ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΥΠ -ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΩΤΟΣ : 2013 -2016(Α6ΜΗΝΟ 2017)

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ :Δηλαδή, η υπηρεσία δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της και της διαφύλαξης του κύρους της, σε περιπτώσεις άλλων υπαλλήλων της κατά των οποίων έχουν ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για σοβαρότατα αδικήματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Θεόδωρο Σπατιώτη, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματοςγια το αδίκημα της παραβίασης Μυστικών της Πολιτείας, τουέχει επιβληθεί από τον 3ο Τακτικό Ανακριτή κ. Δημ. Φούκαπου διεξήγαγε την έρευνα για την γνωστή υπόθεση «Πυθία» (Υποκλοπές Vodafone– Προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή – Απόπειρα δολοφονίας του τότε Πρωθυπουργού)ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα και παρόλα αυτά, ήδη τρίαπερίπου χρόνιαμετά, δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική δίωξη, δεν έχει καν τεθεί σε αργία, αλλά εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπάλληλος της Ε.Υ.Π., τόσο αυτός όσο και η συγκατηγορούμενή του Αγγελική Πατελάκη. Τελικό αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη υπόθεση;  την Δευτέρα 19 Ιουνίου ήρθε η «αθώωση» του Θ. Σπατιώτη, με 4 προς ένα και αναπάντητα τα  10αδες κρίσημα ερωτήματα του εκπροσώπου των εργαζομένων, Σ. Ν.  στο πειθραρχικό. Μια πειθαρχική διαδικασία που ολοκλήρωσε (;) ταχύτητατα τις  εσωτερικές ανακρίσεις, χωρίς ανακρίσεις (sic)  -την ίδια στιγμή που εκκρεμούν και καρκινοβατούν άλλες- με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα. Εξέλιξη «προπομπός» της ίδιας υπόθεσης στο δικαστήριο, ώστε αυτή η αθώωση να αποτελέσει εφαλτήριο και την βάση και για την αθώωση του σε μια υπόθεση που τα στοιχεία βοούν. Κραυγάζουν. Αλλά το σύστημα και το βαθύ κράτος προστάζει….

Σημειώστε ότι το αδίκημα που αντιμετωπίζουν Σπατιώτης και Πατελάκη είναι κακούργημα!Και το πόρισμα για την εσωτερική ΕΔΕ, όταν για άλλες υποθέσεις επιδεικνύεται απίστευτη καθυστέρηση και παρά τις αθωώσεις (περίπτωση Αγγελάκη – Χαϊκάλη), βγήκε χωρίς να εχουν κληθεί βασικοί μάρτυρες! Άνθρωποι που και γνώριζαν και ήθελαν να καταθέσουν. Ο κ. Λιούκας όμως άλλα προτάσσει… άλλα, και όχι το συμφέρον της υπηρεσίας. Τα ακούτε, αξιότιμε Κύριε Ρουμπάτη (λέγε με Χρυσοχοϊδη, Φ. Παπαγεωργίου, Μπίκα, κτλ)… Άλλη θα έπερεπε να είναι βασική σας προτεραιότητα. Άλλη! Να κλείνουν οι πληγές μια προς μια και η υπηρεσία να επανέλθει στην κανονικότητα και την εσωτερική της ηρεμία. Ώστε να προσηλωθεί  στο έργο και την αποστολή της που είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας σε τομείς δράσεων και ενεργειών της.    

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Η υπόθεση με τον Βασίλειο Δρακακάκη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δίωξη για το αδίκημα της δουλεμπορίας. Την  κατηγορία αυτή η Υπηρεσία την εκτίμησε προφανώς ως ήσσονος σημασίας, που μάλλον δεν διαταράσσει τη λειτουργία της και δεν θίγει το κύρος της, αφού όχι μόνο ο υπάλληλοςδεν τέθηκε σε αργία, αλλά συμμετέχει και ως τακτικό μέλος στο υπηρεσιακό – πειθαρχικό συμβούλιο των πολιτικών υπαλλήλων της Ε.Υ.Π.!!! Συμμετείχε μάλιστα και στη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου 2016, κατά την οποία εκδόθηκε η απόφαση για τον Κ. Αγγελάκη, ψηφίζοντας υπέρ της επιβολής σε βάρος του της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης, αναγκάζοντας τον Κ. Αγγελάκη να προσβάλει και αυτήν την παράνομη απόφαση στο ΣτΕ.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε μια πλειάδα άλλων κραυγαλέων περιπτώσεων, αλλά για πολλούς και ευνόητους λόγους δεν το πράττουμε στην παρούσα φάση…  Ένα στοιχείο μόνον φτάνει για να κατανοηθεί το μέγεθος της σήψης και της κρίσης. Περισσότερες από 50 (μικρές ή μεγάλες) υποθέσεις  βρίσκονται (ή καρκινοβατούν) στην Ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό και μόνον αρκεί. 

