Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΕΡΖΙΚΗ «ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ»…

Νέα Υόρκη 31 Ιανουαρίου 2010

Με αφορμή του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα  greekamericannewsagency.com την 1 Ιανουαρίου 2010 θέλω να δηλώσω τα κάτωθι:

  1. Την συνέντευξη ο κ. Στεφανόπουλος μου ζήτησε σε χρονική περίοδο( Δεκέμβριο 2007  ή Ιανουάριο 2008) που όπως διαπίστωσα δεν είχαν έλθει τα χρήματα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, οπότε αυτά που είπα δεν έχουν ισχύ σήμερα, αφού και σε εμένα από το 2008, έχουν δοθεί τα χρήματα.
  2. Όταν μου τηλεφώνησε την 26 Ιανουαρίου ότι θα δημοσιοποιήσει την συζήτηση την οποία είχαμε κάνει, όπως αυτός μου είπε τον Ιανουάριο του 2008, εγώ του αρνήθηκα να το πράξει αυτό.
  3. Ουδέποτε αμφισβήτησα το ήθος και την εντιμότητα του κ. Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος γνωρίζω ότι έχει διαθέσει αρκετά χρήματα και πάρα πολύ χρόνο στην οργάνωση του κόμματος στην Αμερική, αφού γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο ποσό των ενοικίων καταβάλλει ίδιος αλλά και διάφορες άλλες οικονομικές ανάγκες για την λειτουργία της οργάνωσης.

Με εκτίμηση

Βασίλειος Μπερζίκης.

 

MPERZIKHS_GALATOULA__-_Copy

Αυτά αναφέρει η  θολή γεμάτη αντιφάσεις-δυστυχώς και ανακρίβειες- και φυσικά  στο πόδι και υπό ασφυκτικές πιέσεις και εντάσεις   γραμμένη  δια χειρός Π. Γαλάτουλα  διάτρητη,  γκρίζα  και  γεμάτη έντονο παρασκήνιο, επιστολή υπογεγραμμένη από τον   ομογενή και παραιτηθέντα μέλος της ΝΔ στις ΗΠΑ κ.  Βασίλειο  Μπερζίκη.  Η «επιστολή» την οποία και αποκαλύπτουμε και ως οφείλουμε δημοσιεύουμε ολόκληρη γιατί δεν παύει να αποτελεί ένα ντοκουμέντο και στοιχείο του ρεπορτάζ που δημοσιοποιήσαμε στις 29 Ιανουαρίου 2010 και όχι  την 1η Ιανουαρίου όπως ανακριβέστατα γράφει και αυτό αν μη τι άλλο κάτι δείχνει.   Η επιστολή Μπερζίκη που βγάζει λάδι τον Γαλάτουλα απευθύνεται όπως διαβάζετε  «προς κάθε ενδιαφερόμενο» και την παρέλαβε ο πρώην ΥΦ/Υπουργός Παναγιώτης  Σκανδαλάκης την Πέμπτη το πρωί  στις  22 Απριλίου 2010 στο ξενοδοχείο (Intercontinental) που διέμενε όσο διάστημα ήταν στην  ΝΥ,  από τον πρόεδρο και συμπατριώτη του Λάκωνα Χρήστο Ορφανάκο, πρόεδρο της τ.ο. της ΝΔ στο Long Island    και πρόεδρο του συλλόγου «αδελφότητα της Μάνης».

