…και ένα σενάριο άκρως ανησυχητικό. Τρομακτικό! Θεωρεία συνωμοσίας ή πράγματι η άνοδος της Χ.Α. συνδέεται  με την αλλαγή γεωπολιτικού status;  

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΑΣ…

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής! Αυτά θα είναι ο μόνος σίγουρος και αδιαμφισβήτητος νικητής και της Κυριακής της 25ης Μαϊου (του 2014).  Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν ενοχλεί κάποιους.

 Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αυτή την φορά  θα θεριέψουν! Το διψήφιο νούμερο θα είναι τέτοιο που πλέον  δεν θα επιτρέπει σε κανένα-ανόητο δήθεν υποκριτή  «δημοκράτη» του κώλου και της μπουρζουαζίας ,   λες όλοι  οι υπόλοιποι που έχουμε διαφορετική άποψη και όχι κατ ανάγκη ταυτισμένη με εκείνη της πολιτικής και των απόψεων της Χ.Α είμαστε, μιάσματα και φασίστες επειδή  απλά έχουμε διαφορετική άποψη από την δική τους-  να  ονομάζει φασιστοειδή όλους αυτούς τους έλληνες(κατά πολύ πάνω από τις περίπου 550.000 των εκλογών του 2012) που συνειδητά  –και όχι επειδή είναι θυμωμένοι οργισμένοι ή εγκλωβισμένοι,  επέλεξαν και  θα ξανά επιλέξουν τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής και στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά κυρίως στην Ευρωβουλή. Τελεία και παύλα! Είναι μια κοινή πλέον διαπίστωση. Γιατί συμβαίνει αυτό ; Αναρωτήθηκε άραγε κανείς σοβαρά και υπεύθυνα αν  είναι ένα παροδικό φαινόμενο ή είναι μια τάση που έχει σχέση με πολλούς παράγοντες και με όσα συμβαίνουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στην Ευρώπη;  Όχι. Αν κρίνω από τις ασυναρτησίες που ακούω στα στημένα πάνελ καναλιών και ραδιοφώνων. 

Εθελοτυφλούν και παθιασμένοι «διαβάζουν» όπως θέλουν το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής 18 ΜαΊου και δεν αμφιβάλω ότι το ίδιο θα γίνει και την Κυριακή 25 Μαϊου όπου τα  νούμερα της Χ.Α. θα είναι καθαρό και ξάστερο. Διψήφιο.   Η Χ.Α την επομένη των εθνικών εκλογών –και κρατείστε το αυτό- θα είναι ο δεύτερος πόλος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Κοντολογίς. Θα είναι η κανονική αξιωματική αντιπολίτευση.  Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές θα είναι τέτοιας έκτασης και σε τέτοιο βάθος η διείσδυση στα κοινωνικά στρώματα που θα αφήσει άφωνους του πάντες. Σημειώστε το αυτό.  Η νύχτα των εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν, να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.  Η Ελλάδα θα μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής έντασης. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν κυβέρνηση αναγκαστικά ασχέτως αν αυτό είναι ήδη κανονισμένο και προαποφασισμένο.  Τα υπόλοιπα κόμματα και αποκόμματα, τα λεγόμενα και «συνταγματικό τόξο» θα συνασπιστούν με το πρώτο κόμμα που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα  με τεράστια διαφορά και έτσι η μορφή του κοινοβουλίου θα έχει δυο πόλους.  Τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα που θα σχηματίσει κυβέρνηση μαζί τους και απέναντι την Χρυσή Αυγή. Καλώς ή κακώς.  Πως φτάσαμε ως εδώ;

Πέρα από την ιδιαιτερότητα της χώρας, και   τους παράγοντες που θα εξακολουθήσουν να  εντείνουν  και στο προσεχές διάστημα, την αυξητική τάση  στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής,  που δεν παύει βέβαια να  είναι ένα  καθαρά ελληνικό φαινόμενο, με τις  δικές  του ιδιαζόντως σοβαρές παραμέτρους, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δηλαδή και άλλες δυνάμεις προϋπήρχαν στην Ελλάδα όταν στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο δεν υπήρχε καν θέμα.    Θα δούμε  πιο κάτω, μερικές από αυτές τις ελληνικές ιδιαιτερότητες που έτσι και αλλιώς  υπάρχουν αντικειμενικά και προστίθεται   στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη,  εξ ου και η ραγδαία αύξηση των ποσοστών των  ακραίων, εσωτερικών ανά χώρα, ιδεολογικό πολιτικών    τάσεων. Το κλίμα ξενοφοβίας δεν είναι αδικαιολόγητο όταν η Ευρώπη έχει 10αδες εκατομμύρια Μουσουλμάνους στο εσωτερικό  της και απειλείται όχι μόνον  η θρησκευτική πολιτισμική και πολιτιστική ταυτότητα της αλλά και η ίδια η συνοχή της.    