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών(ΕΥΠ) λοιπόν φαίνεται ότι τηρεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όσον αφορά τους υπαλλήλους της, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ποινικές διώξεις, και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα, και δε δείχνει να θίγεται στο ελάχιστο από σοβαρότατες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος άλλων υπαλλήλων. Ούτε σπεύδει να εκδώσει γι’ αυτές βαρύγδουπες ανακοινώσεις, όπως έκανε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης με την τότε συνδικαλιστική ηγεσία της υπηρεσίας.

Οι περιπτώσεις αδικίας και κακοδικίας, ούτε μια, ούτε δυο. Απλά η περίπτωση Αγγελάκη στιγματίζει τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και θα φέρει την βαριά γκρίζα σκιά της και τις πληγές της να αιμοραγούν εσωτερικά  για πολλά ακόμα χρόνια. Σέρνοντας τα προβλήματα το ένα πίσω από το άλλο. Με δίκες. Εφέσεις. Αναιρέσεις. Καταδίκες. Προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και η χώρα θα αυτοεξευτελίζεται. Γιατί; Γιατί ουδείς τολμά να βάλει τέρμα σε αυτό τον ολισθηρό  κατήφορο. Ουδείς έχει σθένος να προτάξει το εθνικό συμφέρον, και στην προκειμένη περίπτωση, να μαζέψει τα κομμάτια της 1000πληγωμένης Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και να βάλει ένα τέρμα σε όλο αυτό το ζήτημα που αν μη τι άλλο  εκθέτει την χώρα. Ανεπανόρθωτα.  Κάποιος να φέρει την εσωτερική γαλήνη σε αυτή την πολύπαθη κρατική υπηρεσία και να κλείσει χαίνουσες πληγές. Πληγές που θα στιγματίζουν και θα καθιστούν, αν όχι απλά αναξιόπιστη την υπηρεσία, αλλά και ανίκανη να φέρει εις πέρας την υψηλή αποστολή της που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια εντός και πέριξ των συνόρων. 

Όλα τα παραπάνω πρωτοφανή φαινόμενα έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην ΕΥΠ.  Καθημερινές  εσωτερικές διαμάχες. Ίντριγκες. Διαμάχες. Μαύρο αδήλωτο χρήμα. Συνωμοσίες. Πάθη και μίση συπληρώνουν το πάζλ. Αλλά και προδοσίες. Ναι προδοσίες! Και μάλιστα στο ανώτερο δυνατο επίπεδο! Σε επίπεδο υπουργού! (βλ δηλώσεις Χρυσοχοϊδη περί w/leaks)  και  συνεχή πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στις συνδικαλιστικές της ομάδες. Ανακοινώσεις ανάμεσα στους Συλλόγους των εργαζομένων και ανάμεσα στα ίδια τα στελέχη, φθάνοντας στο σημείο να δημοσιεύονται μέχρι και απαξιωτικά για την υπηρεσία δημοσιεύματα στον Τύπο και στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η απαραίτητη ηρεμία, ομοψυχία και προσήλωση στο εθνικό έργο της υπηρεσίας από τα στελέχη της με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της υπηρεσίας. Και να ήταν μόνο αυτό; Δυστυχώς μέσω ανακοινώσεων –αρκετές φορές- έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σημαντικά στοιχεία – πληροφορίες χρήσιμα προς ξένες (και όχι απαραίτητα προς φίλιες χώρες) και δεν έχει ανοιξει μύτη! 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ 

ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ,  ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

GreekAmericanNewsAgency

Η βεντέτα Μ.Καρχιμάκη ,Κ. Βαξεβάνη με τον Κ.Αγγελάκη και το σκοτεινό παρασκήνιο…

“Κατέστρεψαν με μένος όσα η υπηρεσία(ΕΥΠ) έχτισε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας”

Ράβε-ξήλωνε στην ΕΥΠ από τον νέο Διοικητή Γ. Ρουμπάτη

Άλλη μια δίκη της ΕΥΠ για την ΕΥΠ από τις δεκάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη

Σχόλια, πληροφορίες και ρεπορτάζ για τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη

Επιτέλους έρευνα για την ΕΥΠ

Αθώα ομόφωνα 9 στελέχη της ΕΥΠ. Κατέρρευσε η εναντίον τους σκευωρία από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Έρχονται νέες μηνύσεις και αγωγές!

