Ερώτηση στη Βουλή κατατίθεται εντός των προσεχών 24ωρων. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ… Έπεται συνέχεια.

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

ΕΡΕΥΝΑ / ΜΕΡΟΣ Δ΄  Σοβαρότατες πολιτικές διστάσεις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας,  φαίνεται να προσλαμβάνει τα προσεχή 24ωρα η πολύ σοβαρή υπόθεση των όσων έχουν (μέχρι στιγμής) αποκαλυφθεί: α) για τον προϊστάμενο της ΣΤ΄ διεύθυνσης και  ανώτατο υπάλληλο της ΕΥΠ κύριο Ανδ. Λα.  β) τους κ. Η. Δι.  και  Ε. Μπ. επίσης υπαλλήλους  και συνεργάτες της ΕΥΠ γενικότερα και γ) τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γενικότερα για τα έργα… τις ημέρες… την εξώ-υπηρεσιακή δράση  πολιτικών (κυρίως συνδικαλιστών) υπαλλήλων της ΕΥΠ. 

Όπως μαθαίνουμε, και ήδη –με τα ελάχιστα ως δείγμα παρανυχίδος μπροστά σε όλα όσα έχουν διαδραματιστεί χρόνια  τώρα επί ημερών παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ και κυρίως εν όψει όσων φαίνεται πως θα επακολουθήσουν –αφής στιγμής έχουμε αποκαλύψει στην  έρευνα μας για τα  εσωτερικά,  και άλλους είδους (πολύ)ποίκιλα με πολλές και εθνικές διαστάσεις, σκάνδαλα που έχουν λάβει χώρα εντός εκτός και επί τα αυτά της ΕΥΠ, εκτός από τον ίδιο τον διοικητή της ανώτερης κρατικής υπηρεσίας κ. Θ. Δραβίλα παρακολουθούν το  διπλωματικό και πολιτικό γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού και φυσικά ανώτερα στελέχη του υπουργείου δικαιοσύνης, του Αρείου Πάγου αλλά και της εισαγγελίας πρωτοδικών. Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες μας λένε ότι η υπόθεση πολύ γρήγορα θα φτάσει και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου είτε με αυτεπάγγελτη έρευνα που ενδεχομένως θα διαταχθεί, είτε με σχετική πρωτοβουλία που αναμένεται να αναληφθεί προκειμένου να υπάρξει παράλληλα με την ΕΔΕ και εισαγγελική έρευνα.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της ελληνικής εθνικής υπηρεσίας παραμένει έκρυθμη, ειδικά μετά τον χορό των αποκαλύψεων που έχει ξεκινήσει με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το GreekAmericanNewsAgency και ειδικά, όσο θα συνεχίζονται οι δίκες  που είναι σε εξέλιξη στην Ευελπίδων και αλλού, τόσο η σφαγή, θα μεγαλώνει. Τα χτυπήματα κάτω και πάνω από την μέση, θα πληθαίνουν. Πόλεμος και μάχη μέχρι τελευταίου, όπως χαρακτηριστικά λέγεται από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές.   Πρωταγωνιστές αυτού του χωρίς έλεος πολέμου με στοιχεία κανιβαλισμού από ανώτερους και ανώτατους, συνταξιούχους,  πρώην και νυν πολιτικούς υπαλλήλους, κυρίως συνδικαλιστές ένθεν κακείθεν των δυο αντιμαχόμενων ομάδων, είναι βέβαιο πως όχι μόνον καλό δεν θα κάνει στην ΕΥΠ που ενώ θα έπρεπε να ασχολείται ουσιαστικά με τα τόσα ανοιχτά μέτωπα της χώρας, έχοντας  γίνει κέντρο διερχομένων πρακτόρων με προέλευση από το …Πακιστάν μέχρι το Ισραήλ…  Εν τούτοις  ο πόλεμος μαίνεται  η «σφαγή» και οι ανθρωποθυσίες  με στοιχεία κανιβαλισμού συνεχίζεται μέχρις εσχάτων.   

Ωστόσο, τα όσα έχουν αποκαλυφθεί όχι μόνον από το GreekAmericanNewsAgency/ ΕλληνοΑμερικανικό πρακτορείο αλλά και από άλλα sites& Blogs, προγενέστερα τα οποία εύλογα και δίκαια επικαιροποιούνται, ειδικά μετά την έναρξη της δημοσιοποίησης ( από τις 12.01.2014) της έρευνας μας και πιο συγκεκριμένα  τα τελευταία 24ωρα, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα και από το ελληνικό κοινοβούλιο. Και όχι μόνον(…) όπως στην συνέχεια της έρευνας μας θα δούμε.   

