Με την τεχνική του overlocking “ξεκλειδώθηκαν” οι πραγματικές δυνατότητες του επεξεργαστή!

Core i7 «τρέχει» στα 7GHz με overclocking

Το overclocking στους επεξεργαστές είναι κάτι το οποίο ίσως δεν ενδιαφέρει πολύ κόσμο, καθώς η πλειοψηφία προτιμάει απλές και έτοιμες λύσεις. Ωστόσο, η Intel φροντίζει πριν την κυκλοφορία ενός νέου επεξεργαστή να στέλνει κομμάτια για δοκιμές σε επαγγελματίες overclocker, για να κάνουν δοκιμές. Το ίδιο έκανε και με τους τελευταίους επεξεργαστές Intel Kaby Lake Core i7, με τον Allen Splave να καταφέρνει να τον χρονίσει στα 7GHz.

Ο Allen Splave, o οποίος είναι επαγγελματίας overclocker, κατάφερε να πάρει έναν Core i7-7700K και να τον κάνει να «τρέξει» με πάνω από 7GHz. Αυτό το κατάφερε απενεργοποιώντας χαρακτηριστικά όπως το hyperthreading και 2 από τους 4 πυρήνες. Το clock multiplier ρυθμίστηκε στο 69x και η τάση Vcore σε πάνω από 2.00V.

Αυτό το είδος τον ρυθμίσεων δεν είναι κάποιες που θα χρησιμοποιήσει ο μέσος χρήστης, ωστόσο εάν κάποιος αποφασίσει να τις χρησιμοποιήσει θα χρειαστεί ειδικό σύστημα ψύξης και motherboard που έχει σχεδιαστεί για overclocking.

Τα 7022.96 MHz που κατάφερε να επιτύχει ο Allen Splave, φαίνεται να ήταν μια σταθερή επίδοση, δείχνοντας έτσι τις πραγματικές δυνατότητες του επεξεργαστή. Φυσικά για να επιτύχει την σωστή ψύξη, ο Allen έπρεπε να χρησιμοποιήσει υγρό άζωτο, το οποίο είναι κάτι κοινό για τόσο ακραίο overclocking.

Πηγή