ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΑΜΑΡΑ – OBAMA ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ… ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ "ΆΔΕΙΑΣΕ" ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ Ο BARACK OBAMA?  TI ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ; ΤΙ ΕΙΠΑΝΕ ΣΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ;  

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

ΜΕΡΟΣ Α Από την επομένη κιόλας των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012  χύθηκε πολύ μελάνι  στον Ελληνικό τύπο για το πολυπόθητο ταξίδι στις ΗΠΑ του Έλληνα Πρωθυπουργού  και την  Χρυσή πρόσκληση προς τον τότε νεοεκλεγέντα Αντώνη Σαμαρά. Πρόσκληση   από τον Αμερικανό Πρόεδρο Barack Obama για τον Λευκό Οίκο. Πρόσκληση που όμως  άργησε να έρθει στη Αθήνα 13 μήνες και κάτι ημέρες…Όπως είχαμε ήδη προαναγγείλει με σχετικά teaser ξεκινάμε μια μεγάλη αρκετά εκτενή ανάλυση, σε συνέχειες που "αποδομεί" και αποκαλύπτει όσα προηγήθηκαν αλλά και όσα αποφασίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Αμερικανικό Πεντάγωνο στις 30 Ιουλίου και στις 7 Αυγούστου (2013) 

Στην  χρονική αυτή διαδρομή, των 13 μηνών (και κάτι ημέρες), και τι δεν διαβάσαμε για αυτό το ταξίδι του  Έλληνα Πρωθυπουργού που θα γινόταν  στις ΗΠΑ.  Ότι του κατέβαινε στην κεφαλή του Λόλό Στεφανή. «Μυθιστορήματα» και «ιστορίες» για γέλια και για κλάματα… σενάρια επί σεναρίων… όλοι είχαν πηγές και «αποκλειστικά», όπως συμβαίνει συχνά πια –έξη έχει γίνει το ψέμα, η υπερβολή, η διαβολή και η διαστρέβλωση – στον Ελληνικό έντυπο και διαδικτυακό τύπο.    

Πέρα όμως από το αστείο του πράγματος και τους διαδρομιστές, καλοθελητές, πρόθυμους και διάφορους άλλους που θα δούμε παρακάτω η Ουάσιγκτον, όπως εγκαίρως έχουμε γράψει, αποφάσισε, όταν εκείνη το θέλησε πολιτικά, να προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ώρα και ημέρα και κυρίως σε περίοδο που είχε το δικό της πολιτικό μήνυμα.  Φρόντισαν δηλαδή να απευθυνθεί η πρόσκληση σε μια νεκρή πολιτικά περίοδο. Όχι τυχαία παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού που δικαιολογημένα έγινε από παράγοντες της ομογένειας, οι οποίοι όντως και εκείνοι με την σειρά τους συνέβαλαν τα μέγιστα για την αναβάθμιση της συνάντησης αυτής από μια «τυπική τελετή ρουτίνας» σε μια πολύ ουσιαστική και καρποφόρα –τουλάχιστον για τις ΗΠΑ-  πολιτική διαδικασία.

Πρόσκληση που απευθύνθηκε μετά από ένα απίστευτο και έντονο παρασκήνιο.  Μες στο κατακαλόκαιρο. Όλα κλειστά. Γερουσία. Think  tanks. Μια διακριτική μάλλον «ηθελημένη» υποβάθμιση…  Και αν δεν επέμεναν για την αναβάθμιση της, όπως θα δούμε η γνωστή ομάδα που συναντήθηκε με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Eric Rubin, τρεις εβδομάδες νωρίτερα πριν την άφιξη της Ελληνικής αποστολής, όπως εγκαίρως αποκαλύψαμε, ίσως και να μην είχε αυτή την θετική  έκβαση –της  απρόσμενης και απροσδόκητης  αναβάθμισης – για την  Ελλάδα. 

Το γιατί είναι ένα εύλογο ερώτημα που θέλει χρόνο για να απαντηθεί, αν και υπάρχουν ήδη πολιτικές  αποχρώσεις – ενδείξεις που κατατείνουν στην απάντηση για την στάση της Αμερικανικής πλευράς. Κάποιος  Αμερικανός συνομιλητής μου απάντησε όταν τον ρώτησα σχετικά   «…εσείς θα είχατε εμπιστοσύνη σε κάποιον που αλλάζει διαρκώς γνώμη και αποφάσεις; δες τι λέει ο λαός και οι συμπολίτες σου και πάρε την απάντηση  που γυρεύεις…». 