 Ήδη ευάριθμη ομάδα βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δυο τρία άτομα του ΠΑΣΟΚ δεν παρακολουθούν απλά την έρευνα και τις δημοσιεύσεις μας,  αλλά, όπως πληροφορηθήκαμε και το διασταυρώσαμε, κάποιοι εξ αυτών ετοιμάζουν και σχετική ερώτηση ή και επίκαιρη επερώτηση –αναλόγως όπως χαρακτηριστικά μας ελέχθη τι άλλες εξελίξεις ή αποκαλύψεις θα υπάρξουν για την υπόθεση της ΕΥΠ-  προς τον αρμόδιο υπουργό αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στον οποίο θεσμικά υπάγεται η Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών. Οι βουλευτές αναμένουν της εξελίξεις και τις προσεχείς δημοσιεύσεις  και όπως λένε  τις επόμενες ημέρες –ίσως και εντός της εβδομάδος που ξεκινά- θα προβούν στην ανάλογη κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου προς την δικομματική συγκυβέρνηση. 

Εν τω μεταξύ στο εσωτερικό της ΕΥΠ ο διοικητής κ. Δραβίλας  έχει ξεκινήσει τις κρίσεις των διευθυντών των επί μέρους  κλαδικών διευθύνσεων τις οποίες σύμφωνα με τον νόμο 3649/2008 περί λειτουργίας της έχει την απευθείας αρμοδιότητα και το κλίμα, στις τάξεις των συνδικαλιστών  είναι πολύ βαρύ  μετά την απόφαση του να μετακινήσει την  ΜΥ/ΠΕ2/Α΄ βαθμού Τρ. Μαρία στην Γ΄ διεύθυνση .   Τονίζεται όπως γράψαμε, η μετακίνηση από παλαιούς και έμπειρους υπαλλήλους της ΕΥΠ θεωρήθηκε σαφές και ξεκάθαρο  «μήνυμα» του κ. Δραβίλα προς την ομάδα των συνδικαλιστών της ΟΜΕ –ΕΥΠ που σήμερα ηγείται της ομοσπονδίας.  Η συνέχεια των κρίσεων και αξιολογήσεων του διοικητή κυρίου Θ. Δραβίλα  θα δείξει πολλά,  για το αν και κατά πόσο υπάρχει η διάθεση και κυρίως η πολιτική βούληση για έρευνα σε βάθος στα πολλά  κακώς κείμενα  της αμαρτωλής ΕΥΠ. Ήδη όπως πληροφορούμαστε, κάποιοι βουλευτές και υπουργοί, μερικοί μάλιστα εν αγνοία του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν κινηθεί παρασκηνιακά όπως θα αποκαλύψουμε στην συνέχεια προκειμένου να μην πειραχθεί τίποτα απολύτως από την σημερινή υφιστάμενη κατάσταση στην ΕΥΠ.      

Η ατμόσφαιρα στο κτήριο της λεωφόρου Κατεχάκη μυρίζει μπαρούτι αν λάβει κανείς υπόψη του τις απειλές και τις βαριές  εκφράσεις στην τελευταία, με έκτακτο και ειδικό χαρακτήρα συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ –ΕΥΠ που συνεκλήθη την προηγούμενη εβδομάδα  όπου οι κύριοι Βασίλης Δρ. και  Θεόδωρος Σπ. έφτασαν να ζητήσουν μέχρι και την  απομάκρυνση του σημερινού διοικητή Θεόδωρου Δραβίλα  μετά την, έστω και με καθυστέρηση,  εντολή του για διεξαγωγή ΕΔΕ επί όσων αποκαλύφθηκαν για τον διευθυντή της ΣΤ διεύθυνση κ. Ανδρέα Λ.   

Η συνεδρίαση των συνδικαλιστών διεξήχθη σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚων και ΝΔημοκρατών. Ακούστηκαν, όπως μαθαίνουμε βαριές κουβέντες όχι μόνο για τον νυν διοικητή, τον αποκάλεσαν «εθνικά επικίνδυνο» και όπως αναφέρθηκε σε αυτή την συνεδρίαση θα ζητήσουν την απομάκρυνση του από την υπηρεσία, ωστόσο μεταξύ των συνδικαλιστών οι φωνές αλλά και οι μεταξύ τους αντεγκλήσεις με κουβέντες που μάλλον δεν αρμόζουν σε ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους,  έφτασαν  και διαδόθηκαν με  ταχύτητα, όπως χαρακτηριστικά λένε όσοι γνωρίζουν τα ενδότερα της ΕΥΠ, όχι μόνον σε δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και αρκετά αυτιά υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.     