Και όμως! Η Ελλάδα είχε αποσπασμένo πράκτορα στις Βρυξέλλες με εντολή (;) Γ. Παπανδρέου και της τότε διοίκησης της ΕΥΠ(Κων. Μπίκα –Φ. Παπαγεωργίου). Ε και; Τι έκανε για την προστασία της χώρας;

Συνεχίζεται η αλληλοφαγωμάρα στην ΕΥΠ

Ραδγαίες εξελίξεις στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων της ΕΥΠ

«Εμπόριο δεδομένων από στέλεχος της ΕΥΠ στη Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών BND!»

Οι συνδικαλιστικές εκλογές στην ΕΥΠ εκθέτουν τον Τσίπρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ!

Πράκτορες ξένων χωρών αλωνίζουν στην Ελλάδα

Νέα τροπή στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Όργιο υποκλοπών και παρακολουθήσεων

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Με εντολή του έλληνα πρωθυπουργού μπλοκάρεται έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Κύριε Δραβίλλα τολμήστε να κάνετε την ρήξη με το παρελθόν. Επανιδρύστε την ΕΥΠ. Επανασυστήστε την εκ θεμελίων.

Το στικάκι με τις απόρρητες συνομιλίες αμερικανών που υπέκλεψε η ΕΥΠ, οι “αντιδράσεις” του έλληνα Πρωθυπουργού & το υπόγειο παρασκήνιο

Που οδηγείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ;

Τώρα όλοι “βλέπουν” όσα από τον Οκτώβριο του 2013 γράφουμε και αποκαλύπτουμε

Οφειλόμενη δημόσια εύφημο μνεία στην υπάλληλο της ΕΥΠ, Ευγενία (Τζένη) Λ.

«προστατέψτε την ΕΥΠ. Κινδυνεύουν οι ζωές των υπαλλήλων και συνεργατών της! Τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας!»

Επειδή πολύς ο λόγος και τα ρεπορτάζ περί ΕΥΠ δείτε και αυτό..

Υπό διάλυση οι ελληνικές εθνικές “μυστικές” υπηρεσίες (ΕΥΠ)

Θρίλερ κατασκοπείας εναντίον της χώρας διερευνά ο ανακριτής Δημ. Φούκας

Το θέατρο του παραλόγου με την ΕΥΠ συνεχίζεται

Εισαγγελέας Βίδρα: ” ο Κώστας Αγγελάκης πρέπει να κηρυχθεί αθώος”!

CRASH τεύχος Απρίλιος 2014 : Σοβαρότατες αποκαλύψεις για την δράση πράκτορα της CIA στην Ελλάδα

Μ. Χρυσοχοϊδης Χ Γ.Παπαντωνίου=Παναγιώτης Παππάς

Δεν έχει ξαναγίνει παγκοσμίως σε δημόσια θέα δίκη για τα εσωτερικά μυστικής υπηρεσίας!

Υποθεσή Χρυσή Αυγή ΙΙ: Το ερώτημα δεν είναι πόσα είναι τα βαλιτσάκια επισύνδεσης (παρακολουθήσεων-συνακροάσεων) της ΕΥΠ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα τροπή στην δίκη του Κώστα Αγγελάκη

Απρόσμενη τροπή στην δίκη του πρώην διευθυντή κατασκοπίας της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη

Την άκρη του νήματος αρχίζει να κρατά ο 3ος ειδικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας για τα όσα συνέβαιναν στην ΕΥΠ επί Κ. Μπίκα – Φ. Παπαγεωργίου

Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα διέταξε το Μονομελές Πλημελειοδικείο Αθηνών δικαστήριο*

Από το 2003 είχαν στήσει δίκτυο παρακολουθήσεων (εκτός ΕΥΠ) ξένες μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα!

Ποια είναι η υπάλληλος της ΕΥΠ Ευγενία Λ. που έφερε αναστάτωση σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με τις καταγγελίες της ;

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΥΠ: Γ. Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κ. Μπίκας και Φ. Παπαγεωργίου σήμαινε διώξεις. Διάλυση της υπηρεσίας. Απειλές. Εθνική προδοσία.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ—–ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

Έτσι εκπαιδεύονται οι Έλληνες πράκτορες της ΕΥΠ!

Η ΕΥΠ παρακολουθούσε στενά τον Alex Rondo!