Επιπλέον των άλλων και αυτό που είναι σαφές και ξεκάθαρο είναι ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως και οι περισσότεροι του πολιτικού προσωπικού της ελληνικής πολιτικής σκηνής μάλλον δεν μπορούν να θεωρούνται αξιόπιστοι συνομιλητές, ώστε να κάνεις μαζί τους συμφωνίες κορυφής, πολύ περισσότερο να λάβεις αυτό που λένε στην πολιτική διάλεκτο ιστορικές αποφάσεις» μου λέει ο ίδιος αξιόπιστος αμερικανός διπλωμάτης και αναλυτής της αμερικανικής διοίκησης.   

Κατά τα άλλα πράγματι επικοινωνιακά η πρόσκληση Obama απέδωσε τα μέγιστα και μη αναμενόμενα, άλλωστε αυτά έχουν γραφεί και αναλυθεί επαρκώς δεόντως και καθ υπερβολή από τους γνωστούς «πρόθυμους» καλοθελητές  και εκλεκτούς από την  «επίλεκτη ομάδα του κ. Μουρούτη», οπότε περιττεύει κάθε σχετική  αναφορά στα «πολιτικά κέρδη» της επίσκεψης στις ΗΠΑ.

Επομένως κάθε τέτοια (περαιτέρω) ανάλυση και αναφορά στο πόσο και τι ακριβώς κέρδισε από τους Αμερικανούς ο Έλληνας πρωθυπουργός, απλώς  θα μας κατέτασσε στα καθ' υμάς παπαγαλάκια του συστήματος.

Εν κατακλείδι πράγματι επικοινωνιακά ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε και μάλιστα στο έπακρο αυτό που ήθελε. Υπέρ του δέοντος πολιτική υποστήριξη. Υποστήριξη για τις πολύ δύσκολες ώρες που έρχονται στην Ελλάδα, και ειδικά τις ακόμα πιο δύσκολες στιγμές που θα ζήσει κυρίως από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με αποκορύφωμα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να δίνει το πολιτικό στίγμα ο Αντώνης Σαμαράς. Πάμε τώρα στην ουσία και σε όσα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής…         

 Η συνάντηση Obama – Σαμαρά ήταν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με πολλούς αποδέκτες και παραλήπτες.  Και φυσικά με πρώτο αποδέκτη και  παραλήπτη τον ίδιο τον  Έλληνα πρωθυπουργό από τον οποίο κράτησε σαφείς –σαφέστατες – αποστάσεις  ο Αμερικανός πρόεδρος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι απέφυγε γενικώς κάθε θετική προσωπική αναφορά για το πρόσωπο του, με θετικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς ως είθισται-σε παρόμοιες συναντήσεις στον Λευκό Οίκο- για ηγέτες υψηλού και ανεγνωρισμένου πολιτικού κύρους…   

Αντιθέτως ο Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε χαρακτηριστικά και μάλιστα με έμφαση σε τρίτο πρόσωπο ότι  «… έχει δεσμευτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός» προς τον Ελληνικό λαό αλλά και προς τους δανειστές  ότι «…θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του…».  Αυτή και μόνον η διπλή αναφορά σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές μας, αλλά και προς τον ελληνικό λαό για ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας και μάλιστα σε τρίτο πρόσωπο δείχνει πολλά…. Πάρα πολλά… καμία δε σχέση το κλίμα εγκαρδιότητας, με την αντίστοιχη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου  τον Μάϊο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ. Τ. Ερντογάν. 

Μάλλον αμηχανία, παγωμάρα και ψυχρότητα υπήρξε στην ατμόσφαιρα, και όποιος δεν το είδε, εκτός από πολιτικά «τυφλός» είναι «ανίκανος» να δει σε βάθος… εκείνα που μπορεί να «δει» και να διακρίνει και ο πιο άσχετος από πολιτική απλός παρατηρητής.  

