζεται  και σε μια άλλη διεύθυνση πάλι στο Χαλάνδρι στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας 29 πάλι με το ίδιο αντικείμενο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» και διαχειρίστρια την κυρία Γερασιμούλα Αννίνου. Με τηλέφωνο 210 6895**0 το τηλέφωνο όμως αυτό η έρευνα που έγινε το εμφανίζει να έχει δηλωθεί πάλι στο ίδιο όνομα στην διεύθυνση Παπανικολή 120 στο Χαλάνδρι Αττικής τ.τκ 15232 

4.       Στο Επαγγελματικό  επιμελητήριο  όμως ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ η οποία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια της “ADVISOR GROUP”   δηλώνει ως διεύθυνση την οδό Κυκλάδων 3-5 στο Χαλάνδρι Αττικής  με τηλέφωνο 210 6846**1 περιγραφή αντικειμένου δραστηριότητας «παραγωγή προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που παράγονται κατόπιν παραγγελίας. Υπηρεσίες σχεδιασμού υποστήριξης και ολοκλήρωσης συστήματος λογισμικού. Υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για διαδίκτυα και συστήματα»

5.         Το τηλέφωνο όμως της  παραπάνω εταιρείας “ADVISOR GROUP”  «ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ  ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ» όπως προκύπτει από την έρευνα που κάναμε   ανήκει στον κ. Λ. Ανδρέα που διαμένει στην οδό  Κυκλάδων   στον αριθμό 3-5 στο Χαλάνδρι Αττικής  τ.κ. 1532

6.       Στην  Εθνική  Υπηρεσία  Πληροφοριών (ΕΥΠ) υπηρετεί από το 1998 ο Α.Λ. σήμερα διευθυντής (προϊστάμενος) της  ΣΤ διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης.   

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν πολλά και κρίσιμα. Αν πράγματι σχετίζεται με τις παραπάνω με τον οποιοδήποτε τρόπο  ο ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ θα πρέπει πρωτίστως  αφενός  να το διερευνήσουν ΑΜΕΣΑ  οι αρμόδιες εσωτερικές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και αφετέρου οι εισαγγελικές αρχές. 

 

Ωστόσο από την υπόθεση αυτή  τα βασικά   κρίσιμα ερωτηματικά  που προκύπτουν  και θα πρέπει να διερευνηθούν είναι :

1.       Ποια η πραγματική  μεταξύ τους σχέση των δυο εταιριών και ποια η συνάφεια τους ;

2.       Γιατί υπάρχουν διαφορετικές δηλωμένες διευθύνσεις; Κάτι που πρέπει αν διερευνηθεί από το αρμόδιο τμήμα οικονομικού εγκλήματος του Υπ. Οικονομικών;

3.       Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους οι εμφανιζόμενες κ. Αννίνου Γερασιμούλα  και Υψηλάντου Παναγούλα με την εν λόγω εταιρία και ποια η ακριβής σχέση τους με  τον κ. Ανδρέα Λ ανώτερο υπάλληλο της ΕΥΠ;

4.       Είναι η κ. Υψηλάντου Παναγούλα η σύζυγος του κ. Ανδρέα  Λ;  που δηλώνει και ως έδρα της  στο Χαλάνδρι και σε ποια από τις δυο διευθύνσεις.

5.       Σε αυτές τις εταιρικές δραστηριότητες εμπλέκεται και ο κ. Χ Μιχελιουδάκης.  Ποια σχέση έχει ο Χ. Μιχελιουδάκης ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΥΠ μέχρι και το 1991-1992 και εν συνεχεία  πήγε στην  πάλαι ποτέ κρατική Τράπεζα Πίστεως  με την κυρία Αννίνου που εικάζεται πως είναι η σύζυγος του Α.Λ ;

6.       Ποια σχέση μπορεί να έχει ο κύριος Ανδρέας Λάδης με τον διευθυντή μηχανοργάνωσης της ΕΥΠ ; είναι το ίδιο πρόσωπο ή  πρόκειται για συνωνυμία; (Πράγμα μάλλον πολύ δύσκολο όπως προκύπτει από την έρευνα) 

