ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ  ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΙΑ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΙΣ ΕΡΤ; ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ; ΤΙ ΞΕΡΕΙ; ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;  ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ; ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ; ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ;  ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; 

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Πέρα από τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ, που τρέχει με τα γεγονότα, το ένα να διαδέχεται το άλλο, και όσο περνούν οι ώρες τόσο το κλίμα θα μοιάζει με εκείνο του Οκτωβρίου του 2011(…) με ότι συνεπάγεται ο χρονικός παραλληλισμός, στα γεγονότα που παρακολουθούμε  λεπτό προς λεπτό ως προς τις εξελίξεις στην Ελλάδα, σε όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργείται, υπάρχουν και κάποια «ευαίσθητα  σημεία» και  «παράμετροι»   που αφενός χρήζουν ανάλυσης και κάποιας ιδιαίτερης προσοχής και αφετέρου θα πρέπει να δούμε ως μοιραία «αμφίδρομες  μυστικές διαδρομές» εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες του έθνους στην μητροπολιτική Ελλάδα.

Κατ αρχήν να τονίσουμε πως τίποτα από όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο. Τίποτα απολύτως. Όλα προγραμματισμένα και προσχεδιασμένα. Ωστόσο πάμε να δούμε κάποια από αυτά τα σημεία που σήμερα αναδεικνύονται λίγο πιο συμπυκνωμένα και συνοπτικά μέσα από την ανάλυση.

 Θεωρητικά αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι η πιο ισχυρή και ίσως η μόνη που θα μπορούσε (με λίγη φαντασία) να εξαντλήσει την 4ετια, αφού ο ένας, από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, έχει χρέος να «κρατά» τον άλλο σε αυτό τον σχηματισμό,  με οποιοδήποτε τίμημα διότι ως γνωστών εδώ και πολλούς μήνες είναι γνωστό ότι ουδείς εκ των τριών σε τυχόν εκλογική αναμέτρηση θα μπορέσει να ξανά πάρει τα ποσοστά που έλαβε στις τελευταίες εκλογές, επομένως ουδείς έχει συμφέρον εκ των τριών να πέσει αυτή η κυβέρνηση.    Αλλά αυτό ισχύει μόνο θεωρητικά γιατί στην πράξη δεν γίνεται εκ των πραγμάτων. Και τούτο διότι υπάρχουν και κάποια   άλλα σημεία, τα οποία είναι συνδυασμός ρεπορτάζ και πληροφοριών  που πρέπει να αναδείξουμε. Να φωτίσουμε λίγο περισσότερο.  Ας τα δούμε.

1.       Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο κ. Σαμαράς πριν πάρει την απόφαση, ως αρκετά έμπειρος πολιτικός που κατάφερε υπό αντίξοες συνθήκες  να φτάσει ως εδώ, και να ορκιστεί πρωθυπουργός, γνώριζε εκ των προτέρων ότι η απόφαση του να κλείσει την ΕΡΤ-ανεξαρτήτως από το αν έπραξε καλά ή όχι αυτή είναι άλλη συζήτηση-  γνώριζε πολύ καλά ότι λαμβάνει μια δύσκολη απόφαση  που μοιραία θα τον οδηγήσει εκτός διακυβέρνησης.

2.       Το ερώτημα είναι γιατί προχώρησε σε μια τέτοια  απόφαση  αφού μπορούσε να τραβήξει το χρόνο και να κλείσει –με δυσκολία ίσως – 2ετία στο Μ. Μαξίμου ως πρωθυπουργός;  Οι εξελίξεις και τα προσεχή  γεγονότα που έρχονται (σε όλα τα επίπεδα στην κοινωνία και στις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν ) με ταχύτητα, θα αποδείξουν ότι δεν είχε άλλη επιλογή ο Αντώνης Σαμαράς  από μια «ηρωική έξοδο», ελπίζοντας σε μια «νικηφόρα επάνοδο»! Ως ελευθερωτής. Ρυθμιστής του πολιτεύματος. Εγγυητής της ενότητας. Της ομαλότητας. Θεματοφύλακας των θεσμών και της  αποκατάστασης  της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας. Παραβλέπω ρητορικά ερωτήματα του τύπου «μα το πολίτευμα λειτουργεί κανονικά», «μπορούσε να γίνει μια άλλη κίνηση για την διάσωση της ΕΡΤ», « θα μπορούσε να  πάει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με διαφορετικό τρόπο διασφαλίζοντας και την συναίνεση των άλλων κυβερνητικών εταίρων..» κτλ αυτά απαντώνται  παρακάτω. Και λίγο ως πολύ είναι κάπως παρωχημένα.  Όλα αυτά τα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Πολύ καλά. Όπως ήξερε  πολύ καλά την δύναμη της κρατικής τηλεόρασης. Την δύναμη των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Τα ήξερε. Γνώριζε τι θα προκληθεί.  Αλλά έπρεπε να σταθμίσει τι είχε μπροστά του. Αυτό που είχε και έχει είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..» οπότε;   

