Ένα συναπάντημα γεύσεων & πολιτισμού με άρωμα Κρήτης στο ΣΕΦ   

Πριν λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα την πρωτομαγιά και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά άνοιξε τις πύλες της η  Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», κατά την διάρκεια της οποίας  παραγωγοί, μεταποιητές, έμποροι, Δήμοι, Επιμελητήρια και άλλοι φορείς του νησιού παρουσίασαν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους στους επισκέπτες της έκθεσης. Μια διοργάνωση του ο Νεκτάριου Σερμάκη και με την συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης.

Από την 1η μέχρι και τις 4 Μαΐου,  οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν τα εξαιρετικά κρητικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας σε προσιτές τιμές. Πέρα από τους ιδιώτες επισκέπτες που βρέθηκαν στην έκθεση, στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο προκειμένου να ενημερωθούν, ανοίγοντας το δρόμο για νέες συνεργασίες για την προώθηση των κρητικών προϊόντων. Επίσης, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, έλαβαν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, μουσικοχορευτικού, γαστρονομικού περιεχομένου και ενημερωτικού χαρακτήρα, που αναδείκνυαν τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1 Μαΐου, από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ παρευρέθηκε πλήθος επισήμων. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) κ. Βασίλης Κροκίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καβαθάς, ο εμπορικός ακόλουθος της Πολωνίας, ο τέως Υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς, ο τέως υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο τέως βουλευτής και πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ε. κ. Μανούσος Ντουκάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γιώργος Μαριδάκης, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλης Χνάρης, οι αντιδήμαρχοι: Δήμου Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης, Δήμου Μαλεβιζίου κ. Γιώργος Αεράκης, Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Γιάννης Βασιλάκης, Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντρέας Παπαδοπετράκης, Δήμου Χερσονήσσου κ. Ευθύμιος Μουντράκης, Δήμου Μηλοποτάμου κ. Μιχάλης Σωπασής, Δήμου Φαιστού κ. Γιώργος Μαυράκης, ο πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Μανώλης Χαχλιούτης και ο διευθυντής κ. Γιώργος Χαλεπάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταύρος Τζεδάκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας (Κ.Σ.Ο.Σ.) κ. Γιώργος Ξυλούρης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης κ. Γιάννης Κατσαράκης.

Στην κάμερα του GreekAmericanNewsAgency μίλησε η “ψυχή” και βασικός διοργανωτής της έκθεσης κ. Νεκτάριος Σερμάκης, μεταξύ άλλων που θα δείτε στα βίντεο. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον αντιδήμαρχο Αλεβιζίου κ. Αεράκη Γεώργιο, ο οποίος μάς κατατόπισε εκτενώς όχι μόνο για τα του Δήμου Μαλεβιζίου, αλλά και για τις δραστηριότητες σε όλους τους τομείς που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη. Τέλος, ευχαριστούμε όλους για τις προσκλήσεις να επισκεφθούμε τις περιοχές τους και τις οικογενειακές επιχειρήσεις τους. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, ει δυνατόν σε όλα τα αιτήματα σε μια προσεχή αποστολή που θα διοργανώσει το πρακτορείο.