Πάμε τώρα να δούμε ορισμένα γκρίζα, και  θολά,  γεμάτα ανακρίβειες σημεία από όπου φαίνεται ξεκάθαρα α)  ποιος είναι ο συντάκτης της  και  ο  ιθύνων νους  του νέου  ηθικού πλέον και πολιτικού σκανδάλου που  αντί να περιπλέκει τα πράγματα και να βάζει την υπόθεση στο αρχείο όπως πολλοί και κυρίως ο Π. Γαλάτουλας θα ήθελε τώρα εξακολουθεί να ταλανίζει ακόμα περισσότερο  τον εσωκομματικό μηχανισμό της ΝΔ στις ΗΠΑ κάνοντας τον πονοκέφαλο του Παναγιώτη Σκανδαλάκη ακόμα μεγαλύτερο. Αυτό που δεν λογάριασαν καλά  πρωτίστως και κυρίως ο Π. Γαλάτουλας και δευτερεύοντος ο «καταγγέλων»   και νυν υπερασπιστής του ήθους Γαλάτουλα είναι   τι θέλει η νέα  ηγεσία της ΝΔ και ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς με την σαφή εντολή που έλαβε από τους εκλογείς και ψηφοφόρους της ΝΔ. Εντολή   σαφής και ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση: εσωτερική αυτοκάθαρση. Αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης.  Ανανέωση σε κάθε επίπεδο.  Ανατροπή και καταδίκη όσων πλήγωσαν, και  εξέθεσαν  την παράταξη με έργα, λόγια και κυρίως πράξεις όλα αυτά τα χρόνια! το δεύτερο και βασικό που φαίνεται να μην υπολόγισε ο «συντάκτης» της επιστολής Μπερζίκη,  εκτός από την διερεύνηση όσων θα γραφτούν και θα υπογραφούν   είναι  η  πολιτική αξιοπρέπεια και προ πάντων το ήθος που διακρίνει τον πρώην ΥΦ/Υπουργό στο δημόσιο βίο της χώρας την τελευταία 30ετια.  Είναι κάτι περισσότερο από  βέβαιο ότι με αυτή την επιστολή όχι μόνο δεν θα κλείσει την γκρίζα και σκοτεινή  υπόθεση-όπως θα επιθυμούσε ο Π. Γαλάτουλας, αλλά μάλλον θα θελήσει να την διαλευκάνει περισσότερο ώστε να καθαρίσει το πεδίο  και να φύγει κάθε γκρίζα  σκιά ή έστω υπόνοια πολιτικής  συγκάλυψης…

Η επιστολή σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, αλλά και όσα διαδίδονται  γράφτηκε στο διάστημα που ήταν εδώ ο πρώην ΥΦ/Υπουργός Παναγιώτης Σκανδαλάκης και όχι τότε που αναφέρεται(δηλαδή στις 31 Ιανουαρίου 010) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…

Πάμε τώρα να δούμε ένα  προς ένα τα σημεία και τα κενά, τις ανακρίβειες και τα ψεύδη   που καθιστούν όχι μόνον  διάτρητη  και αφερέγγυα,  ύποπτη και προφανώς  προϊόν και αποτέλεσμα  άθλιας και  βρόμικης συναλλαγής, αν όχι και  ηθικού και ψυχολογικού εκβιασμού,   την επιστολή αυτή που παρεδόθη στα χέρια του Π. Σκανδαλάκη προκειμένου να βγάλει λάδι   τον Π. Γαλάτουλα.

Σημεία και στοιχεία που είναι βέβαιο ότι όχι μόνον δεν θα αφήσουν αδιάφορο τον Παναγιώτη Σκανδαλάκη και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ για τις ΗΠΑ κ.  Φώτη Σιάννη στου οποίου τα χέρια περνά η καυτή πατάτα που λέγεται Γαλάτουλας και η διερεύνηση της όλης υπόθεσης του φακέλου που λέγεται «Νομαρχιακή Ανατολικών Πολιτειών ΗΠΑ».

16   ΚΑΥΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΚΡΙΣΗΜΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΚΑΙ  ΘΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ “ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ” Β. ΜΠΕΡΖΙΚΗ