7.       και αν ναι,  πως είναι δυνατόν το ίδιο πρόσωπο  να διατηρεί εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών και άλλων  υπηρεσιών  με την επωνυμία «Advisor Group» με έδρα το Χαλάνδρι  ; 

8.       αν όντως πρόκειται για τον διευθυντή μηχανοργάνωσης της ΕΥΠ {Ανδρέα Λ.} τότε θα  πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος χρόνου ποιες εταιρίες και με ποιο αντικείμενο ανέλαβαν και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις έργα (με ή χωρίς διαγωνισμό) για λογαριασμό της αρμόδιας ΣΤ Διεύθυνσης της ΕΥΠ.

9.       Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για ένα ακόμα (όχι πια πρωτοφανές αλλά για το γνωστό πάρτη σκανδάλων ) ωστόσο για ένα μεγάλο ζήτημα ασφαλείας και με εθνικές διαστάσεις αν αποδειχθεί ότι οι εν λόγω εταιρίες έχουν πάρει (αναλάβει) τέτοιου είδους  με απευθείας ανάθεση ή με διαγωνισμούς έργα ;

10.   Αν ναι θα πρέπει να διερευνηθεί ποια έργα;  Και για ποιες διευθύνσεις και ποιους ακριβώς τομείς δράσης;

11.   Ποια (;) και τι (;)  είδους λογισμικά και μέχρι ποιου (;)  βαθμού ασφαλείας από τα έργα αυτά θα μπορούσε να διακυβευτεί η εθνική ασφάλεια της χώρας. Αν για παράδειγμα κάποιο από αυτά τα λογισμικά  που ανέλαβε να φτιάξει για λογαριασμό της ΕΥΠ διαχειριζόταν «ευαίσθητες κωδικοποιημένες πληροφορίες» που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας τότε είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. 

12.   Αν έχουν υπάρξει τέτοιου είδους αναθέσεις (έργου) προς αυτές τις δυο συγκεκριμένες εταιρίες ποια έργα αφορούν και ποιους ακριβώς τομείς της ΕΥΠ;

13.    Προμήθευσαν την ΕΥΠ  με ευαίσθητο αναβαθμισμένο ( κωδικοποιημένο ή όχι )  λειτουργικό; Από ποια χώρα το προμηθεύονταν; Έχει ύψιστη εθνική  σημασία η χώρα προέλευσης. Άλλη η σημασία αν το λειτουργικό  έχει κατασκευαστεί στην Ρωσία άλλη αν έχει κατασκευαστεί στην Γερμανία και άλλη αν έχει κατασκευαστεί στην Αμερική… και βεβαίως άλλη και εντελώς διαφορετική αν το λειτουργικό έχει κατασκευαστεί στην  Ελλάδα όπως συνέβη σε την  περίπτωση του γεωγραφικού συστήματος που κατασκευάστηκε από Ελληνική εταιρία αλλά το λειτουργικό είχε κατασκευαστεί από Ρωσική εταιρία και το  συγκεκριμένο γεωγραφικό  σύστημα  αφενός σήμερα σαπίζει και αχρηστεύεται σε κάποιες αποθήκες και αφετέρου η εσωτερική ένορκη αλλά και εισαγγελική έρευνα έχει κολλήσει…

14.   Σε κάθε περίπτωση προμήθειας είναι βέβαιον πως πρέπει να διερευνηθεί αν  έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες εθνικής  ασφαλείας και αν  δεν υπάρχουν ή έχουν κρατηθεί  αντίγραφα των  του λειτουργικού που παραδόθηκε στην ΕΥΠ.

15.   Η έρευνα που θα διενεργηθεί θα πρέπει να ψάξει σε βάθος χρόνους ξεχωριστά για κάθε έργο προς τα πού κατευθύνθηκε σε ποια από τις δυο βασικές διευθύνσεις. 