Πόσο μάλλον να εμβαθύνει στην ψυχολογία του σώματος και των ενεργειών ενός ανθρώπου που έμοιαζε  περίπου, όπως το ψάρι έκτος από την γυάλα του…  Άλλο αέρα έχει ένας ευρωπαίος γεμάτος πολιτική αυτοπεποίθηση υψηλό πολιτικό κύρος που ο λόγος και οι αποφάσεις του μετράνε, ο οποίος ηγείται μιας σταθερής κυβερνητικής πλειοψηφίας και η πολιτική του διαδρομή αποδίδει και συνάδει με το αντίστοιχο πολιτικό κύρος σε πράξεις, λόγο και έργα και άλλο ένας άνθρωπος που μόλις προ ημερών κινδύνευε η κυβέρνηση της οποίας ηγείται και εξακολουθεί να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί…  Ακροβατώντας (ίσως όχι άδικα) όπως  έχει χαρακτηριστεί ως  «είπα ξ-είπα»…Και φυσικά άλλο πολιτικό αέρα και σθένος έχει ένας Αμερικανός πολιτικός υψηλού κύρους και μάλιστα  για δεύτερη φορά επανεκλέγεις.

Πάντως το όλο κλίμα παρά την απρόσμενη και απροσδόκητη αναβάθμιση έκρυβε και άλλα κρυφά μηνύματα… Η όλη εικόνα καθώς και το σκηνικό που κατέγραψαν οι κάμερες, γιατί υπάρχουν και εκείνα που δεν κατέγραψαν οι κάμερες αλλά τα κατέγραψαν οι αμερικανοί στα αρχεία και τα πρακτικά που κρατήθηκαν για κάθε συνάντηση… Αποκαλύπτει και μια γκρίζα πτυχή γιατί την  πεισματική άρνηση του Αμερικανού προέδρου εδώ και 13 μήνες να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Παρακάτω θα πούμε και θα αποκαλύψουμε περισσότερα για αυτή την άρνηση και πώς κάμφθηκε και μεταστράφηκε ο Barack Obama.  Ο Αμερικανός πρόεδρος κράτησε επίσης σοβαρές αποστάσεις –σχεδόν άδειασε – τον Αντώνη Σαμαρά και σε όλες τις αναφορές του τις οποίες άκουγε με πολλή προσοχή αλλά και απορία για όλα αυτά τα περί ενεργειακών που ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πληροφορούταν και ο ίδιος από τις εκθέσεις των αμερικανών για τις συχνές και την, με εμμονή, αναφορά, των ελλήνων δημοσιογράφων, ημέρες πριν, οι οποίοι μετέδιδαν και διέδιδαν στα Ελληνικά ΜΜΕ το ίδιο story περί ενεργειακών θεμάτων που τάχα  θα συζητούνταν και μάλιστα ως πρώτο στην ατζέντα των δυο ηγετών.

Καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και όσα στα αλήθεια διημείφθησαν μεταξύ Σαμαρά – Obama.  Αυτά όλα που είδα το φως της δημοσιότητας ειδικά το τελευταίο 10ημερο πριν την μετάβαση στην Ουάσιγκτον και την ΝΥ δεν έχουν καμία –μα- καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.  

 Παρακάτω θα αναλύσουμε όλα τα πώς και τα γιατί.  Η πρόσκληση  προς τον Αντώνη Σαμαρά  ήρθε αφού πρώτα έκλεισαν παλιές υποθέσεις (από τα χρόνια του Κώστα Καραμανλή ), όπως αυτή του ζητήματος αγωγού για το φυσικό αέριο με την υπογραφή για τον αγωγό TAP και το αζέρικο (αντί του ρωσικού ) φυσικό αέριο.  Σε πολιτικό επίπεδο η πρόσκληση και όσα είπε στις δημόσιες δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ένα σαφές – όπως ήδη είχαμε αποκαλύψει με συνεχή και εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις μας – σαφέστατο μήνυμα προς το Βερολίνο και ειδικά την γερμανίδα Καγκελάριο ως προς το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται και έχει επιβάλει η Γερμανία  στην Ευρώπη.