  1. Το ρεπορτάζ δεν δημοσιεύθηκε την 1η αλλά στις 29 Ιανουαρίου 2010! Αυτό και μόνον το λάθος δείχνει ότι είναι βιαστικά, υπό πίεση και  στο πόδι γραμμένη και πάντως όχι την ημερομηνία που αναγράφει πάνω η “επιστολή” Μπερζίκη της 31ης Ιανουαρίου 2010! Αν είναι δυνατόν να έχει γίνει ένα τόσο σοβαρό λάθος από αυτόν που υποτίθεται ότι θέλει να αποκαταστήσει την «αδικία».
  2. Ένα πολύ βασικό και εύλογο ερωτηματικό είναι ότι αφού η επιστολή είναι γραμμένη από της 31η Ιανουαρίου (010)  γιατί όσο διαρκούσε όλος αυτός ο ντόρος, ο θόρυβος και η φασαρία δεν έχει σταλεί εγκαίρως τότε  στον Π. Σκανδαλάκη, ώστε να πράξει εκείνος κατά το δέον γενέσθαι και κατά την κρίση του,  είτε να κλείσει άμεσα το θέμα με μια ξεκάθαρη δήλωση του  τότε και χρειάστηκε να περάσουν 2 ½ μήνες για να του παραδοθεί;
  3. Πως είναι δυνατόν το ρεπορτάζ να δημοσιεύθηκε την 1η .01.2010 και εμείς  να τον πήραμε στις 26 Ιανουαρίου τηλέφωνο; Καραμπινάτη ανακρίβεια που βγάζει μάτι!  Αυτό και μόνον το στοιχείο δείχνει πολλά και πολύ περισσότερα για το πώς και από ποιον γράφτηκε η επιστολή στο πόδι και  πάντως σίγουρα  ότι η επιστολή δεν είναι γραμμένη από τον κ. Β. Μπερζίκη!
  4. Ο Βασίλειος Μπερζίκης επανέλαβε τις καταγγελίες  του με αγανάκτηση, πείσμα  επιμονή,   και υπευθυνότητα στις 11 Ιανουαρίου 2010 που έγινε και η προ τελευταία καταγραφή της πρώτης μας επίσημης (official) συνομιλίας και όχι τον Ιανουάριο του 2008 όπως ισχυρίζεται και  γράφει  στην επιστολή(σ.σ. ο Γαλάτουλας)  ότι του είπαμε.  Αντιθέτως εμείς άλλο του υπενθυμίσαμε όταν του τηλεφωνήσαμε. Δεν έχει παρά να ακούσει πολύ καλά τις συνομιλίες ο αληθινός συντάκτης της επιστολής και φυσικά εκείνοι που θα ασκήσουν τον έλεγχο και ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης για να καταλάβει πολύ περισσότερα! ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ -ΠΑΛΙ- ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕΣ ΤΗΣ 11ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010.
  5. Στην συζήτηση που είχαμε της 11ης Ιανουαρίου του επαναλαμβάνουμε διαρκώς ότι η συζήτηση είναι επίσημη και ότι καταγράφουμε όσα λέει για να μεταδοθούν με την φωνή του. Η κατηγορηματική απάντηση του Β. Μπερζίκη είναι μια επαναλαμβανόμενη σαφής και ξεκάθαρη! «ας μου κάνει μήνυση! Εγώ τα ίδια θα πω τα ίδια έλεγα, τα ίδια θα λέω όπου και αν με καλέσουν» ΑΚΟΥΣΤΕ  ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΤΗΣ 11ης ΚΑΙ 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010.
  6. Πως είναι δυνατόν να δημοσιεύθηκε μια συζήτηση που έγινε και καταγράφηκε  τον Ιανουάριο του 2008,  αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ! Εμείς μεταδώσαμε μόνον τις δυο επίσημες τελευταίες συζητήσεις μας της 11ης και της 26ης Ιανουαρίου 2010! Οι υπόλοιπες καταγεγραμμένες  συζητήσεις μας   παραμένουν στο αρχείο σε περίπτωση που χρειασθούν… Ούτε του είπα ούτε μου είπε! Καθαρές κουβέντες. Οι  καταγεγραμμένες   επίσημες  συζητήσεις –δηλώσεις που μεταδόθηκαν  έγιναν αντίστοιχα στις 11 και 26 Ιανουαρίου 2010!
  7. Οι πρώτες ανεπίσημες νύξεις για το θέμα των χρημάτων της ΝΔ σχετικά με  τις εκλογές του 2007  και την καταβολή χρημάτων από τον Π.Γαλάτουλα έγιναν  από τον Β. Μπερζίκη  ξεκίνησαν  πράγματι τον Δεκέμβριο του 2007 αλλά τότε ήταν απλές επισημάνσεις και όχι καταγγελίες. Μας ανέφερε απλά το περιστατικό ότι τον ανησυχεί «…γιατί ξέρω  και ξέρεις και εσύ τον Γαλάτουλα ότι δεν κάνει καθαρές δουλειές…» όπως χαρακτηριστικά τότε μας είχε αναφέρει σε συζήτηση μας τετ α τετ.    Οι συζητήσεις έγιναν επίμονες και διαδοχικές  καταγγελίες λίγους μήνες αργότερα ενώπιον τρίτων προσώπων και μαρτύρων! Με την σειρά των ημερομηνιών που αποκαλύπτουμε σήμερα