3.       Ανεξάρτητα από όσα λέει ο κ. Σαμαράς, προς τα έξω για την εικόνα και την πορεία της Ελλάδος –αυτά πρέπει να πει έτσι κι αλλιώς – και αρκετές φορές έχει καταστεί ανακόλουθος στην πορεία του  και δυστυχώς  μοιραία  έχει διαψευστεί  από τα γεγονότα,  γνωρίζει πολύ καλά από τους συνεργάτες του, τους συμβούλους του(φανερούς και μυστικούς) γνωρίζει  ότι το κλίμα στην κοινωνία έξω εδώ και πολλούς μήνες μυρίζει μπαρούτι. Το φυτίλι λείπει. Έτοιμη να εκραγεί είναι η ελληνική κοινωνία! Σε κάθε επίπεδο. Σε κάθε κοινωνική τάξη επικρατεί αναβρασμός.

4.       Στην πραγματικότητα επενδύσεις δεν γίνονται και είναι αμφίβολο αν θα γίνουν στο εγγύς μέλλον και λόγω μνημονίου και συγκεκριμένων διατάξεων. Ακόμα και αν γίνουν κάποιες(ιδιωτικοποιήσεις), με ελάχιστα όμως και αυτά μακροπρόθεσμα οφέλη, αργούν και δεν επαρκούν.   Οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχωράνε σε κανένα επίπεδο, τουλάχιστον τον επιθυμητό βαθμό που θα αποφέρει άμεσα και γρήγορα έσοδα.  Τα νούμερα από την  πάταξη της φοροδιαφυγής δεν βγαίνουν και απέχουν πολύ από τα επιθυμητά.  Η ελπίδα που υπάρχει μέσω του τουρισμού δεν επαρκεί να καλύψει τίποτα απολύτως. Καμία τρύπα.   Τα νούμερα δεν βγαίνουν για να φέρουν ανάκαμψη οικονομική τόσο γρήγορα ώστε να καρπωθεί –ο κ. Σαμαράς εκλογικά το αποτέλεσμα τους- και αυτό δεν αφήνει περιθώρια ούτε για  πολιτικούς ελιγμούς. Επομένως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο! Άρα υπάρχει πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα για αυτό και θα χρειαστεί να ληφθούν νέα εισπρακτικά  μέτρα. Κάτι που δεν θέλει να κάνει ο κ. Σαμαράς και προτιμά να αλλάξει ρότα! Να βγει εκτός παιχνιδιού, παρά να αναγκαστεί για ακόμα μια φορά να γίνει -για την διάσωση της Ελλάδος- πολιτικός ψεύτης. Ανακόλουθος. Και εν προκειμένω περίγελος στην ελληνική κοινωνία υπογράφοντας παράλληλα και τον πολιτικό του ενταφιασμό. Αφού άλλα υπόσχεται μήνες τώρα και άλλα θα αναγκαστεί να κάνει… για την διάσωση της χώρας…   

5.       Όλα αυτά, και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με μακροοικονομικά στοιχεία-που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν έχουν ειπωθεί άλλωστε-  για την πορεία της χώρας, οδηγούν μοιραία και σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλά και πάλι, επειδή το ελληνικό  χρέος δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει βιώσιμο, είναι βέβαιον με μαθηματική ακρίβεια, πως  η Ελλάδα θα υποστεί,   αυτό που διαψεύδεται μετά πάσης βδελυγμίας!  Ότι δηλαδή  δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα των ελληνικών  καταθέσεων, ήδη όλα τα ενδεχόμενα μετά την εφαρμογή του μέτρου αυτού  στην Κύπρο έχει αφήσει ανοιχτά τα ενδεχόμενα εφαρμογής του και σε άλλη περίπτωση… Επομένως είναι αναπόφευκτο ως μέτρο και το κούρεμα και η υφαρπαγή και  η κλοπή των Ελληνικών καταθέσεων!  Και αυτή η απόφαση (μακάρι να διαψευστούμε)  είναι που θα ανάψει –αν νωρίτερα δεν μας έχουν προλάβει οι εξελίξεις- το φυτίλι και θα εκραγεί η κοινωνική βόμβα διασποράς 10αδων  θυμάτων. Ανοίγοντας ένα  κύκλο βίας.