«Μείγμα» που δεν ευνοεί καθόλου το εμπορικό και διεθνές ισοζύγιο συναλλαγών άρα και τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη ως σύνολο αλλά και σε διμερές ανά χώρα επίπεδο. Ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα λέγοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό –για να τα ακούει η Μέρκελ προς την οποία γέρνει μονόπατα ο Αντώνης Σαμαράς και αυτό δεν περνά απαρατήρητο από την Ουάσιγκτον, η οποία το σημειώνει και αναλόγως αποφασίζει και ενεργεί – αυτά που πρέπει να ακούσει η Γερμανίδα Καγκελάριος. Ο Barack Obama ανέλυσε και επανέλαβε για άλλη μια φορά το μείγμα της οικονομικής πολιτικής  που  θα έπρεπε να εφαρμοστεί  συνδυαστικά –ανάπτυξη ενάντια στην ύφεση και την ανεργία, αλλά και δημοσιονομικές προσαρμογές και βαθιές αλλαγές τομές  στο κράτος – όχι μόνον  στην  Ελλάδα αλλά κυρίως στην  Ευρώπη.

Μια Ευρώπη που σήμερα κυριολεκτικά Γερμανοκρατείται! Γεγονός που όχι μόνον δεν εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή {ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ, Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ} αλλά σε κάποια επίπεδα τα αντιστρατεύεται κιόλας.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα  με την οποία  η Αμερική διατηρούσε από το ΒΠΠ παραδοσιακά όχι απλά καλές,  αλλά στενές, στενότατες σχέσεις –ήδη ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε σχετική αναφορά στα ζητήματα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και δεν υπονοούσε μόνο την 17Ν και τον ΕΛΑ αλλά και άλλα ζητήματα  που θα πούμε στην συνέχεια …  

 Αυτό που «βλέπει» και διαπιστώνει (η Ουάσιγκτον) εδώ και μήνες πολλούς –ειδικά από το 2010  κοινό μυστικό στους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Αθήνα αλλά και στην Ουάσιγκτον ήταν- να χάνει, όχι απλά τις εντυπώσεις στο ζήτημα της «επιρροής» και μάλιστα σε μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Μια χώρα όπως η Ελλάδα που κάποτε, τότε που μεσουρανούσε και κυριαρχούσε  το βαθιά πολιτικό και ταυτόχρονα για εκείνον(τον Ανδρέα Παπανδρέου)  που το εφηύρε και το έριξε πρώτος στην πολιτική αρένα το έντεχνα δομημένο διάλυσης κάθε κουμουνιστικού κινδύνου, σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»! Σύνθημα που ανήκε ξεκάθαρα και με όρους απόλυτου ελέγχου  στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ.

Σήμερα «βλέπουν» οι Αμερικανοί να χάνουν την μάχη. Αλλά όχι τον πόλεμο.  Και τούτο όχι μόνον διότι κάνει πολύ καλά την δουλειά της –ως προς την συνεχή και τακτική ενημέρωση δια της γνωστής οδού των μυστικών υπηρεσιών που δρουν στην Ελλάδα -η Αμερικανίδα σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα, με το επιτελείο της  και τις συνεχείς  αναλυτικές  εκθέσεις που στέλνουν,   σε συνδυασμό δε με τις εκθέσεις της Αμερικανικής  πρεσβείας στην Ελλάδα αλλά και τις αντίστοιχες εισηγήσεις των Αμερικανών ειδικών αναλυτών που παρακολουθούν στενά-στενότατα –  τα εσωτερικά πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα στην χώρα, η  Ουάσιγκτον (πράγματι) έχει αρχίσει να  ανησυχεί σοβαρά-για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η ίδια ανησυχία, για τα διαδραματιζόμενα στην περιοχή και ειδικά στην Ελλάδα,  προκύπτει και από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες της πολιτικής και ηλεκτρονικής  υπερδύναμης. Στις εκθέσεις τους αμερικανοί μιλούν για την «ελληνική άνοιξη» που έρχεται βραδέως αλλά έρχεται και θα αλλάξει πολλά στην περιοχή συμπαρασύροντας και άλλες εξελίξεις στα Βαλκάνια αλλά και στην Μέση Ανατολή που για ακόμα μια φορά φλέγεται.   