  8. Σε μια από τις περιπτώσεις  αυτές -και όσο διαρκούσε η έρευνα και το ρεπορτάζ-  συνέβη και το εξής  περιστατικό που σήμερα αποκαλύπτουμε –  στις αρχές  Ιούνιου   του 2008,  οι καταγγελίες έγιναν πρόσωπο με πρόσωπο ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ – ΜΠΕΡΖΙΚΗ στο γνωστό  café Avenue(30 + 36 Street), γνωστό στέκι ομογενών και νεολαίας αλλά και δημοσιογράφων –ανταποκριτών,  αναγκάζοντας τον Π.Γαλάτουλα να αποχωρήσει από το τραπέζι  που ήταν καλεσμένος μου εν όψει των εκλογών της Ομοσπονδίας στην ΝΥ στην οποία θα ήταν υποψήφιος το 2008. Ο Π.Γαλάτουλας αποχώρησε βρίζοντας. Και αυτό το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο λόγω της σφοδρότητας του.  Στην  τρίτη  περίπτωση, το  2009,   πάλι στο café Avenue έγιναν ενώπιον τρίτου προσώπου μάρτυρα  και καταγράφηκε η συζήτηση με την άδεια του Β. Μπερζίκη επαναλαμβάνοντας   και τότε πάλι τα ίδια σε πρόσωπο μέλος της Νομαρχιακής της ΝΔ και τονίζοντας μας  «γράψε τα όπως τα λέω! Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απολύτως! Εγώ του τα βρόντηξα και έφυγα! Με λαμόγια δεν μπορώ να κάνω! Παραιτήθηκα σηκώθηκα και του το είπα στα μούτρα και παραιτήθηκα! Δεν βλέπω να έχιε γράψει τίποτα… το κατάπιες το θέμα…;(σ.σ. δεν  είχαμε ακόμα δημοσιεεύσει τίποτα γιατί το διερευνούσαμε )» Τα ίδια μας επαναλάμβανε ο Β. Μπερζίκης μέχρι και τα τέλη του 2009 που ξανά συναντηθήκαμε σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας αλλά και σε άλλες κατ ιδίαν συζητήσεις μας που κρατούσα επαφή και επικοινωνία μαζί του  Ο Β.Μ  τα ίδια επανέλαβε όταν τον ενημερώσαμε στις 26 Ιανουαρίου(010)  ότι μιλήσαμε  και με τον αρμόδιο για τον απόδημο κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη και  του  μεταφέραμε όσα μας  είπε χαρακτηριστικά ο Π.Σ.  «έπρεπε το θέμα να το είχες βγάλει χθες..» τονίζοντας μας ότι αν ευσταθούν οι καταγγελίες θα πάει στον εισαγγελέα» όλα αυτά τα αναφέραμε στον Β. Μπερζίκη και στις 26 01 2010 στην τελευταία επίσημη καταγεγραμμένη συνομιλία μας και μας  επανέλαβε με λεπτομέρειες τις καταγγελίες του.
  9. Πράγματι στις 26 Ιανουαρίου στο τέλος της συζήτησης μας αναφέρθηκε από τον Β.Μ ότι «ο Γαλάτουλας έχει την καρδιά του… αν θες μη τα βάλεις όλα..» για να εισπράξει την κατηγορηματική ευθεία και ξεκάθαρη  απάντηση μας ότι «θα δημοσιευθούν όλα όπως τα έχεις καταγγείλει εκτός και αν παίρνεις  πίσω ή δεν ισχύουν οι καταγγελίες που έχεις κάνει» για να επαναλάβει ότι «όλα όσα σου είπα είναι έτσι!  εγώ είμαι strait δεν λέω και ξελέω! Σού  είπα έφυγα δεν θέλω να τον βλέπω στα μούτρα»!
  10. Επαναλαμβάνουμε οι συζητήσεις που μεταδόθηκαν η πρώτη με τις λεπτομερείς καταγγελίες είναι της 11ης Ιανουαρίου(010) και η δεύτερη που τις επαναλαμβάνει και δίδει και νέες λεπτομέρειες καταγράφηκε πράγματι  στις 26 Ιανουαρίου που δέχθηκε  το δεύτερο επίσημο  τηλεφώνημα μας και επανέλαβε τους ιδίους ισχυρισμούς και τις ίδιες καταγγελίες με χαρακτηρισμούς όπως «λαμόγια και απατεώνες»!
  11. Τα γεγονότα που ο ίδιος ο Β. Μπερζίκης (τα)  καταγγέλλει  ανατρέπουν όλους τους αίολους μετέπειτα ισχυρισμούς του στην “επιστολή” της 31ης Ιανουαρίου 2010.
  12. Επιστολή   είναι στο πόδι γραμμένη και καθυπαργόρευση από τον Π.Γαλάτουλα και για ένα ακόμα λόγο,  πρώτον διότι όπως  ο ίδιος ο Β.Μ. καταγγέλλει το καλοκαίρι του 2008 τον 15Αύγουστο συναντήθηκε με τους κ. Πάππα, Τσιπτσή και Παπαδόπουλο στην Χαλικδική σε ένα τοπικό πανηγύρι  και του είπανε όσα του είπανε για τα χρήματα  δείχνοντας του μάλιστα προς επιβεβαίωση των όσων του λέγανε  ότι δηλαδή  τα χρήματα είχαν σταλεί στην ΝΥ  άρα ο Γαλάτουλας κάτι δεν είχε κάνει σωστά…  και το φαξ με τα 18.800$ που έστειλε τη ΝΔ στον Π. Γαλάτουλα, επομένως πως μίλησε ,μαζί μας τον Ιανουάριο του 2008;;;; και πως μας περιέγραψε το παραπάνω γεγονός που πράγματι έγινε τον Αύγουστο του 2008;;; 