6.       Μια μεγάλη περίοδο πολιτικής αστάθειας, πολιτικού και κοινωνικού χάους,  ελπίζουμε όχι χειρότερη κατάσταση  από αυτές τις εικόνες που έχουμε δει στις οθόνες μας  να εκτυλίσσονται  τα τελευταία χρόνια των μεγάλων αλλαγών στην Ανατολή και τα αραβικά ισλαμικά κράτη(Λιβύη, Αίγυπτος, Τυνησία, κτλ) και Τουρκία. 

7.       Σε όλα αυτά προσθέστε και τον διεθνή Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό  παράγοντα, έχουν τον  ρόλο τους και τίποτα από όλα αυτά που σας παρουσιάζουμε δεν τους είναι άγνωστο. Τα γνωρίζουν όλα και έχουν ήδη μεριμνήσει για τις ενέργειες και τις πολιτικές αποφάσεις τους όταν και όποτε θα χρειασθεί να ληφθούν. Δεν θα αιφνιδιασθούν και θα το δείτε από τις ίδιες τις αποφάσεις τους.

8.       Δεν είναι άσχετα ούτε για το ποιο ρόλο θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί ούτε για το πώς θέλουν οι Γερμανοί την Ελλάδα ούτε και φυσικά θα θυσίαζαν την σχέση τους με τις ΗΠΑ για την Ελλάδα όπως χαρακτηριστικά μου έλεγε γνωστός αμερικανός διπλωμάτης.  Κάτι που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας είναι η συνεχής αυξημένη επαγρύπνηση των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων καθώς και η ιδιαίτερης σημασίας  άσκηση ετοιμότητας της μεγάλης άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2013» που έλαβε χώρα σχεδόν σε όλη την θαλάσσια ελληνική επικράτεια συμπεριλαμβανομένων και δυνάμεων  του πεζικού.       

9.       Όλα αυτά ως δεδομένα γεγονότα και όχι ως σενάρια,  υπάρχουν ορατά στο άμεσο και ορατό μέλλον,  παρά την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων δυστυχώς και της κρατικής τηλεόρασης, να προβάλλουν μια εικονική πραγματικότητα. Ανοίγεις δηλαδή τηλεόραση  -κρατική ή ιδιωτική- και νομίζεις ότι ζεις σε μια άλλη χώρα. 

10.   Από παντού τα μηνύματα, οι απόρρητες εκθέσεις κρατικών υπαλλήλων και όχι μόνο της ΕΥΠ, επισημαίνουν ότι είναι θέμα χρόνου να εκραγεί η κοινωνία ως χρονομετρημένος αντίστροφα ωρολογιακός μηχανισμός. Επομένως; Τι άλλο θέλει ο κ. Σαμαρά για να «διαφύγει αξιοπρεπώς» από το τιμόνι διακυβέρνησης   με πρόσχημα μια απόφαση που σίγουρα  δεν ελήφθη εν θερμό και προς όφελος  της ελληνικής κοινωνίας με το λουκέτο στην ΕΡΤ, αλλά έχοντας προσμετρήσει πολλούς άλλους παράγοντες μερικοί αναφέρθηκαν πιο πάνω. Το χειρότερο εφιαλτικό  σενάριο  δεν είναι όλα αυτά. Υπάρχουν και άλλα δεδομένα που είναι βέβαιον πως τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ώστε να δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση  η οποία μοιραία θα οδηγήσει σε εκλογές. Ποια είναι αυτά; 

