Εκτύπωση

Άρης Τερζόπουλος: μοιραία και αναπόφευκτη (ιστορικά) η πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

Aναγκαστικά θα πάμε σε μια νέα οικουμενικότερη κυβέρνηση. Το απαιτούν οι συνθήκες. Αλλά το DNA του Έλληνα είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στους λαούς. Να νικά αλλά και να ηττάται…


Άρης Τερζόπουλος: Στην Ελλάδα δεν μεταχειριστήκαμε σωστά τον τόπο μας
Συνέντευξη στη Δέσποινα Συριοπούλου
Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Εκτύπωση

Β. Obama: Ο Πρόεδρος της Αλλαγής

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

Αφιέρωμα: Από την παιδική ηλικία και την ανήσυχη νιότη στην Προεδρία
Obama out: Το ανθρώπινο πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου

Εκτύπωση

Οι "τρεις σωματοφύλακες" του Barack Obama!

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

{ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ} ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 

Τρείς άνθρωποι είναι ιθύνοντες νόες και εγκέφαλοι που σχεδιάζουν ,εποπτεύουν και επιβλέπουν τα  αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στήνοντας κάθε φορά την όμπρελα προστασίας του νυν Αμερικανού Προέδρου.  Εντός και εκτός συνόρων των ΗΠΑ. Είναι η ψυχή της προσωπικής ασφαλειας του κάθε Αμερικανού Προέδρου. Τους επέλεξε ο ίδιος!  Η πυραμίδα της ηγεσίας της ειδική μυστικής υπηρεσίας (secret service) που υπάγεται απευθειας και μόνον στον εκάστοtε Αμερικανό Πρόεδρο και αποτελείται από την αφρόκρεμα και την ελίτ-τους καλύτερους από κάθε κρατική μυστική ή οχι υπηρεσία- οι οποίοι επιφορτίζονται το υψηλό καθήκον της προστασίας του Προέδρου και Αντιπροέδρου. Αυτοί σχεδιάζουν τα πάντα και δίνουν το τελικό ΟΚ για κάθε κίνηση, δράση και ενέργεια. Ενημερώνονται διαρκώς για όλα. Είτε βρίσκονται μαζί στο ταξίδι και συνοδεύουν τον Αμερικανό Προεδρο είτε όχι. Συνήθως ένας εκ των τριών, ανάλογα την βαρύτητα, την επικινδυνότητα και τις πληροφορίες που έχουν λάβει για την χώρα υποδοχής του κάθε ταξιδιού του κάθε Αμερικανού Προέδρου, βρισκεται πάντα μαζί σε κάθε αποστολη΄. Είναι οι άνθωρποι που έχουν πρόσβαση στα ιδιαίτερα διαμερισματα της Πρώτης Οικογένειας και μόνον αυτοί! Είναι το άγρυπνο μάτι πάνω από κομπιούτερ, και δορυφορικά συστήματα.  Πριν τους γνωρίσουμε αξίζει να  ποούμε ότι και αυτό το ταξίδι παρόλο που δεν ανήκει στις ζώνες υψηλού κινδύνου (με εξαίρεση τη Γαλλία που έχει δεχθει τρομοκρατικά πλήγματα) σχεδιαστηκε εξ ολοκλήρου και εποπτεύθηκε και από τους τρεις! Ας δούμε λοιπόν  την πορεία και την επαγγελματική καριέρα τους και γιατί ο ίδιος ο BarackObamaτους επέλεξε. Τον κάθε ενα ξεχωριστά για τις ικανότητες του.  

Εκτύπωση

Το τελευταίο αντίο στην συνάδελφο Μαρία Παπουτσάκη

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

Το ύστατο χαίρε στην Μαρία Παπουτσάκη από Αρχιερείς , Φίλους και συναδέλφους... της 

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη  την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Α' Νεκροταφείο χωροστατούτων το Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πλαισιωμένου και συνχοροστατούντων έξι  Μητροπολιτών, Σύρου Δωρόθεου Μεσηνίας Χρυσοστόμου , Νέας Ιωνίας Γαβριήλ , από την Εκκλησία της Κρήτης ο Μητρ. Αρκαλοχωρίου Ανδρέας και Ρεθύμνιος Ευγένιο  και τιτουλαριων επισκόπων Βρεσθένης Θεόκλητου.

«έφυγε» σε ηλικία μόλις 61 ετών και ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η επάρατη νόσος την ταλαιπωρούσε σχεδόν τα τελευταία δυο έτη και αφού νωρίτερα είχε καταφέρει να νικήσει  τον καρκίνο του μαστού

Εκτύπωση

Τιμητική διάκριση στον Καθηγητή Άγγελο Δεληβορριά

Καταχωρήθηκε από τον/την Αφροδίτη Καλομάρη on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

Η διοικητική επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος χαιρετίζουν την ανακήρυξη του  Καθηγητή Άγγελου Δεληβορριά  ως Ξένου Εταίρου της «Αccademia Nazionale dei Lincei» της Ρώμης, μιας από τις παλαιότερες και εγκυρότερες επιστημονικές Ακαδημίες του κόσμου.

 

Εκτύπωση

Παγκόσμια διάκριση για 15χρονο Ελληνόπουλο: Κατασκεύασε ρομποτικό ανθρωποειδές!

Καταχωρήθηκε από τον/την Αφροδίτη Καλομάρη on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

15χρονος Ελληνας μεταξύ των δημιουργών του ανθρωποειδούς «InMoov»Μετά από ένα χρόνο συστηματικής και καθημερινής ενασχόλησης, 475 εκτυπωμένα κομμάτια, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS (πρώτη ύλη) και πάνω από 1.400 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, προγραμματισμού και πειραματισμού, ο 15χρονος μαθητής της Α' Λυκείου Δημήτρης Χατζής, θεωρείται πλέον ο μικρότερος κατασκευαστής ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα.

 

Εκτύπωση

DW: Ο Έλληνας που άνοιξε τον δρόμο προς τον ΄Αρη

Καταχωρήθηκε από τον/την Αφροδίτη Καλομάρη on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι πρωτεργάτης των αποστολών στον Άρη. Έχει εξερευνήσει όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Για την προσφορά του η Παγκόσμια Αστρονομική Ένωση έδωσε το όνομά του σε έναν αστεροειδή. 

Εκτύπωση

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες - Ποιοι μένουν στην Ελλάδα, ποιοι στο εξωτερικό

Καταχωρήθηκε από τον/την Αφροδίτη Καλομάρη on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

Το 3% των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο είναι Έλληνες, αλλά οι περισσότεροι του εξωτερικού. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά το ειδικό βάρος των επιστημόνων της, διεθνώς, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μέγεθός της.

Εκτύπωση

Άρης Τερζόπουλος: Δεν τα "έπιασα" ποτέ από πολιτικούς. Ήμουν και είμαι έξω από το διεφθαρμένο σύστημα

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Πρόσωπα

Ηχηρή παρέμβαση του τελευταίου (εν ζωή) μεγάλου έλληνα εκδότη

Σύνδεση