  13. Ο Βασίλειος Μπερζίκης αν ήθελε να «διορθώσει» ή έστω να «καταγγείλει» τον δημοσιογράφο γιατί «του είπε να μην το πράξει αυτό(σ.σ. να μην δημοσιεύσει την συζήτηση και το ρεπορτάζ)» ακόμα και αν ο ίδιος δεν θα μπορούσε να συντάξει μια παρόμοια  αλλά σωστά  με επιχειρήματα σε εντελώς διαφορετική βάση επιχειρηματολογίας  επιστολή,  έχει ένα αξιόλογο  γιο  που εργάζεται στο Ρόϊτερ εδώ στην ΝΥ,  -με τον οποίο μάλιστα είχε συζητήσει το θέμα όπως μας αποκάλυψε  ο ίδιος στην συνάντηση που είχαμε μαζί του στο café Aveneu στην Αστόρια  (δυο μήνες μετά την αρχική δημοσίευση στις 29.01.2010)  λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα-   και θα μπορούσε να του  είχε συντάξει και υπογράψει μια επιστολή με προσοχή γραμμένη, με επιχειρήματα που δεν θα μπορούσαν να δεχθούν καμία αμφισβήτηση και κυρίως   που δεν θα έκανε τόσο σοβαρά εξόφθαλμα λάθη και προ πάντων μια επιστολή που δεν θα εξέθετε τόσο σοβαρά  τον ίδιο τον κ.  Βασίλειο Μπερζίκη! Αντιθέτως ο «πονηρός συντάκτης» της επιστολής,   κινούμενος με δόλο,  και πονηριά που μόνο Γαλάτουλα «δείχνει»  και σκοπιμότητα,  τον εκθέτει ανεπανόρθωτα καθιστώντας τον τώρα πια αναξιόπιστο  με όσα τον βάζει και υπογράφει και κυρίως  τον χρησιμοποιεί εν αγνοία του… στο θέμα των ενοικίων που δήθεν πληρώνει από την τσέπη του ο Π.Γ.
  14. Ένα ακόμα σημείο που δείχνει ολοφάνερα ότι η επιστολή  του  Β.Μπερζίκη της 31ης Ιανουαρίου 2010 που δείχνει και αποδεικνύει ότι είναι γραμμένη από το χέρι του Γαλάτουλα-και όχι από τον Β.Μ-  και μάλιστα με την γνωστή γραφή του Π.Γ.  είναι ότι χρησιμοποιεί τον Β. Μπερζίκη ως «μάρτυρα» ως προς το θέμα των ενοικίων για γραφεία της ΝΔ  που νοίκιαζε και εξακολουθεί να χρωστά ο Π. Γαλάτουλας και η Νομαρχιακή  της ΝΔ σε διάφορους Ομογενείς εκθέτοντας το κόμμα στην ΝΥ. Δεν έχουν οι ασκούντες τον έλεγχο  αυτής της γκρίζας υπόθεσης αλλά και ο ίδιος ο Β. Μπερζίκης για να διαπιστώσουν(αν αυτά που τον βάζει και υπογράφει αληθεύουν) με μια έρευνα για  τα τελευταία γραφεία της Νεας Δημοκρατίας που νοίκιαζε ο Γαλάτουλας  στην γωνία πάνω από το γνωστό Καφέ Ζαχαροπλαστείο Λευκός Πύργος 23 και 31 στην Αστόρια και έφυγε ο   έχοντας αφήσει χρέη πολλών απλήρωτων ενοικίων! Και την ίδια τακτική έχει ακολουθήσει και σε προηγούμενους χώρους που έχουν νοικιάσει και εν συνεχεία εγκαταλείψει…Τακτική και πρακτικές που αν μη τι άλλο εκθέτουν το κόμμα της αξιωματικής ανιτπολίτευσης που τον εμπιστεύτεαι σε μια τέτοια θέση…
  15. Υπάρχουν όμως και μια σειρά άλλα από  κρίσιμα και  βασικά ερωτηματικά που δείχνουν τα ψεύδη, τις ανακρίβειες και  τις αντιφάσεις που πέφτει ο συντάκτης(Πέτρος Γαλάτουλας)  της επιστολής Β. Μπερζίκη, και που ωστόσο εκθέτουν αυτόν που υπογράφει(δηλαδή τον Βασίλειο Μπερζίκη) την «επιστολή». Το προφανές ερώτημα προς τον Β.Μ “και αφού δεν είχες διαπιστώσει( κύριε Β.Μπερζίκη)  αν τα χρήματα είχαν έλθει τότε πως; και γιατί κατήγγειλες με δηλώσεις σου επίσημα  με τις ίδιες καταγγελίες σου όλο αυτό το διάστημα (2008-2009) και   τον Ιανουάριο του 2010 δυο φορές  τον Πέτρο Γαλάτουλα τόσες φορές; Άρα είχες δόλο και σκοπιμότητα εναντίον του όταν μιλούσες μαζί μας και επέμενες;Και κάτι ακόμα “Γιατί παραιτήθηκες από την θέση σου στο κόμμα” Αυτά και άλλα πολλά αναρωτιέται ο κάθε τίμιος και καθαρός ομογενής που  ξέρει και εσένα Β. Μπερζίκη αλλά και τον Π.Γαλάτουλα;
  16. Τέλος, όσο για την τελευταία παράγραφο περί ήθους και της εντιμότητας του  Π. Γαλάτουλα εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο από αυτό που όψιμα και μετά από όσα έχει καταγγείλει για τον κ. Πέτρο Γαλλάτουλα  και υπογράφει όψιμα  ο κ. Β.Μπερζίκης… εκτός  από τα γεγονότα και την αλήθεια…  Αυτά ως προς τα γεγονότα και την ιστορία  με αδιάσειστα στοιχεία.