Ας δούμε όμως μερικές από τις αιτίες που εντείνουν το φαινόμενο αυτό επομένως ενισχύουν και την ραγδαία αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Επιγραμματικά και συνοπτικά.

1.       Η αύξηση του ακραίου εξισλαμισμού.  Τα μεγάλα κύματα κατευθυνόμενων κ ελεγχόμενων ταλαίπωρων μεταναστών που σε ποσοστό 90% είναι Μουσουλμάνοι, και μάλιστα ένα άκρως ανησυχητικό ποσοστό από αυτούς ανήκει στις ακραίες μορφές του  ριζοσπαστικού Ισλάμ.  Είτε το θέλουμε είτε όχι.  Σε εκείνο το Ισλάμ  δηλαδή που θέλει να επιβάλει το νόμο της Σαρίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι έρευνες που το δείχνουν 10αδες και στην  Ελλάδα και στην Ευρώπη.  Πέρα από τον υπαρκτό  εσωτερικό κίνδυνο που παραμονεύει και έχει καταγραφεί από τις ελληνικές, αλλά και άλλες δυτικές ξένες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας εγκυμονεί ένα σωρό άλλους κινδύνους που αρνούνται –όλοι κυρίως οι αριστεροί διεθνιστές και δήθεν προοδευτικοί και δημοκράτες με πρόσχημα την διαφορετικότητα  – να δουν το πρόβλημα. Πρώτος και βασικός κίνδυνος είναι η αλλοίωση της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας.  Μια άλλη παράμετρος είναι η ραγδαία αλλαγή της πολιτισμικής και πολιτιστικής  μας ταυτότητας ως χώρας. Η πληθυσμιακή αλλαγή  επίσης θέμα που δεν αντιμετωπίζεται. Εμείς ως έθνος δεν γεννάμε οι Μουσουλμάνοι  το ακριβώς αντίθετο όπου και αν βρεθούν.

2.       Μετά έρχονται οι κοινοί με την ευρώπη,  παράγοντες της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού, η ανεργία και τα κοινωνικά συνεπακόλουθα τους.  Η μείωση του βιοτικού επιπέδου. Η οικονομική ανέχεια. Η φτώχεια. Η γενικευμένη  ανασφάλεια. Οι  ανασφάλιστοι.  Τα χαμηλά ημερομίσθια. Η αύξηση της τεράστιας ανεργίας ειδικά στους νέους προκαλεί τρόμο.  Η διάλυση της παιδείας. Η διάλυση της παιδείας.   

3.       Και πάμε τώρα στις ακραιφνώς  ελληνικές ιδιαιτερότητες, που αρνούνται να δουν όλοι!  Πρωτίστως  η «γενική αμνηστία» που έχει δώσει το σύστημα στον εαυτό του. Παρακάτω θα πούμε πως. Η ατιμωρησία για τα 100αδες σκάνδαλα επί ημερών ΠΑΣΟΚ αλλά και επί Νέας Δημοκρατίας(τα σκάνδαλα της οποίας βέβαια ωχριούν μπροστά σε εκείνα του ΠΑΣΟΚ).   Έχει χαθεί δηλαδή το περί δικαίου αίσθημα. Θεωρούνται όλοι πουλημένοι και δυστυχώς ως θεσμοί είναι απαξιωμένοι όχι αδίκως. Ειδικά ο θεσμός  της δικαιοσύνης.  Έχει απαξιωθεί πλήρως. Και όχι άδικα.  Τα σκάνδαλα που έχουν προηγηθεί εδώ και 40 χρόνια γενεσιουργός αιτία. Κυρίως όμως σκάνδαλα  από το ΠΑΣΟΚ αλλά  και από  τους αριστερούς. Ναι και τους αριστερούς. Αν προσέξετε για κάποιο διάστημα είχε δοθεί γραμμή να συλλαμβάνονται όλοι και οι συνδικαλιστές φοροφυγάδες. Είδατε μέσα σε όλους αυτές τις περιπτώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας –γιατί υπάρχουν και 100αδες άλλες που εκκρεμούν και καρκινοβατούν στα πειθαρχικά του δημοσίου ανά υπουργείο και ανά οργανισμό- κάποιο κραυγαλέα  σοβαρό πρόσωπο της δεξιάς; η απάντηση είναι: ναι είδαμε(Τομπούλογλου, Μαρτίνη, Λιάππη, κτλ)  αλλά όχι τόσους όσους του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς γενικά.  Αυτοί μοιράζονταν τα εκατομμύρια ευρώ προκλητικά όχι μόνο σε βαλίτσες αλλά κυρίως σε offshore.     Να μην αναφέρω παραδείγματα με αριστερούς(πρώην  υπουργούς και )  συνδικαλιστές –και του ΣΥΡΙΖΑ – που εμπλέκονται σε σκάνδαλα και τεράστια φοροδιαφυγή.  Σε όλα αυτά προσθέσετε την κατασπατάληση 10αδων δις ευρώ  εδώ και  12 χρόνια και νωρίτερα 100αδων δις δραχμών από τις ίδιες και τις ίδιες οικογένειες που λυμαίνονται τον τόπο το δημόσιο χρήμα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του. 