Χαρακτηριστική σε ύφος αλλά και με «αποκαλύψεις» είναι η σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών οι οποίοι στις 13 Ιανουαρίου 2014 , την επομένη των αποκαλύψεων για τον κύριο Ανδρέα Λ. , αναφέρουν απευθυνόμενοι προς τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Δραβίλα  ότι « …Με την μετακίνηση σας αυτή ουσιαστικά προεξοφλείτε ότι η κυρία Τρ. Δεν θα αποτελέσει επιλογή της διοίκησης στις επερχόμενες κρίσεις». 

Σε κάθε περίπτωση –συνεχίζει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΕΥΠ-  «η μετακίνηση της υπόψη υπαλλήλου σε άλλη διεύθυνση, στην παρούσα χρονική στιγμή, χαρακτηρίζεται βιαστική και ανακόλουθη με τις αρχές αξιοκρατίας που θα πρέπει να διέπουν την δημόσια διοίκηση. Επί πλέον στελέχη της Υπηρεσίας και της διοίκησης έχουν δηλώσει ότι έχουν αποτραπεί μετακινήσεις άλλων υπαλλήλων της Δ΄ διεύθυνσης προς την Γ΄ διεύθυνση λόγω των παρεμβάσεων Υπουργών της κυβέρνησης» ενώ στο τέλος της ίδιας ανακοίνωσης  πλέκεται και το εγκώμιο της συγκεκριμένης υπαλλήλου, η οποία πρόσκειται στην υφιστάμενη  ομάδα της ηγεσίας που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο  πηδάλιο  του ακυβέρνητου  και μάλλον θαλασσοδαρμένου  πλοίου των συνδικαλιστών. 

Ωστόσο διαβάζοντας με προσοχή και σε μια δεύτερη ανάγνωση την σχετική ανακοίνωση δεν μπορεί να μην σταθεί ιδιαίτερα  στην  απροκάλυπτη «ομολογία» που κρύβει ξεκάθαρα η αναφορά περί «παρεμβάσεων υπουργών της κυβέρνησης» για την αποτροπή μετακινήσεων. Δηλαδή ο κάθε διοικητής, μας λένε οι συνδικαλιστές κ. Θεόδωρος Σ. και Κωνσταντίνος Ν. είναι έρμαιο των συνδικαλιστών και των κατά καιρούς απαιτήσεων τους.  Γνωστό φαινόμενο στην Ελλάδα με τις ανάλογες βαρύτατες επιπτώσεις όχι μόνο  στην ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως στην ίδια την εθνικά ευαίσθητη νευραλγικού χαρακτήρα κρατική υπηρεσία. Όμως δεν είναι η μοναδική  ανακοίνωση. Στην διάρκεια της έρευνας και του ρεπορτάζ ανακαλύψαμε τέτοια και  άλλα πολλά «μαργαριτάρια»… «Μαργαριτάρια» των οποίων  η θαμπή και θολή  «λάμψη»,  «δείχνει»  το πολύ  ξεκάθαρο και «διαυγές», πάρε δώσε, γνωστό αλισβερίσι, πολιτικών και συνδικαλιστών, χρόνια τώρα.     

Αλλά αυτό, που  κυρίως με θλίψη αλλά και εθνική αγανάκτηση, για το κατάντημα και τον ξεπεσμό, διαπιστώνει εύκολα και χωρίς πολύ κόπο,  κάποιος ανεξάρτητος – παρατηρητής  -μελετητής και ερευνητής του  μοναδικού ελληνικού φαινομένου των εθνικών κρατικών «μυστικών» υπηρεσιών, παράλληλα με όλα τα άλλα φαιδρά που θα δούμε –σε κάποια από αυτά τα ευτράπελα βγαίνει και αρκετό αυθόρμητο γέλιο αλλά και πολλές πολλές  απορίες για το ξεχαρβάλωμα ειδικά αυτής της εθνικής κρατικής υπηρεσίας – είναι οι πολλές  υπόγειες διακλαδώσεις και ύποπτες διασυνδέσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και υπαλλήλων της ΕΥΠ. 