Κλείνοντας αυτό το ρεπορτάζ  εμείς μια βασική επισήμανση θα κάνουμε πέρα από τα στοιχεία που καταθέσαμε επώνυμα και ενυπόγραφα τα οποία ελπίζουμε ότι θα λάβει σοβαρά πρωτίστως ο πρώην ΥΦ/Υπουργός Π. Σκανδαλάκης-αυτό τουλάχιστον έχει δείξει η προσωπική πορεία, η εντιμότητα, καθαρότητα του χαρακτήρα του  και το πολιτικό ήθος που διαθέτει στην 30χρονη δημόσια πολιτεία του-    και εν συνεχεία  και δευτερεύοντος οι ασκούντες τον έλεγχο αυτής, -επαναλαμβάνουμε- τώρα όχι απλά γκρίζας αλλά πολύ  σκοτεινής υπόθεσης,  εμείς θα απευθύνουμε στις  παραπάνω επισημάνσεις και αποκαλύψεις μας  ένα βασικό καίριο και καυτό  ερώτημα:

Με ποιο κριτήριο ο Π. Σκανδαλάκης και οι αρμόδιοι στην Ριγίλης και την οδό Λυκείου  θα δεχθούν  ως αληθινή,  γνήσια  αυτή την επιστολή τώρα  όταν βγάζουν μάτι όλα όσα αναφέραμε στα παραπάνω  15 βασικά  σημεία-επισημάνσεις μας;