4.       Ένας άλλος εξίσου βασικός παράγοντας  είναι το γεγονός –και αυτό είναι λάθος των δεξιών κυβερνήσεων –  της  τεράστιας ανεξέλεγκτης,  θα έλεγα,  χωρίς προηγούμενο διείσδυσης  γενικώς αριστερών όλων των τάσεων και των αποχρώσεων παντού. Κυρίως στο δημόσιο.  Αν κρίνω από τον δικό μου επάγγελμα παντού κυριαρχούν μόνον  οι αριστεροί. Και μόνον αυτοί. Το ίδιο συμβαίνει στο ευρύ  δημόσιο τομέα. Ο φόβος δηλαδή να πεις αυτό που πιστεύεις ήταν και παραμένει μεγάλος. Από την 10ετια του 1980.  Το γιατί δεν θέλει εξήγηση και ερμηνεία. Ο κάθε ένας έχει και ένα παράδειγμα να διηγηθεί από την προσωπική του ζωή. Μόνον την τελευταία 10ετια κάπως ήρθαν και ηρέμησαν τα πράγματα τουλάχιστον στα πανεπιστήμια.

5.       Αρκετοί στις αναλύσεις το ζήτημα των μεταναστών το τοποθετούν πρώτο ως αιτία που οδηγεί στην Χρυσή Αυγή. Σίγουρα είναι καθοριστικός και αυτό φαίνεται από τα υψηλά ποσοστά σε συγκεκριμένες περιοχές στα αστικά και περιφερειακά κέντρα της χώρας όπου το πρόβλημα των παράνομων –χωρίς άδεια – μεταναστών είναι πλέον μείζον κοινωνικό ζήτημα προς αντιμετώπιση ανά κοινωνία.  Φυσικά η ραγδαία  αύξηση της  εισαγόμενης εγκληματικότητας εξ ου και  οι «Άγγελοι», φύλακες , φρουροί  της Χρυσής Αυγής   σε όλες αυτές τις περιοχές όπου ακόμα και η αστυνομία σου έλεγε «πάρτε  τηλέφωνο την Χρυσή Αυγή».

 Θα σταθώ όμως σε  μια ακόμα παράμετρο, αυτή που γνωρίζω καλύτερα, τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ. Τον συντονισμένο και οργανωμένο αποκλεισμό από όλα τα ΜΜΕ!   Η συνέχεια ήρθε με την συντονισμένη, από συγκεκριμένο κέντρο εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης, σε ότι αφορά το κατηγορητήριο που στήθηκε εν μια νυκτί από τον κ. Βουρλιώτη και η συνέχεια δόθηκε με τους λεγόμενους «προστατευόμενους» -από ποιον και γιατί προστατευμένοι είναι ένα θέμα – μάρτυρες  κουκουλοφόροι στις καταθέσεις των οποίων στήθηκε  όλη αυτή η υπόθεση περί εγκληματικής οργάνωσης. Η αλήθεια είναι ότι το πήγαιναν και ακόμα βαθύτερα για απόδοση κατηγοριών περί προσπάθειας κατάλυσης του πολιτεύματος αλλά δεν τους βγήκε. Υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τον δικαστικό κόσμο ακόμα και από τους εμπλεκόμενους δικαστικούς που χειρίζονται τους φακέλους του ανακριτικού υλικού και της δικαστικής έρευνας.  Η Ευθύνη των ΜΜΕ είναι τεράστια για ότι συνέβη και μάλιστα πολύ συγκεκριμένων ΜΜΕ…        

 