11.   Στις περισσότερες εκθέσεις της ΕΥΠ τονίζεται μεταξύ άλλων «εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών»  εδώ και μήνες αναφέρονται πληροφορίες  που προκαλούν «ΣΟΚ & ΔΕΟΣ» για το τι θα μπορούσε να συμβεί,   αν πραγματικά ξεφύγει  εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ελλάδα. Υπάρχουν εντός της χώρας 10αδες πράκτορες στρατευμένοι, διασκορπισμένοι και εντεταλμένοι με συγκεκριμένες αλλά διαφορετικές  εντολές από κάθε χώρα. Χωρίζονται   σε δυο επίπεδα. Αυτούς που παρακολουθούν καταγράφουν και ενημερώνουν τις χώρες τους και αυτοί προέρχονται  (κλασικά και υποχρεωτικά ως χώρα του ΝΑΤΟ) από Αμερική, από Ρωσία ούτως ή άλλως (και λόγω γεωστρατηγικού  ενδιαφέροντος φυσικό αέριο, έξοδος στην Μεσόγειο, κτλ) από Ισραήλ επίσης λόγω ταυτόσημων ενδιαφερόντων μετά και τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Βρετανοί όχι πολλοί ο καθιερωμένος αριθμός με βάση τις διακρατικές συμφωνίες. Και φυσικά Γερμανοί που έχουν κάθε λόγο να αυξήσουν την παρουσία τους όχι μόνο γιατί η Ελλάδα λίγο θέλει και κινδυνεύει να ανακηρυχτεί και επίσημα γερμανικό κρατίδιο! Αυτοί είναι οι 10αδες διάσπαρτοι πράκτορες που παίζουν όμως τον δικό τους ρόλο και  που αποτελούν το πρώτο επίπεδο και όχι απαραίτητα ανησυχητικό.

12.   Εκείνο όμως που προκαλεί κυριολεκτικά τρόμο στις ελληνικές μυστικές κρατικές υπηρεσίες,  είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 10αδες αν όχι 100αδες εντεταλμένοι με συγκεκριμένες εντολές και μάλιστα οπλισμένοι σαν αστακοί, πράκτορες παρακρατικοί, από το Κόσσοβο, την Τουρκία, τα Σκόπια, την Αλβανία, την Βουλγαρία.     Αλλά και μισθοφόροι- κάποιοι  έμπειροι  έλληνες αξιωματικοί,  μιλάνε για θύλακες ακραίων ισλαμικών οργανώσεων οργανωμένες ανά μικρές ομάδες που ζουν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και των μεγάλων αστικών κέντρων- από χώρες όπως το Αφγανιστάν, παραστρατιωτικοί φανατικοί  μισθοφόροι που έδρασαν στην  Λιβύη, και από άλλες χώρες του Ισλάμ όπου την 2ετια 2010 – 2012 στρατεύτηκαν είτε με βασικό κίνητρο το χρήμα και τις αδρές αμοιβές είτε γιατί υπάκουσαν στα κελεύσματα των φανατικών καθοδηγητών τους. Όλοι αυτοί αναμένουν την κατάλληλη στιγμή που αναλόγως εξελίξεων θα ξεχυθούν στους δρόμους εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση και ο κάθε ένας τους και κατ ομάδες μικρές θα εκτελούν τις εντολές που έχουν. Εντολές λεηλασίας της χώρας. Εκτροπής από την νομιμότητα. Θα εκμεταλλευτούν το έκρυθμο κοινωνικό κλίμα για να δράσουν εναντίον της χώρας εντεταλμένοι και δρώντας στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου ανωμαλίας έντασης και  διάχυσης σε άλλα επίπεδα κοινωνικής κρίσης σε εθνική. Τότε είναι που όλα αυτά  με όσα εδώ και χρόνια διαδραματίζονται στην Θράκη-έτοιμο κράτος έχουν στήσει η Τούρκοι με το Τουρκικό  Γενικό προξενείο εδώ και χρόνια, δική τους σημαία, δικούς τους εκλεγμένους ηγέτες, κτλ-  γίνονται δραματικά εφιαλτικά αφού η Τουρκία καραδοκεί να εισβάλει προκειμένου να προστατέψει τους Τούρκους της Θράκης! Νέος αττίλας δηλαδή.  Για αυτό και δεν είναι άσχετα τα όσα διαδραματίζονται στην γειτονική Τουρκία αφού μια τέτοια ενέργεια του Ερτογάν θα τον συσπειρώσει στο εσωτερικό!    

13.    Όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας πρωθυπουργός και ενημερώνεται ότι  εδώ και μήνες γίνονται 10αδες επιχειρήσεις, προσαγωγές, συλλήψεις ομάδων και κατασχέσεις όπλων που βρέθηκαν σε κρύπτες στην Πεντέλη (τον Αύγουστο του 2012) και σε άλλα μέρη στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στα Τρίκαλα, αλλά και νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Έχουν γίνει 10αδες απελάσεις ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα. Όλοι τους στην χώρα έχουν εισέλθει δια της γνωστής οδού ως μετανάστες!