Ανησυχίες που, εκτός  όλων των άλλων που θα δούμε αναλυτικά, έχουν να κάνουν και με ζητήματα τρομοκρατίας! Ναι τρομοκρατίας. Πολύ καλά διαβάσατε. Και δεν εννοούν την τρομοκρατία, όπως την εννοούν ή την έχουν συνδέσει άμεσα οι Ελληνικές διωκτικές αρχές. Δηλαδή  με την εγχώρια μαφιόζικη και καθαρά  εγκληματικού χαρακτήρα ποινική, ένοπλη, παράνομη δράση οργανώσεων όπως π.χ η  «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», οι «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»  κτλ. Τουναντίον.  Μιλούν και ανησυχούν για την τρομοκρατία του «άξονα του κακού». Αντιθέτως σε ό,τι αφορά στην «εγχώρια τρομοκρατία» μάλλον ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει με αυτές τις ομάδες, ποιοι τις ελέγχουν και τι ακριβώς εξυπηρετούν (ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαια θανάτου κατά παραγγελία).

Απλά τις παρακολουθούν ακριβώς γιατί σε αυτές τις εγκληματικές ομάδες «εμπλέκονται άτομα υψηλού πολιτικού και επιχειρηματικού ρίσκου, τα οποία θέλουν να έχουν στο χέρι…» για αυτά που έρχονται…      

Οι Αμερικανοί ανησυχούν για τις κινήσεις των ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων, που δρουν στα βαλκάνια και στην βαθιά Ανατολή σε χώρες της Αφρικής, των αραβικών και μουσουλμανικών  κρατών. Παρακλάδια  και ένοπλοι πυρήνες της AlQaeda (και συναφών αδελφών και συγγενών μουσουλμανικών ομάδων) που μέσω Κοσσόβου και μισθοφόρων επιστρατευμένων ομάδων  διοχετεύονται στην Ευρώπη με βασικό πέρασμα την Ελλάδα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε ξανά γράψει –επανειλημμένα – και έχει ενημερωθεί εγγράφως και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και οι προκάτοχοι του Λουκάς Παπαδήμος και Γιώργος Παπανδρέου.  

Αυτό το γεγονός είναι που τους ανησυχεί έντονα, για αυτό και αξιοποιώντας πληροφορίες και πηγές οι ελληνικές διωκτικές αρχές σχεδόν λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού άρχισαν από τα μέσα Αυγούστου και θα συνεχισθούν (τυχαίο;  όχι βέβαια!) οι επιχειρήσεις καθαρισμού στα κέντρα υποδοχής και κράτησης μη νόμιμων μεταναστών το ίδιο και οι απελάσεις ατόμων που έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα.

Τα ευρήματα δε από αυτές τις επιχειρήσεις των ελληνικών κρατικών και διωκτικών αρχών ασφαλείας της χώρας σημαντικότατα!  Εκτός από τα αυτοσχέδια όπλα σε όλους τους καταυλισμούς και τα κέντρα κράτησης και υποδοχής βρέθηκαν και –σε πολλές περιπτώσεις βαρύς – οπλισμός με ευθεία αναφορά στην αλβανική και κοσσοβάρικη μαφία.    

Αυτή η εκδοχή της τρομοκρατίας, όπως την έχει «πολιτογραφήσει» η Ουάσιγκτον από το 2001 και εντεύθεν,  και δεν έχει αποστεί  από αυτή την πολιτική του «άξονα του κακού» ασχέτως αν έχουν αλλάξει πολλά από τότε, είναι που απασχολεί τους Αμερικανούς, εν τούτοις οι σχεδιάζοντες αυτές τις μακροχρόνιες στρατηγικές και  πολιτικές έχουν ήδη προχωρήσει στο επόμενο βήμα.  

Στρατηγικές αντιμετώπισης του ολοένα και αυξανόμενου ισλαμικού επεκτατισμού, είτε με το ριζοσπαστικό και το πολιτικό Ισλάμ (οι δυο όψεις του ιδίου νομίσματος ), είναι που απασχολεί τις ΗΠΑ σήμερα και ειδικά η δράση της στο εσωτερικό της Ελλάδος.   

Οι ΗΠΑ, υποσχέθηκαν να δώσουν και άλλες πληροφορίες  πέραν εκείνων που ήδη έχουν δώσει στις ελληνικές κρατικές αρχές ασφαλείας για την δράση αυτών των ομάδων στο εσωτερικό της χώρας μας. 

Σύμφωνα δε με αποκλειστικές πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgencyπου βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα υπάρχουν ολιγομελείς πυρήνες και των ακραίων  «Αδελφών Μουσουλμάνων»! 