Και ας μη σπεύσουν τα γνωστά γκρουπούσκουλα και ιντριγκαδόροι σπεκουλαριστές ψεύτες, λιγδιάρηδες και ψωμόλυσσες  να βάλουν ταμπελάκι όπως το κάνουν.  Πόρρω απέχουν οι προσωπικές μου ιδεολογικές απόψεις, τα ιδανικά και τα ιδεώδη μου,  από εκείνες της χρυσής αυγής. Για να το ξεκαθαρίζω. Σύμπτωση απόψεων σε κάποια ζητήματα ειδικά σε ότι αφορά την απεμπόληση των εθνικών ζητημάτων ναι αλλά όχι ταύτιση. Έχουν και έχω πολύ δρόμο για να συναντηθώ μαζί τους…  Να ξεκαθαρίζει και αυτό γιατί εδώ και δυο χρόνια πολλά άκουσα…. Αλλά ουδέποτε απάντησα.   

Τους δίνουμε βήμα και τους προβάλλουμε-και θα συνεχίσουμε –  όπως, κάνουμε για όλους και όπως  θα  έπρεπε να κάνουν όλα τα ΜΜΕ και όλοι οι δημοσιογράφοι. Ανεξαιρέτως. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία. Αυτό επιβάλει η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Οι ιδέες όποιες και αν είναι, ότι και αν πρεσβεύουν, όσο ακραίες και αν θεωρούνται –σήμερα-  μόνον με ιδέες αντιπαλεύονται. Μόνο με διάλογο. Αν κάτι είναι αληθινό και αντέχει στο διάλογο και στα επιχειρήματα σημαίνει πως είναι και αληθινό. Διαχρονικό. Έχει αξία. Όλα τα άλλα είναι ακραίας μορφής –και μάλιστα αριστερής προέλευσης – φασίζουσα νοοτροπία όπως αυτή που ζήσαμε στις σχολές και τα πανεπιστήμια από την 10ετια του 1980 που δεν τολμούσες να πεις, όχι ότι είσαι δεξιός αλλά ούτε καν ότι έχεις διαφορετική άποψη! Μεγαλύτερος φασισμός από τον κόκκινο ολοκληρωτικό φασισμό δεν υπάρχει(!) ούτε υπήρξε ποτέ στο ιστορικό παρελθόν των πολιτικών και των ιδεολογιών. Η  μοναδική  μορφή του νέου μαύρου  ολοκληρωτισμού που θα  ξεπεράσει-τον κόκκινο ακραίο  φασισμό-  είναι, αυτός ο νέος επερχόμενος  ολοκληρωτισμός της Νέας Παγκόσμιας Τάξης που θα φτάσει να θέλει να ελέγχει απόλυτα τον ίδιο τον άνθρωπο πριν ακόμα γεννηθεί!  Για να ξέρουμε τι λέμε. Όσο για θύματα, για να μην το αφήνω και αυτό έτσι ο κουμμουνισμός μετρά μέχρι σήμερα περισσότερα από 120.000.000 θύματα αλλά για αυτά κανείς δεν μιλάει! Επανέρχομαι στα περί Χρυσής Αυγής.    Οι ιδέες αν είναι δυνατές και αληθινές επικρατούν.

Επιβιώνουν. Αντέχουν στο χρόνο. Αλλιώς εξαφανίζονται μαζί με τους εμπνευστές και διακινητές τους.  Χάνονται στην λήθη του χρόνου όταν είναι επιφανειακές.  Επιδερμικές. Ευκαιριακές. Καιροσκοπικές. Με μια λέξη αν είναι ψεύτικες  ή ψευδεπίγραφες.

Λέγεται δε για να γυρίζω στο ερώτημα γιατί ο κόσμος επιλέγει την Χ.Α, πέρα από τον απίστευτο πόλεμο και την εναντίον τους προπαγάνδα,  που τους ανέβασε στα μάτια του κόσμου και ήδη στην συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών στην Ελλάδα η υπόθεση περί εγκληματικής οργάνωσης έχει εκπέσει. Δεν έχει περάσει. Γιατί; Απάντηση. Γιατί ότι σερβίρει το σύστημα μέσα από τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας (κανάλια εφημερίδες τηλεόραση site & Blog) ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αμέσως και το απορρίπτει.  Άλλωστε όπως έγραψα αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές είναι οι αντοχές του συστήματος. Αυτό και τίποτα άλλο.