 Αν για παράδειγμα υπήρξε προμήθεια έργου είτε προς την διεύθυνση κατασκοπίας είτε προς την διεύθυνση αντικατασκοπίας  είναι δυνατόν να υπάρξουν διαφορετικοί  κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας

16.   Πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι δυο εταιρίες έχουν αναλάβει από κοινού ή ξεχωριστά η κάθε μια, οποιοδήποτε  έργο,  ποια είναι τα εχέγγυα εθνικής ασφάλειας που παρείχαν στην υπηρεσία για να αναλάβουν το οποιοδήποτε έργο;

17.   Από το ρεπορτάζ και την έρευνα μας προέκυψε πως ο υπάλληλος της ΕΥΠ κ. Α. Λ. διατηρεί λογαριασμό στο πολύ εξιδανικευμένο social media   Linkend in. Το συγκεκριμένο social media είναι ειδικό και αποκλειστικά και μόνο για χρήση επαγγελματιών αλλά κυρίως για την ανεύρεση πελατών (προσώπων ή εταιριών)… επομένως σχετίζεται άμεσα με όλα τα παραπάνω…   Αν πάλι μιλάμε για το ίδιο άτομο ανώτερο υπάλληλο της ΕΥΠ τότε πάλι προκύπτουν μια σειρά ερωτηματικά όπως   

18.   πως (;) και  με εντολή τίνος (;)   διατηρεί ανοιχτό δημόσιο λογαριασμό σε social media όταν είναι γνωστό ότι υπάρχει  διαταγή της υπηρεσίας που απαγορεύει   την χρήση και συμμετοχή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Mάλιστα επί θητείας Ιωάννη Κοραντή έχουν υπάρξει και σειρά επιπλήξεων σε υπάλληλους (πολιτικό προσωπικό) της υπηρεσίας{ΕΥΠ} που διατηρούσαν υπάλληλοι  της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο.

19.   Στον ίδιο λογαριασμό του linkend in στο profile του κ. Ανδρέα λαδή εμφανίζεται και ο καθηγητής  μαθηματικός Ιωάννης Ηλιάδης  ποια σχέση έχουν οι δυο τους;

20.   Στην ΕΥΠ υπάρχει πράγματι συνεργασία με τον καθηγητή κ. Ηλιάδη; Είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που εμφανίζεται στο profile  likend in του κ. Ανδρέα Λ;

21.   Στον ίδιο λογαριασμό του Linked in εμφανίζεται επίσης ένα ακόμα όνομα ο Γεώργιος Διπλάρος / George Diplaros

22.   Ο Γεώργιος Διπλάρος που επίσης εμφανίζεται στο ίδιο profile του κ. Α. Λ.  είναι ο διαχειριστής της σελίδας Geotool. Πρόκειται για την εταιρία που έστησε πράγματι το site της νεοεμφανιζόμενης ομοσπονδίας της ΕΥΠ {ΟΜΕ – ΕΥΠ};  Μήπως όλοι αυτοί   έχουν μια κοινή σχέση με ένα κοινό πρόσωπο «σύνδεσμο»  μεταξύ τους μέσα στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες; 

23.   KAI KATI AKOMA EΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο server διαχείρισης της ιστοσελίδας της ΟΜΕ- ΕΥΠ έχει έδρα στο Λονδίνο όπως δείχνει η IP Andres5.250.177.87 {w} {R} {P} }D} {T} αυτό πόσο ασφαλές για την τυχόν διαρροή ή και απόλυτη καταγραφή όλων των δεδομένων της σελίδας της ΟΜΕ –ΕΥΠ;

24.    Τέλος αν πράγματι μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο Ανδρέα Λ., διευθυντή μηχανοργάνωσης της ΕΥΠ ποια σχέση έχει με γνωστές αντιφασιστικές – αντιεξουσιαστικές ομάδες που έχουν λάβει μέρος και σε πρόσφατες εκδηλώσεις συνοδευόμενες από γνωστά επεισόδια;

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…