Πόθεν αντλείτε το δικαίωμα κ. Καρχιμάκη, να ασχολείστε (ακόμα) με την ΕΥΠ;

Έρχεται πολιτικός Αρμαγεδώνας από τις αποκαλύψεις στην δίκη του πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Α.

Σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, με απρόβλεπτες εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προσλαμβάνουν οι αποκαλύψεις για την ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ(ΕΥΠ).   

Σάλος στην ΕΥΠ από τις αποκαλύψεις . Έρχονται και άλλες ΕΔΕ; –

Ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)

Ιδού τα στοιχεία κ.κ. Εισαγγελείς για να ξεκινήσετε την έρευνα σας στην ΕΥΠ –

Μπόχα και δυσωδία, διαπλοκή αλλά και θυμηδία προκαλούν οι συγκούσεις μέσα στην ΕΥΠ

Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ): Χώρος επώασης σκανδάλων

Διαβάστε και αυτά

Υποθεσή Χρυσή Αυγή ΙΙ: Το ερώτημα δεν είναι πόσα είναι τα βαλιτσάκια επισύνδεσης (παρακολουθήσεων-συνακροάσεων) της ΕΥΠ

Αρχίζει να φαίνεται φως στο τούνελ της ΕΥΠ…

Αλωνίζουν οι πράκτορες της ΜΙΤ στην Αθήνα

Ποιοι (και γιατί;) παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την ΕΥΠ

“Ανύπαρκτη και επικίνδυνη η ΕΥΠ” για τον υπουργό της Ελλάδας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη…

Επιτέλους φτάνει πια με τους ανθρώπους του άθλιου πολιτικού συστήματος

Οι υποκλοπές της NSA & οι υποκλοπές στην Ελλάδα. Ο μεταξύ τους συνδετικός κρίκος

Δίωξη κατά προσώπων για υποκλοπές – σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Η κομματική καμαρίλα εμπόδισε σκανδαλωδώς τον διασυνοριακό έλεγχο της χώρας από την ΕΥΠ

Η ΕΥΠ, κ. Δένδια & κ. Σαμαρά, πρέπει να διαλυθεί & να ξαναφτιαχτεί από την αρχή στα πρότυπα ανάλογων πετυχημένων υπηρεσιών

Quo Vadis κύριε Μιχάλη Καρχιμάκη;

ΕΥΠ: Συνδικαλιστική πρεμούρα στήριξης Μιχάλη Καρχιμάκη!

Για γέλια και για κλάματα ερώτηση για την ΕΥΠ στη Βουλή…

Όταν η ΑΥΓΗ κατηγορούσε τον Βαξεβάνη ότι είναι ΠΑΣΟΚος και τσάτσος της Διαμαντοπούλου

Διαλύονται τα δίκτυα πληροφοριών της ΕΥΠ!

Κοίτα ποιος μιλάει…

ΕΥΠ ή μήπως ΚΥΠ;

Άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα στο σπίτι του Καρχιμάκη

Η ΕΥΠ «τρώει» τα παιδιά της

Πού οδηγείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Ποιους και πώς ενόχλησε ο Κώστας Αγγελάκης;

Η βεντέτα Μ. Καχριμάκη, Κ. Βαξεβάνη με τον Κ. Αγγελάκη και το σκοτεινό παρασκήνιο

Ξέσπασε κρίση στην ΕΥΠ

Εισαγγελέας Βίδρα: Ο Κ. Αγγελάκης πρέπει να κηρυχθεί αθώος

“Κατέστρεψαν με μένος όσα η υπηρεσία(ΕΥΠ) έχτισε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας”

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Κραυγή αγωνίας και απελπισίας για το μέλλον της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών! {ΝΕΑ} Αναφορά προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Τζένη Λεβογιάννη: ένα λαμπερό αυτόφωτο αστραφτερό πολύτιμο Διαμάντι. Μια συνειδητοποιημένη Κρατική Υπάλληλος παράδειγμα προς μίμηση.

Έρευνα στην ΕΥΠ για εσχάτη προδοσία;

Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζουν οι κ. Πανούσης και Ρουμπάτης (ΕΥΠ) για την υπόθεση «Νικήτα»

Στον Άρειο Πάγο η τελευταία πράξη του δράματος του μεγάλου πράκτορα της ΕΥΠ, Κώστα Αγγελάκη

Η περιπέτεια του ανώτατου στελέχους της ΕΥΠ, Κώστα Αγγελάκη εξελίσσεται σε υπόθεση Ντρέιφους

Η Υπόθεση Κώστα Αγγελάκη (της ΕΥΠ) και όσα αφήνει πίσω της… ως γκρίζα σκια

ΚΑΙ ΕΔΩ