 

Σύμφωνα τώρα, για να δώσουμε και λίγο ρεπορτάζ,  με αμερικανούς αλλά και ευρωπαίους,  ψύχραιμους, παγωμένους, στεγνούς τεχνοκράτες αναλυτές που θέλουν να βλέπουν τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς συναισθηματισμούς και πολιτικές συμπάθειες απλά με ψυχρή κοινή λογική βάση γεγονότων , ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αυτή την φορά θα είναι τέτοια που  ενδέχεται να στείλουν στην ευρωβουλή  μέχρι και  τέσσερις  ευρωβουλευτές –κάποιοι μιλούν και για περισσότερους αν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις και οι ψυχρές αναλύσεις τους. 

Αυτός είναι και μεγάλος φόβος του συστήματος  εδώ και 10ετιες. Ο μεγάλος φόβος και τρόμος του  οργανωμένου συνδικάτου του πολιτικού εγκλήματος και της διαφθοράς στην Ελλάδα δυστυχώς είναι οι ανεξέλεγκτοι της Χρυσής Αυγής. Είτε μας αρέσει είτε όχι.    Όχι βέβαια γιατί η ηγεσία της  Χρυσής Αυγής αποτελείται από αγγελούδια ή καλά παιδιά. Τουναντίον. Από όλα έχει ο μπαξές όπως σε κάθε κόμμα. Σε κάθε οργανωμένη ομάδα.  Άνθρωποι είναι με λάθη και  σοβαρό ποινικό  παρελθόν για αρκετά από τα στελέχη τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο να προσπαθούν επειδή χαλάνε την σούπα του συστήματος  να τους φορτώσουν εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου για πολλά από τα οποία ήδη οι δικογραφίες είχαν κλείσει και αποδώσει ευθύνες…  Αυτό τουλάχιστον λένε και ξανά λένε δικαστικοί και νομικοί που γνώριζαν πολύ καλά κάθε μια από τις 34 δικογραφίες. Γιατί αν πράγματι ήταν όλα αυτά, τα φρικτά  που περιγράφονται καθ υπαγόρευση άλλων κέντρων, ήταν αλήθεια τρεις εκδοχές υπάρχουν. Ή Ελληνική δικαιοσύνη δεν έκανε ποτέ καλά την δουλειά της ή  ήθελε να την κάνει και κάποιοι δεν την άφηναν με παρεμβάσεις ή όλα αυτά τα περί εγκληματικής οργάνωσης εφευρέθηκαν και στήθηκε μια συνωμοσία εναντίον ενός εκλεγμένου έστω ακραίου κόμματος, θέλετε και φασίζουσας νοοτροπίας; -ας το δεχτώ για την συνέχεια της σκέψης-  επειδή άρχισε να ενοχλεί. Ποιους και γιατί ενοχλούσε ; καλή ερώτηση. Ενοχλούσε το σύστημα! Τους τραπεζίτες! Τα αντίθετα συμφέροντα από εκείνα μεγάλης μερίδας εφοπλιστών. Ενοχλούσε το εκδοτικό –παλαιό και νέο- εκδοτικό κατεστημένο. Ενοχλούσε και συνεχίζει να ενοχλεί τους βολεμένους πολιτικούς όλων των τάξεων και των τάσεων σε όλα τα κόμματα. Ενοχλούσε και ενοχλεί τους εργολάβους όπως ο Μπόμπολας και η παρέα του. Ενοχλούσε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έτσι και αλλιώς είναι ταυτισμένα με το βρόμικο ανήθικο και χυδαίο πολιτικό εκδοτικό σύστημα. Ενοχλούσε τους προκλητικά  υψηλόμισθους MEGAΛοδημοσιογράφους. Ενοχλούσε τα συγκροτήματα τύπου. Όλα στο σύνολο τους.  Όταν όμως άρχισε να ενοχλεί το μέγαρο Μαξίμου τότε άρχισε το πρόβλημα. Για την ακρίβεια όταν η Χ.Α αρνήθηκε να κάνει το δεκανίκι της ΝΔ τότε άρχισε ο ανένδοτος του κ. Σαμαρά.  Υπήρχαν βέβαια και οι αφόρητες πιέσεις από τα γνωστά διεθνή κέντρα εξουσίας που είχαν ξεκαθαρίσει στον έλληνα πρωθυπουργό σε όλους τους τόνους πως «αν δεν τελειώνεις με την Χρυσή Αυγή θα έχεις σοβαρότερο πρόβλημα  και από εκείνο που αντιμετώπισε ο Κώστας Καραμανλής» όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε σε κατ ιδίαν συνάντηση άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα να γίνει και το πρώτο ταξίδι στην Ουάσιγκτον τον Αύγουστο του 2013 και τον Σεπτέμβριο. Βάλτε κάτω τις ημερομηνίες που ξεκίνησαν όλα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας…