Εκτός αν κάποιοι –για τους δικούς τους λόγους-  θέλουν βιαστικά να κλείσει η υπόθεση… και να αλλάξουν σελίδα αναίμακτα στην κομματική ιστορία της ΝΔ εδώ στις ΗΠΑ ; και δεύτερον κρίσιμο ερωτηματικό που  επίσης  εύλογα και απολύτως δικαιολογημένα τίθεται είναι το εξής απλό:   γιατί μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη και αξιόπιστη αυτή η μαρτυρία-επιστολή  ενός ατόμου που άλλα λέει την μια και άλλα την άλλη;  Ειδικά όταν πέφτει σε σωρεία  αντιφάσεων  και ανακριβειών στην επιστολή αυτή; Και κάτι που πλέον θα το έχουν ως απορία όλοι οι Ομογενείς γιατί ο Π. Σκανδαλάκης δεν κάλεσε ο ίδιος τον Β. Μπερζίκη να παραδώσει ο ίδιος την επιστολή με τις ανάλογες εξηγήσεις; Καθαρές κουβέντες!

 

Εκτός και αν στην οδό  Λυκείου  έχουν διαφορετική γραμμή στην Γραμματεία απόδημου Ελληνισμού από αυτή την ξεκάθαρη γραμμή που έχουν στην Ριγίλης για  διαφάνεια. Εντιμότητα. Ανανέωση του ηθικού πλεονεκτήματος και του κώδικα τιμής και αξιοπιστίας που είχε απολέσει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια…   Καθαρότητα  και άπλετου φως σε όλα με έντιμες διαδικασίες όπως διακηρύσσει ο Αντώνης Σαμαράς σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία .  Καταδίκη και καταγγελία κάθε γκρίζου ή σκοτεινού σημείου που πλήγωσε την μεγάλη εθνική πατριωτική παράταξη της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι όλα όσα ήδη διαδίδει η ομάδα Γαλάτουλα στην ΝΥ δεν θα επαληθευθούν γιατί τότε η ΝΔ θα έχει δεχθεί ένα καίριο πλήγμα στην ανανέωση της αξιοπιστίας που αγωνίζεται ο Α.Σαμαράς να φέρει πίσω πάση θυσία και με καθημερινό αγώνα, κόπο και προσπάθεια να βγάλει το βαρύ φορτίο  από τους ώμους της μεγάλης φιλελεύθερης εθνικής πατριωτικής παράταξης που λέγεται Νέα Δημοκρατία! Και τέλος οι αρμόδιοι όχι τόσοστην Ριγίλης όσο  εκεί στην οδό Λυκείου ας αναρωτηθούν αξίζει τόσο πολύ η «μετοχή Π. Γαλάτουλα» για να θυσιασθεί αυτό που με  κόπο,  μέρα τη μέρα,  ώρα την ώρα,  προσπαθεί να χτίσει ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του με την νέα ηγεσία του κόμματος;

Ας αναρωτηθούν-οι πάσης φύσεως αρμόδιοι –  και ας πράξουν κατά το δέον γενέσθαι… Εμείς κάναμε το καθήκον μας.  Τώρα η σειρά σας… Ιδού η ρόδος Ιδού και το πήδημα. Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται» ούτε και με παλαιά σάπια και σαθρά  υλικά μπορείς να χτίσεις ένα νέο οικοδόμημα… εκτός αν κάνεις αναπαλαίωση και εξωτερικό  λίφτινγκ… Κάτι που δεν μοιάζει ούτε ταιριάζει στο ήθος και την πολιτική ιστορία του Αντώνη Σαμαρά για αυτό και τον επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες! Ακριβώς επειδή στο πρόσωπο του και με την επιλογή αυτή καταδίκασε τέτοιες παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις. Πρακτικές του παρελθόντος  που ο ίδιος ο λαός η βάση της ΝΔ καταδίκασε με αυτή την επιλογή της!  Και κάτι ακόμα.

Ο κόσμος –και εδικά εδώ στις ΗΠΑ στην Ομογένεια- και νουν διαθέτει… και κρίση έχει για τα γεγονότα, τις καταστάσεις που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα γιατί βιώνει την καθημερινότητα,  και γνώση έχει για  τα πρόσωπα…  και αντίληψη έχει,  και οξυδερκή μνήμη.