Διασυνδέσεις ειδικά αυτών των συγκεκριμένων συνδικαλιστών με τα πρόσωπα (ή για να ακριβολογούμε εκείνων που εδώ και μια 15ετια βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών ως «ιθύνων επιχειρησιακός και κατευθυντήριος νους»  αλλά  και την βαθιά πολιτική  σχέση διαπλοκής με το βαθύ  επικίνδυνο εθνικά παρακράτος του ΠΑΣΟΚ και )  που συναποτελούν μαζί, όλα αυτά τα πρόσωπα παλαιά που έχουν απέλθει της υπηρεσίας, αλλά έχουν άρρηκτους δεσμούς με την  σημερινή  συνδικαλιστική ηγεσία της εθνικής  υπηρεσίας  πληροφοριών. Τα όσα θα αποκαλυφθούν στην συνέχεια, πάντα βασιζόμενα σε στοιχεία, αποδείξεις και προ πάντων ισχυρότατα, αδιάψευστα ντοκουμέντα και απόρρητα κείμενα, τα οποία θα αναρτηθούν, δικαιολογούν και τους χαρακτηρισμούς που έχουμε δανειστεί μέσα από επώνυμες βαρύτατες καταγγελίες που έφθασαν μέχρι το γραφείο του έλληνα πρωθυπουργού αλλά και τα γραφεία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. 

Φυσικά, αν και η ΕΔΕ για τον κύριο Ανδρέα Λ.  επισήμως ξεκινά τα προσεχή 24ωρα της εβδομάδας( 3 με 7 Φεβ 2014) που ανοίγει εν τούτοις από τις κρίσεις και αξιολογήσεις που έκανε ο διοικητής κ. Δραβίλας προκύπτει ένα μείζον και όχι μόνον ηθικής τάξεως θέμα.

Ο κύριος  Ευγένιος Μπ.,  ένα από τα βασικά  πρόσωπα μάρτυρας, που θα πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ερωτηθούν, για όσα αποκαλύφθηκαν και σχετίζονται και με τον ίδιο ως προς την στενή συνεργασία που είχε και εξακολουθεί να έχει με τον κύριο Ανδρέα Λ.  με τις πρόσφατες κρίσεις τοποθετήθηκε(sic) ως υποδιευθυντής στην ΣΤ ΄ διεύθυνση ο προϊστάμενος της οποίας ελέγχεται για τυχόν πειθαρχικές ή άλλους είδους παραβάσεις. 

Για τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος εμφανίζεται και εκείνος να βρίσκεται εμπλεκόμενος με τον ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση των εταιρών του κ. Ανδρέα Λ με εμφάνιση του και στον λογαριασμό του στο Linkendin  διατηρώντας φυσικά και ο ίδιος profile και λογαριασμό στο συγκεκριμένο ιστοχώρο social media παρά τις ρητές απαγορεύσεις.

Ωστόσο, και όπως θα δείτε όσο πιο βαθιά μπαίνει το νυστέρι της δημοσιογραφικής έρευνας, τόσο μεγαλύτερη είναι η δυσωδία, και η όσμωση πολλών και ποικίλων διαστάσεων σκανδάλων, ο κ. Ευγένιος Μπ. που εμφανίζεται να έχει μακρύ ιστορικό στο εσωτερικό της ΕΥΠ στην οποία προσελήφθη το 2001 παρά το γεγονός ότι απέτυχε στην διαδικασία των ψυχομετρικών εξετάσεων αλλά προσελήφθη με παρεμβάσεις άνωθεν… Εκείνο το διάστημα μεσουρανούσε στην εθνική υπηρεσία πληροφοριών η δυναμική και  το άστρο της κυρίας Βάσως Παπανδρέου- ο εν λόγω όμως κύριος Ευγένιος Μ. έχει και ιστορικό με ένα επίσης περίεργο περιστατικό, όπου βρέθηκε να κατέχει το ποσό των 20.000 ευρώ σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη… στην οποία «συνελήφθη» δήλωσε πως βρέθηκε τυχαία…(!) αλλά στην συνέχεια με παρέμβαση άνωθεν αφέθηκε ελεύθερος…   

Η υπόθεση παρόλο που επίσης κουκουλώθηκε είχε πάρει κάποιες διαστάσεις με σχετικά δημοσιεύματα. Αλλά και αυτή η υπόθεση, όπως και πολλές άλλες με παρέμβαση των τότε ισχυρών της ΕΥΠ, έκλεισε χωρίς ποτέ να γίνει καμία σε βάθος έρευνα.