Θα πρέπει να πούμε, για την ιστορία, ότι το παγκόσμιο κίνημά τους από την 10ετια του 1960, που σχεδόν ταυτόχρονα σε όλα τα Αραβικά κράτη το συγκεκριμένο θρησκευτικό φονταμεταλιστικό Ισλαμιστικό κίνημα, τέθηκε εκτός νόμου και κυνηγήθηκε, έχει ριζώσει σε όλες τις χώρες που επικρατεί το Ισλάμ κυρίως στα φτωχά λαϊκά κοινωνικά στρώματα.  Κοντολογίς.

Δηλαδή  κάθε άτομο που έχει εισέλθει παράνομα στην χώρα μας, αν δεν βρίσκεται ήδη σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, για κάποιους εξ αυτών(και δυστυχώς δεν είναι ούτε λίγοι, τουναντίον ο αριθμός τους είναι ικανός για πολλά υπό προϋποθέσεις, ούτε αμελητέοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται) είναι εν δυνάμει ευάλωτο να στρατολογηθεί στο όνομα του Αλάχ.  

Το ζήτημα λοιπόν αυτής της τρομοκρατίας συζητήθηκε ακροθιγώς με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Αμερικανό Υπουργό εξωτερικών John Kerry.  Ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών περαιτέρω ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία ειδικά στον τομέα αυτό.

Υπήρξε μάλιστα συμφωνία και σύμπτωση απόψεων και η Ελλάδα συμφώνησε να παράσχει κάθε δυνατότητα στις Αμερικανικές υπηρεσίες. Αν και εφόσον χρειασθεί. Να σημειωθεί ότι ήδη εδώ και χρόνια στην Ελλάδα είναι μόνιμα εγκατεστημένα-από την 10ετια του 1970 και πριν –  ειδικά κλιμάκια της CIA στην ΕΥΠ αλλά και στην αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο της συνεργασίας για την καταπολέμηση όχι μόνο της εγχώριας αλλά σήμερα πια κυρίως συνεργασία ενάντια  της διεθνούς  τρομοκρατίας.

Τρομοκρατία  μόνο που σήμερα σε αυτή την φάση δεν πρόκειται για ένα απλό ένοπλο αντάρτικο πόλεων όπως η 17Ν ή ο ΈΛΑ και άλλες παρεμφερείς –εγκληματικές – οργανώσεις που δρουν –ελεγχόμενα πλέον μετά από σχετική συμφωνία των εμπλεκομένων πλευρών –  στην Ελλάδα, πάντα υπό το πρόσχημα (κάποτε των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων) και τον αριστερό ιδεολογικό μανδύα.

Αυτές οι ένοπλες ομάδες των φανατικών Ισλαμιστών είναι πολύ πιο επικίνδυνες και καταστροφικές, όταν και όπου έχουν δράσει. Είναι πολύ απλά το ένοπλο διεθνές κίνημα εξάπλωσης και διάδοσης –με κάθε τρόπο και δια των όπλων, της ισχύος και της δυνάμεως –  του πολιτικού και ριζοσπαστικού  Ισλάμ.    

Αναγκαίες αυτές οι επισημάνσεις και διευκρινήσεις ώστε να γνωρίζει και ο αναγνώστης για ποια ακριβώς τρομοκρατία μίλησαν  Ελλάδα και ΗΠΑ σε αυτό το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον οι κ. Σαμαράς, Obama και Kerry.  

Συνοψίζοντας  τα ζητήματα που συζητήθηκαν σε αυτό το διήμερο μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον ήταν :

1.        Διεθνής κατάσταση της οικονομίας με επίκεντρο την Ελλάδα(ως θέμα ρουτίνας)

2.       Κυπριακό και διευθέτηση του για (συν) εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων από κοινού με Ισραήλ Ελλάδα Κύπρο(και με τις δυο κοινότητες)

3.       Η Κατάσταση στην  Νέα Μέση Ανατολή και ο ρόλος που θα πρέπει να διαδραματίσει η Ελλάδα

4.       Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας

5.       Διμερείς σχέσεις Ελλάδος Αμερικής,  δηλαδή επαναβεβαίωση των ήδη συμφωνηθέντων με διακρατικές συμφωνίες ετών.

6.       Περιφερειακά ζητήματα ( Τουρκία,  Σκοπιανό)                

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…