 Από την άλλη αν θέλουμε να δούμε και μια άλλη οπτική,  όλη αυτή η «ηγετική»  ομάδα των «φουσκωτών παιδιών»  περί τον Νίκο  Μιχαλολιάκο-πλην Ηλία Κασσιδιάρη που  είναι αρκετά νεότερο στέλεχος – παρόλο που η Χ.Α.  πάντα ήταν, εντός, εκτός, και επί τα αυτά του πολιτικού  συστήματος,  ήδη από την 10ετια του 1980, εν τούτοις δεν ήταν αυτοί ή στελέχη τους  ποτέ στα γρανάζια της πολιτικής  εξουσίας. Να το ξεκαθαρίζουμε. Ευθέως και χωρίς περιστροφές.  Δεν έφαγαν. Δεν έκλεψαν. Δεν συμμετείχαν σε πολιτικές και άλλες  ρεμούλες. Δεν ήσαν εμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι σε πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα στα 40 χρόνια που προηγήθηκαν. Δεν λαδώθηκαν. Δεν εκβίασαν για να πάρουν θέσεις και αξιώματα.  Δεν συμμετείχαν σε πολιτικές συναλλαγές  πολιτικής διαφθοράς.  Δεν έφαγαν τα άντερα τους σε εκατομμύρια δραχμές επί δραχμής ούτε κατασπάραξαν εκατομμύρια ευρώ! Να εξηγούμαστε. Αν είχαν τραγουδήσει και αυτοί στο πάρτη εκατομμυρίων και είχαν φάει τον άμπακο όπως τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και γενικά της αριστεράς τότε σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα… Τιμωρούνται όχι για τις έστω ποινική εμπλοκή τους σε κάποιες εκ των υποθέσεων αλλά γιατί πήγανε κόντρα στο σύστημα. Και όταν λέω ποινική δεν εννοώ εμπλοκή σε οργανωμένη δολοφονία. 

Αυτοί μόνο έδερναν. Με τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής. Επί τρεις 10ετιες.   Δεν έκαναν ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις. Δεν ξεπουλούσαν τα πάντα για ψήφους. Δεν τους ένοιαζε. Αυτοί μόνο να δέρνουν θέλανε κουμουνιστές. Να συγκρούονται με ακροαριστερούς και εξωκοινοβουλευτικούς.  Να βαράνε θέλανε. Να εκτονώνονται.

Άλλοι ήσαν αυτοί που τους γαργάλησαν τα αυτιά και έπαιξαν με την ιδέα να τους βάλουν στο σύστημα… Να τους σαγηνέψουν στα γρανάζια της εξουσίας.  Άλλοι και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί… Ποιοι ήσαν αυτοί και με ποιο σχέδιο…  Με ονόματα γεγονότα και  καταστάσεις που προηγήθηκαν και έχουν καταγραφεί…

Άλλοι τους ήθελαν ως κοινοβουλευτικό δεκανίκι για τα δύσκολα… που έρχονταν και τα ακόμα πιο δύσκολα που  έρχονται… Εκείνοι αντέδρασαν. Δεν μάσησαν και αρνήθηκαν. Έτσι από τον Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να στήνεται, μεθοδικά και  βάση σχεδίου και με την βοήθεια ξένων πρακτόρων,   όλη αυτή η ιστορία περί εγκληματικής οργάνωσης.  Μόνο που το γλυκάκι δεν φαίνεται να δένει και τόσο καλά… εξ ου και όλοι οι δημοσιογράφοι του συστήματος φώναζαν και επέμεναν «να είναι δεμένη καλά η υπόθεση»…

Μου έλεγε μόλις προ ημερών,   έμπειρος δικαστικός συντάκτης στην Αθήνα,   με πείρα 30ετίας παρουσία επίσης άλλων διακεκριμένων δικαστικών συντακτών και νομικών  ότι «…όταν αρχίσουν οι δίκες –παρωδία έτσι τις είπε- θα γελάσει το χειλάκι κάθε Χρυσαυγίτη… Για εγκληματική τους πάνε, αλλά το πράγμα όντως δεν δένει,  σαν μαστροπούς και νταβατζήδες θα δικάσουν κάποιους εξ αυτών… και όχι όλους.» αυτό κρατήστε το. Γράφεται για πρώτη φορά. 