14.   Σε ένα τέτοιο σκηνικό που διαμορφώνεται περιμετρικά εντός της χώρας, έχοντας από την μια γκρεμό και από την άλλη επικίνδυνο ρέμα αφενός και αφετέρου  πολιτικά να τον έχουν ζώσει τα φίδια τον ίδιο τον κ. Σαμαρά,   και με όλα αυτά τα δεδομένα που παρουσιάσαμε,  ποια άλλη επιλογή έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το να επαναλάβει το ίδιο «κόλπο» του προκατόχου του; Καμία απολύτως!  Το επίσης προσχεδιασμένο  «unfair» του Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος είχε ακριβώς τον ίδιο στόχο. Την έξοδο από την διακυβέρνηση της χώρας γιατί η βόμβα θα είχε σκάσει στα δικά του χέρια. Έτσι  ένα «λάθος» οδήγησε σε ραγδαίες εξελίξεις. Εξελίξεις  που κατέληξαν στις εκλογές. Αυτό ακριβώς που ήθελε ο Γ.Α.Π. να φύγει από την διακυβέρνηση χωρίς να σκάσει η βόμβα στα δικά του χέρια!  

15.   Εδώ ακριβώς κρύβεται το μυστικό της  καθόλου τυχαία  «μοιραίας επιλογής» του Αντώνη Σαμαρά να οδηγηθεί στην προαποφασισμένη και καλά προσχεδιασμένη  επιλογή μια «ηρωικής αξιοπρεπούς εξόδου» ώστε να μην σκάσει στα δικά του χέρια η βόμβα αφήνοντας το «δωράκι» για τον επόμενο.

16.   Μοιραία  και αναγκαστικά επόμενος Πρωθυπουργός, θα είναι   ο MrAlexisTsipras, και με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον, -και αυτό επίσης  το γνωρίζει πολύ καλά ο Αντώνης Σαμαράς ειδικά με το σήριαλ πάει δεν πάει στην Ουάσιγκτον ο Έλληνας πρωθυπουργός με το οποίο έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο ίδιος και οι συνεργάτες τους έχοντας εκνευρίσει τους Αμερικανούς –    θα έχει να αντιμετωπίσει ακριβώς τα ίδια, αν όχι χειρότερα προβλήματα!  Ειδικά ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να κρατήσει όλες του τις υποσχέσεις. Και είναι πολλές  αυτές οι υποσχέσεις, και δυσεκπλήρωτες αυτές οι υποσχέσεις έστω και υπάρχουν καλές προθέσεις εκ μέρους του κ. Τσίπρα  ωστόσο είναι  πολύ δύσκολο να τηρηθούν! Αυτό πολύ κακό  και μάλιστα για έναν λαό απογοητευμένο, πικραμένο που στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα θα δει έναν «νέο Μεσσία» που θα σώσει την Ελλάδα. Έναν νέο Σωτήρα» που θα έλθει να σώσει την χώρα. Έναν νέο Παπανδρέου. Νέο. Όμορφο ωραίο που υπόσχεται πολλά. Έναν νέο πολιτικό άνδρα   και μάλιστα  γοητευτικό που θα πρέπει όμως να τηρήσει τις υποσχέσεις του προς τον Ελληνικό λαό. Λαό πονεμένο. Δυστυχή. Πεινασμένο στην μεγάλη του πλειοψηφία. Λαό που πέρασε δια πυρός και σιδήρου επί τέσσερα χρόνια τώρα.  Πράγμα δύσκολο. Ακατόρθωτο!  Ανέφικτο!   Ακόμα και αν εξέλθει η Ελλάδα από το ευρώ –και μοιραία και αναπόφευκτα αυτό που σήμερα  αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που το έχουν δαιμονοποιήσει οι ίδιοι θα το αναγάγουν ως μεγάλη εθνική ανάγκη(sic)- η Ελλάδα εκεί θα οδηγηθεί μόνη της ως «μόνη λύση εθνικής σωτηρίας». Και δεν θα γίνει τίποτα απολύτως από όσα απειλούσαν όλοι τους –Βενιζέλος , Σαμαράς, Κουβέλης, Καραντζαφέρης, – όταν η χώρα εξέλθει με την θέληση της από το ευρώ!