MPERZIKHS_GALATOULAS

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΠΕΡΖΙΚΗ

Δηλαδή Αξιότιμε φίλε   κύριε Βασίλη   Μπερζίκη με αυτά που υπέγραψες  εκτός από αναξιόπιστος,  τώρα με όλα αυτά  που σε έβαλε και υπέγραψες ο Π. Γλάτουλας  όχι μόνον βγάζεις λάδι τον κύριο  Π. Γαλάτουλα(τον οποίο ξέρεις πολύ καλύτερα εσύ…)   αλλά συν τοις άλλοις  του δίδεις και το δικαίωμα να  «σε έχει στο χέρι»  και να σε εκβιάζει και να σε απειλεί όποτε εκείνος θέλει… εκτός και αν δεν ξέρεις τον Γαλάτουλα…; Δηλαδή  από κατήγορος κινδυνεύεις από τον ίδιο τον Γαλάτουλα (που θα σου κάνει και χάρη τώρα που δεν σε πάει στα δικαστήρια) να βρεθείς και κατηγορούμενος με όσα υπέγραψες. Γιατί με αυτά που υπέγραψες  κύριε Β. Μπερζίκη τώρα μετέβαλλες εαυτόν από κατήγορο και καταγγέλλοντα σε κατηγορούμενο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Όσο για μας αν αυτό το έκανες σε άλλο ΜΜΕ θα κινδύνευες να πας σε δικαστήριο και για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπλάνηση του Τύπου κτλ …αφού χωρίς να είσαι σίγουρος για όσα λες και καταγγέλλεις κατηγορείς «άδικα» έναν άνθρωπο… Αν και εμείς εδώ που ξέρουμε και εσένα αρκετά καλά και υπογράφουμε για το ήθος και την εντιμότητα σου να ξέρεις ότι όχι μόνον δεν διατρέχεις κανένα τέτοιο κίνδυνο αλλά δεσμευόμαστε ότι δεν θα μεταδώσουμε πλέον  άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες μας οι οποίες ωστόσο θα παραμείνουν στο αρχείο μας…

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε την άστοχη και ίσως κάτω από  την  ψυχολογική πίεση και καταπίεση που σου έκανε συστηματικά ο Π. Γαλάτουλας όλο αυτό το διάστημα που  αναγκάστηκες να υπογράψεις  αυτή την «επιστολή»  αυτό θα το κρίνει η Ομογένεια…

Δική σου η επιλογή και δική σου και η υπογραφή…    Αυτός είναι  όμως  ο Πέτρος Γαλάτουλας για το ήθος και την εντιμότητα του οποίου σήμερα  συνυπογράφεις και συνηγορείς… και επί πλέον σε χρησιμοποιεί και για το θέμα των ενοικίων σε εκείνους που χρωστάει…

Μήπως δεν γνώριζες ποιος είναι ο Πέτρος Γαλάτουλας; Ή θες να θυμηθούμε τις εκλογές του 2006 στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων όταν τον πετάξατε έξω –επειδή είχε «μαγειρέψει» το αποτέλεσμα-  εσύ και ο Απόστολος  Ζουπανιώτης με συνοπτικές διαδικασίες   σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους… Αν δεν ήταν αυτός που είναι ο Π. Γαλάτουλας, που διατείνεται ότι μπορεί να παίρνει όποτε θέλει κερδίζει (δηλαδή να μαγειρεύει το αποτέλεσμα με τους συλλόγους σφραγίδα που διαθέτει)  τις εκλογές (του 2006) στην Ομοσπονδία  τότε γιατί του την  στήσατε όπως αυτός σας κατήγγειλε τότε για παράνομες διαδικασίες ;   Δυστυχώς αυτή είναι η ιστορία, τα γεγονότα και οι καταστάσεις και αυτά δεν παραγράφονται… Η ομογένεια και μνήμη έχει, και κρίση διαθέτει  και αντίληψη… και εσύ  είσαι άνθρωπος της πιάτσας και της αγοράς πως την πάτησες;  Ανακάλεσε την επιστολή αυτή που σε εκθέτει ανεπανόρθωτα άμεσα και άσε τον ίδιο το Γαλάτουλα να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να αποδείξει την αθωότητα του! Σκέψου και πράξε όσο είναι καιρός να αποκαταστήσεις την αξιοπιστία  και το  αδιαμφισβήτητο ήθος και το καλό αληθινά έντιμο όνομα και καθαρό πρόσωπο  που έχεις στην Ομογένεια και στην ιδιαίτερη πατρίδα σου.  Αν δεν ήταν αλήθεια όσα έλεγες και κατήγγειλες όλο αυτό το διάστημα και επανέλαβες με σθένος, επιμονή και πείσμα αλλά και θάρρος   τον Ιανουάριο του 2010 δυο φορές τότε  γιατί όλα αυτά αν δεν ήσουν σίγουρος 100% ότι έλεγες αλήθεια; Γιατί να κάνεις τέτοιες καταγγελίες  και σήμερα να εκτίθεσαι; σκέψου και πράξε αναλόγως… εσύ ξέρεις που βρίσκεται η αλήθεια(;) εσύ και ξέρεις που βρίσκεται και το ψέμα…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…