Τα ίδια φημολογούνται και στις τάξεις των δικαστικών.  Έμπειροι δικαστικοί  μου λένε πως «αυτή  η υπόθεση θα γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την έστησαν. Θα καταστήσουν την Χρυσή Αυγή για την επόμενη 10ετια βασικό παίχτη στο πολιτικό σκηνικό». Τα ίδια λένε και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί από όλες τις πτέρυγες της βουλής στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν ενοχλεί.  Καλώς ή κακώς.  Ο κίνδυνος για το  διεφθαρμένο οικονομικό  πολιτικό εκδοτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο λέγεται Χρυσή Αυγή.  Θα μπορούσε να ήταν κάποιοι άλλοι. Δεν είναι όμως.  Η ιστορία όρισε  και μοίρασε τους ρόλους…

Για αυτά τα παιδιά, τα παιδιά του Νίκου Μιχαλολιάκου,  που από τα χρόνια του Νίκων  Αρκουδέα-εποχή κραταιού Ανδρέα  Παπανδρέου,  Σκουλαρίκη, Ευάγγελου Γιαννόπουλου κτλ- ακόμα από  την εποχή του Κώστα  Λαλιώτη αρκούσε ένα τηλέφωνο από την κρατική ασφάλεια   για να τους κατεβάσει στις διαδηλώσεις για το πολυτεχνείο,   να δείρουν δίπλα στους αστυνομικούς και τους ασφαλίτες, τους αναρχικούς και τους ακροαριστερούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. 

Αυτή ήταν η μοναδική «διαπλοκή» και εμπλοκή της Χ.Α.  με το σύστημα και τα γρανάζια εξουσίας,  εξ ου και η μεγάλη επιρροή στις τάξεις της Αστυνομίας αλλά και του στρατού.  Και επ αυτού πια δεν χωρά αμφιβολία. Οι δυο υποψηφιότητες αξιοπρεπών απόστρατων αξιωματικών είναι μόνον ένα μικρό δείγμα της επιρροής που διαθέτουν στο στράτευμα και τούτο διότι έχουν πείσει τουλάχιστον ως προς την σταθερότητα και την προσήλωση τους στα μεγάλα εθνικά ζητήματα(Κύπρος Σκόπια Αιγαίο Θράκη Β. Ήπειρος, γενοκτονίες αλύτρωτες πατρίδες, μεταναστευτικό, τον  εξισλαμισμό που επιχειρείται συστηματικά,  και ένα σωρό άλλες εθνικές  διεκδικήσεις που κάποτε πρέπει να μάθουμε να τις φωνάζουμε και προς τα έξω)   και την αντιμετώπιση τους από την εκάστοτε εξουσία εδώ και 40 χρόνια.  Πολιτική εξουσία που έχει απεμπολήσει και ξεπουλήσει τα πάντα. Τα πάντα όμως…

 Η Χρυσή Αυγή ενόχλησε το σύστημα με τις περισσότερες από 2.500 ερωτήσεις και επερωτήσεις της στην διετία 2012 -2013 που στην πλειοψηφία τους είχαν να κάνουν με τα δάνεια των καναλιών και των εκδοτών. Ερωτήσεις και επερωτήσεις που είχαν να κάνουν  με τα μεγάλα έργα που δίδονται στις ίδιες οικογένειες. Εδώ και 40 χρόνια. Ερωτήσεις και επερωτήσεις που ασχολούταν και διερευνούσαν τις αδιαφανείς διαδικασίες για τις  χρηματοδότησης των κομμάτων. Η Χ.Α.,  κακά τα ψέματα ,  ενόχλησε γιατί τα έβαλε και μάλιστα άτσαλα και άγαρμπα  με το διεφθαρμένο πολιτικό εκδοτικό τραπεζικό  σύστημα. Με τις τράπεζες. Με τους εκδότες. Με τους γνωστούς ακριβοπληρωμένους προκλητικά  δημοσιογράφους που λένε και γράφουν συνειδητά μόνον  ψέματα ειδικά την τελευταία 5ετια! 

Μπροστά σε όλο αυτό τον ορυμαγδό παραπληροφόρησης και άγριας προπαγάνδας εναντίον της Χρυσής Αυγής ο κόσμος απλά δεν μάσησε. Αντέδρασε συνειδητά. Και την Κυριακή θα το κάνει ακόμα πιο έντονο αυτό το μήνυμα της αντίδρασης του.  Τα πράγματα θα έχουν  εντελώς διαφορετική τροπή όπως προείπα την επομένη των εθνικών εκλογών όταν και όποτε γίνουν. Η κατάσταση θα αγριέψει. Θα έρθουν αντιμέτωποι πια οι δυο πόλοι… τα δυο άκρα…  ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ  VsΧρυσή Αυγή. Αυτό θα είναι το σκηνικό την νύχτα των εθνικών  εκλογών… Το αν και κατά πόσο αυτά τα δυο άκρα θα συναντηθούν και κάτω από ποιες συνθήκες δεν θέλω να το σκέφτομαι… δεν θέλω καν να φαντάζομαι τι θα επακολουθήσει…  Οι εικόνες που μου έρχονται δεν είναι και οι καλύτερες… γεγονότα αλυσιδωτά θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Και θα έχουμε και νεκρούς. Και από τις δυο πλευρές.