17.    Όλα αυτά, και άλλα πιο δραματικά, αν επαληθευθούν αυτά τα σενάρια που όμως βασίζονται σε μια σειρά πληροφοριών από πηγές που δεν επιδέχονται διάψευση, και δεν επικρατήσει η σύνεση, η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία ειδικά τις κρίσιμες ώρες, είναι δυνατόν να οδηγήσουν την χώρα σε μια μεγάλη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής και φυσικά οικονομικής αστάθειας. Αναταραχών. Εκτροπών. Ανατροπών. Σποραδικών κοινωνικών εξεγέρσεων και με τον φόβο αναβίωσης αντάρτικου πόλεων από διάφορες ομάδες, πολιτικές όλων των ιδεολογιών  φράξιες, μοιραία και εμφυλιακές καταστάσεις. Κοντολογίς. Κατάλυση του κράτους. Αυτά όλα είναι μεγάλη  βόμβα που θέλει να αποφύγει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μια βόμβα που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να εκραγεί στα δικά του χέρια!

18.   Και αν αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να κάνει ο κ. Σαμαράς και τι σκέφτεται στο πίσω μέρος του μυαλού του; Να επανέλθει εκείνος ως Μεσίας; Σωτήρας;  και Λυτρωτής της χώρας;  η οποία θα έχει περάσει «δια πυρός και σιδήρου» και όχι ο Κώστας Καραμανλής! Κι όμως! Αυτά σκέπτονται και με αυτά πορεύονται κάποιοι σύμβουλοι του γνωρίζοντας σε βάθος την κατάσταση του κράτους αλλά και το κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει   να επανέλθει μέσα από την ιδεολογική αναβάπτιση του νέου κομματικού σχηματισμού μέσα από  ένα νέο πολιτικό ιδεολογικό σχηματισμό, όπου θα χωρά τους πάντες! Όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάσεις. Όλα μέσα σαν μια όμορφη πολύχρωμη  σαλάτα που τα έχει όλα. Έχει εμφάνιση, πλουραλισμό και πολυφωνία,  έχει και βιταμίνες,  γεύση δεν μπορώ να ξέρω αν  θα έχει και  πετυχημένη δεν μπορώ να την πω αυτή την  «πολύχρωμη σαλάτα»… Όλα αυτά μοιάζει να  σκέπτονται στα άδυτα της Συγγρού και κυρίως στο Μαξίμου  στην Κηφισιά(στην οικεία του  Έλληνα πρωθυπουργού)  και στα σαλόνια γνωστών οίκων φιλοξενίας, ενίοτε και ξενοδοχείων,  στο κέντρο της Αθήνας και σχεδιάζουν έχοντας βέβαια το συγκριτικό πλεονέκτημα της έναντι των συνομιλητών τους της  σε βάθος ενημέρωσης για το τι πραγματικά  στο εσωτερικό της χώρας. Ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και τι προμηνύεται όσων ούπω…    