Η σκανδαλώδης αυτή επιλογή του κ. Ευγένιου Μπ. γενά όμως και άλλα πολλά ερωτηματικά και το βασικότερο όλων, το οποίο θα πρέπει να προσέξει ο κύριος Δραβίλας, ακριβώς γιατί «η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται τίμια αλλά πρέπει και να είναι τίμια» οι φήμες, που κυκλοφορούν στους διαδρόμους αδίκως  και φτάνουν όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλα γραφεία, αυτιά αλλά και περίεργα στέκια,  λένε ότι ήταν περίπου αναμενόμενη αυτή η συγκεκριμένη επιλογή γιατί ο εν λόγω κύριος είναι και ο μόνος που καθ' όσο διάστημα θα γίνεται η ΕΔΕ για τον προϊστάμενο του Ανδρέα Λ., εκείνος θα έχει όλο τον χρόνο να εξαφανίζει στοιχεία της υπόθεσης…

Αυτό  όμως, που επίσης προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, αλλά δεν είδαμε ανάλογη ευαισθησία εκ μέρους των συνδικαλιστών με εκείνη που επέδειξαν για την  μετακίνηση της κυρίας Μαίρης Τρ. είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ενώ ο αξιότιμος κατά τα άλλα  κύριος  Ευγένιος Μ. προσελήφθη μόλις το 2001, άρα υπάλληλος μόλις οκτώ ετών την στιγμή που στην επετηρίδα υπάρχουν άλλοι αρχαιότεροι του (και ενδεχομένως αξιότεροι και με περισσότερα διαπιστωμένα προσόντα) που θα μπορούσαν να προαχθούν, και δικαίως το ανέμεναν πώς και πώς, από ένα κράτος δικαίου και μια ευνομούμενη πολιτεία, εν τούτοις επελέγη –τυχαία άραγε – ο κύριος  Ευγένιος Μπ.  Γιατί άραγε;   

Τα «ευτράπελα», τα περίεργα αλλά και οι ύποπτες ιστορίες μέσα και  έξω, εντός εκτός και επί τα αυτά της ΕΥΠ δεν είναι ούτε ένα. Ούτε δυο. Ούτε 102 αλλά 100αδες. Αν μάλιστα  πάμε –και θα πάμε- σε βάθος χρόνου, όπως θα δούμε είναι πάρα  πολλά. Τα πρόσωπα επίσης. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι και ο κύριος Βασίλης Δρ. ο οποίος  ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν και μιας και ήταν εκ των βασικών «πρωταγωνιστών» της θυελλώδους συνεδρίασης της ΟΜΕ –ΕΥΠ στην τελευταία συνεδρίαση της, αξίζει να στρέψουμε λίγο τους προβολείς της δημοσιότητας στο πρόσωπο του…

Πρόσωπο  το οποίο παρακάτω θα αναφερθούμε, μάλλον δείχνει να είναι ήσυχο και χαλαρό, ελέω κομματικής στήριξης και βαθιάς κομματικής υποταγής και προσαρμογής,  ότι μια παλιά  υπόθεση (του)  στην οποία φέρεται να είναι  άμεσα αναμεμειγμένος και ίσως αν είχε υπάρξει και μια σχετική έρευνα μάλλον υπόπτως εμπλεκόμενος…         

 Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όπως μας αναφέρθηκε με πολύ συγκεκριμένα  στοιχεία  σχετικά με τον κύριο Βασίλη Δρ. που  σε έξαλλη κατάσταση φώναζε πως «ο Δραβίλας είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει από την υπηρεσία  εδώ και τώρα! Χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση»  δεν θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής όχι μόνον  του ιδίου του κ. Δραβίλα αλλά και των συναρμόδιων αρχών (αστυνομίας και εισαγγελίας)  αλλά και του ιδίου του υπουργού προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια  ένα γεγονός τον Σεπτέμβριο του 2012  που τότε, αν και συνέβη, εν τούτοις πέρασε στα πολύ ψιλά των ΜΜΕ…  Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σελίδων και blog που έγραψαν και αποκάλυψαν πολλά λόγω όχι μόνο του ενδιαφέροντος αυτής της σκοτεινής ιστορίας αλλά και διότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι καθιερωμένα για  την γνωστή εθνική ευαισθησία τους