19.   Σας θυμίζω, ότι όλα τα αμέσως  παραπάνω δεν είναι άσχετα με  το συνέδριο της ΝΔ και  επανίδρυσης της  μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που σχεδιάζει να βγει με ένα νέο κομματικό σχηματισμό μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.  Ένας   νέος κομματικός σχηματισμός είναι στα σκαριά και ο κ. Σαμαράς θέλει να ασχοληθεί εξ αρχής με αυτό το  πολιτικό εγχείρημα το οποίο κοιτά στο μέλλον… Ένας νέος πολυφωνικός και πολυτασικός φορέας,   ο οποίος μάλιστα αν δημιουργηθεί υπό το κράτος τέτοιων οδυνηρών εξελίξεων, εξελίξεων και γεγονότων που θα απειλήσουν το πολίτευμα και την δημοκρατική σταθερότητα, τότε  είναι βέβαιο   πως θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο όλους τους «ευαίσθητους δημοκρατικούς»  πολίτες, όλων των τάσεων ιδεολογιών και αποχρώσεων που δεν πρόκειται να βρουν ούτε την ψήφο τους αν αποτολμήσουν να αναμετρηθούν με το λαό. Ένα νέο σχηματισμό με τα ίδια όμως παλιά φθαρμένα υλικά. Τους ίδιους ανθρώπους δηλαδή που θα συνενωθούν αυτή την φορά,    πέρα και πάνω από ιδεολογίες αφού η πατρίδα θα κινδυνεύει και θα έχει βυθιστεί στο χάος. Έτσι ο κ. Σαμαρά σκοπεύει  να συσπειρώσει όλους εκείνους που πρώιμα –ίσως γιατί γνώριζαν όλα αυτά και  άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης – και έσπευσαν εγκαίρως να «πολιτογραφηθούν» στην νέα μεταπολίτευση που έρχεται ως «εγγυητές της ομαλότητας» ιδρύοντας ή ανακοινώνοντας τις πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες τους όλα τα ορφανά του Κώστα Σημίτη (του ανθρώπου που θα έπρεπε να περάσει από ειδικό και λαϊκό δικαστήριο για τα εγκλήματα του κατά της Ελλάδος αλλά έχει την προστασία των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης και του Αδερφού του Σπύρου στην Γερμανία} , θα περιμαζέψει όλα τα απομεινάρια της μεταπολίτευσης του 1975 της δεξιάς και της κεντροδεξιάς,{βλ Καραντζαφέρη κτλ} θα συστεγάσει όλους τους «φίλους» και συνεταίρους στην διακυβέρνηση  που στήριξαν το τρικομματικό εγχείρημα. Τέλος πάντων αυτό το νέο αυτό  κομματικό φυτώριο που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη «ανθεί» στα κατατόπια της Βουλής,  και συζητιέται παντού όλο και περισσότερο  στα πολιτικά και δημοσιογραφικά  στέκια και πηγαδάκια είναι που θα στεγάσει  όλους σε ένα  «νέο μεγάλο εθνικό προσκλητήριο ενότητας»  για μια «νέα διακυβέρνηση» της χώρας.

20.   Αυτά όλα και πολλά άλλα φαίνεται να λογαριάζει ο Έλληνας πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς  χωρίς όμως να υπολογίζει τον ξενοδόχο. Και ο « πολιτικό ξενοδόχος» αυτή την φορά δεν είναι άλλος από τον Κώστα Καραμανλή που «βλέπει» και ακούει τα πάντα.. Μαζεύει πληροφορίες. Ενημερώνεται. Για όλους και για όλα!  Και την κατάλληλη στιγμή και πριν η χώρα κυλίσει στο χάος είναι βέβαιο πως  θα επέμβει όχι για να σώσει ή να διακυβερνήσει την χώρα. Φεύ και μακριά τέτοιες σκέψεις από εκείνον.  Αλλά ως πρόσωπο κοινής και ευρύτερης αποδοχής που αναγκαστικά και μετά από όσα θα έχουν συμβεί θα  οδηγήσει την χώρα σε μια μεταβατική περίοδο ηρεμία και  ομαλότητας,  υπό της νέες συνθήκες που φυσικά θα έχουν διαμορφωθεί τότε και αφού η Ελλάδα θα  έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου.

Θα μπορούσα για να αποφύγω πολλά και τις ενδεχόμενες «συνέπειες»  να γράψω,  πως όλα αυτά ήταν ένα  όνειρο που "είδα". Ένα κακό εφιαλτικό όνειρο που συγγραφική αδεία σας μετέφερα για να περάσω το μήνυμα… Ένα όνειρο  που όμως έχει happyend αλλά δεν είναι. Δεν τα είδα ούτε στον ύπνο μου, ούτε τα φαντάστικα, ούτε σε ταινία πολιτικού επιστημονικού σεναρίου.

Είναι δυστυχώς  η αλήθεια μέσα από πληροφορίες, και ρεπορτάζ που βγαίνει συνδυαστικά μέσα από σειρά συνατήσεων επαφών και συνομιλιών με ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους, πολιτικούς όλων των κομμάτων και όλων των τάσεων, που συναντώ αυτή την περίοδο και μιλώ τακτικότατα μαζί τους. Μακάρι να διαψευστώ και όλα αυτά  να αποδειχθούν σενάρια  πολιτικής συνομωσιολογίας έτσι για να διαβαστεί το κείμενο. Δεν είναι όμως. Δεν είναι και στο Μαξίμου το γνωρίζουν πολύ καλά…Δείτε την διαδικτυακή ΕΡΤ και θα καταλάβετε τι έπεται…  

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : κρατείστε αυτό το σημείωμα μας. Και μην ξεχάσετε την Κυριακή 16 Ιουνίου να διαβάσετε το κείμενο “Thesystem”  θα βγάλει ειδήσεις για πολλούς και πολλά…