Site & Blog   τα οποία φυσικά και δεν ανήκουν σε δημοσιογράφους και γνωστά ΜΜΕ τα οποία έθαψαν την υπόθεση αυτή, ως πάγια και συνήθη πρακτική των συστημικών και πλήρως και απόλυτα ελεγχόμενων ΜΜΕ.   Η υπόθεση όμως που θα δούμε παρόλο που στο διαδίκτυο έλαβε διαστάσεις και έπαιξε πολύ εν τούτοις  θάφτηκε… Θα  σταθούμε όμως  φωτίζοντας κάποια πολύ θολά σημεία της ακριβώς γιατί  έχει πολύ βάθος και  αν γίνει  μια πολύ σοβαρή α) εσωτερική  και δεύτερον μια εισαγγελική  έρευνα θα βγουν πολλά… πάρα πολλά στο φως. Θα αποκαλυφθούν πολλά. Κύκλωμα ολόκληρο. Που δρα χρόνια τώρα στους κόλπους και της ΕΥΠ. 

Εδώ και καιρό  λοιπόν,  φημολογείται στις τάξεις  ανώτερων αλλά και κατώτερων υπαλλήλων της ΕΥΠ εκείνο το άκρως περίεργο όσο και ύποπτο περιστατικό, όταν ήταν επικεφαλής του τμήματος λαθρομεταναστών ο ανωτέρω υπάλληλος κ. Βασίλης Δρ. (στενός συνεργάτης του τότε υποδιοικητή της ΕΥΠ Φ.Π) όπου σε επιχείρηση της αστυνομίας  στην οποία αντηλλάγησαν και πυροβολισμοί  με  μεγάλο κομβόι λαθρομεταναστών, το οποίο παρακολουθούσε κλιμάκιο της ΕΥΠ, μετά την σύλληψη τους από την αστυνομία εμφανίστηκε ο εν λόγω υπάλληλος –πράκτορας εν ενεργεία της ΕΥΠ και ανέφερε ότι «η υπόθεση είναι αρμοδιότητας της ΕΥΠ θα αναλάβουμε εμείς».  Πράγματι έτσι και έγινε. Ωστόσο λίγο αργότερα οι παράνομοι μετανάστες κατήγγειλαν  ότι συνολικά κατασχέθηκαν 186.000 ευρώ που  είχαν μαζί τους όταν συνελήφθησαν.  Το ποσό αυτό λέγεται πως έκανε φτερά…  Είναι έτσι όπως φημολογείται; και αν όχι, τότε γιατί ποτέ δεν έγινε καμία απολύτως έρευνα;

Και αυτή  υπόθεση-όπως και πολλές άλλες- έκλεισε  και ο φάκελος,  εκείνου του όντως περίεργου περιστατικού και με άλλες, ενδεχομένως και εθνικές διαστάσεις, παραμένει επτασφράγιστο –αλλά κοινό για πολλούς – μυστικό…

Το ερωτήματα πολλά αλλά αυτό  που εύλογα, δικαίως  και ευθέως τίθεται είναι αυτά τα  χρήματα –και δυστυχώς δεν είναι τα μοναδικά που έχουν κατασχεθεί, από κρατικές αστυνομικές και άλλες υπηρεσίες  που  έχουν κατασχεθεί και έχουν  κάνει φτερά –  θεσμικά ποιος είναι εκείνος ο φορέας που οφείλει να ελέγχει αν όχι το αρμόδιο υπουργείο οικονομικών;  Ποιες είναι οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε τέτοιες περιπτώσεις –γιατί νόμοι και διαδικασίες υπάρχουν, το ερώτημα είναι αν τηρούνται;  Αν υπάρχει νομιμότητα; Αν οι, κάθε είδους  αδιάφθοροι είναι πράγματι αδιάφθοροι ή  διεφθαρμένοι μέχρι μυελού οστέων;        

Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…     

Σάλος στην ΕΥΠ από τις αποκαλύψεις . Έρχονται και άλλες ΕΔΕ;

Ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) 

Ιδού τα στοιχεία κ.κ. Εισαγγελείς για να ξεκινήσετε την έρευνα σας στην ΕΥΠ – 

Μπόχα και δυσωδία, διαπλοκή αλλά και θυμηδία προκαλούν οι συγκούσεις μέσα στην ΕΥΠ 

Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ): Χώρος επώασης σκανδάλων