Το σκηνικό δηλαδή που θα διαμορφωθεί μέσα σε λίγους μήνες, είτε μετά τις ευρωεκλογές είτε ακόμα χειρότερα μετά τις εθνικές εκλογές όποτε και να διεξαχθούν,  παραπέμπει σε άλλες οδυνηρά  τραγικές καταστάσεις. καλύτερα να μη πω περισσότερα στην παρούσα φάση… Μακάρι να διαψευστώ…  Η θεωρεία των δυο άκρων που επιστρατεύτηκε δεν ήταν καθόλου τυχαία…  Θα ήθελα να πιστεύω ότι όλα όσα συνέβησαν οφείλονται σε μια σατανική σύμπτωση γεγονότων… Είναι όμως έτσι;  Ή όλοι άθελα τους (;)  έπεσαν «θύματα» ενός απίστευτα καλοστημένου σχεδίου ξένων-σίγουρα – κέντρων εξουσίας που στοχεύουν κάπου αλλού;  Που; Σωστή ερώτηση. Είναι όμως να δοθεί τώρα απάντηση; Δεν ξέρω…

Τα άκρα που έντεχνα κάποιοι έλεγαν μήνες πριν συμβούν όλα αυτά από τον Σεπτέμβριο του 2013… και εδώ σε αυτό το σημείο σηκώνει πολύ συζήτηση και μεγάλη ανάλυση γεγονότων καταστάσεων και κυρίως όσων ελέχθησαν μόνιμα μετ επιτάσεως ειδικά από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη που λάνσαρε πρώτος την θεωρεία των δυο άκρων… Μετά ξαφνικά χάθηκε από το προσκήνιο… Γιατί άραγε..; Εδικά μετά την επιστροφή από το ταξίδι στις ΗΠΑ… Υπάρχει ρεπορτάζ αλλά δεν είναι της παρούσης να βγει στο φως… Και μάλιστα πολύ καλό και αδιάψευστο ρεπορτάζ…    

Το πόσο ευνοημένη και ενδυναμωμένη  θα βγει η Χ. Α. από την  κάλπη των ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου (2014) θα φανεί λίαν συντόμως.  Το μεγάλο ενδιαφέρον  που θα συγκεντρώσει τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας είναι το αποτέλεσμα της νύχτας των εθνικών εκλογών. Αυτό κρατείστε το καλά. Μακάρι όλα να κυλίσουν ήσυχα.  Εύχομαι η νύχτα των εθνικών εκλογών να μην εξελιχθεί σε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου ή νύχτα των κρυστάλλων… Εύχομαι…

Αν και οι πηγές μου λένε ότι το σύστημα έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που την νύχτα των εθνικών  εκλογών τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ξεπεράσουν τα επιτρεπόμενα όρια που έχει θέσει  το σύστημα και τα διεθνή κέντρα εξουσίας…

Το μυστικό   σχέδιο είναι άκρως  απόρρητο. Έχει κωδική ονομασία και εμπλεκόμενους  φορείς της εξουσίας…. Εμπλέκονται αρκετοί πολιτικοί  παράγοντες  και προβλέπει έκτροπα και άγριες καταστάσεις… Καταστάσεις που θα αναγκάσουν την απερχόμενη κυβέρνηση –όποια και αν είναι αυτή – να επιβάλει έκτακτα μέτρα… τι σημαίνει αυτό; Πάλι δεν θέλω να φανταστώ…

Πάντως το μόνο βέβαιο είναι τώρα πια ο κόσμος δεν θα ψηφίσει μόνον από θυμό και οργή ενάντια στο πολιτικό εκδοτικό τραπεζικό  δημοσιογραφικό ανήθικο και διεφθαρμένο  σύστημα  αλλά συνειδητά και για ένα ακόμα λόγο.

Γιατί,  όλη αυτή η υπόθεση με την λυσσαλέα και μανιώδη  προσπάθεια, κυρίως από  πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ και  ακόμα πιο πολύ συγκεκριμένους εμπλεκόμενους και διαπλεκόμενους  δημοσιογράφους,    να τους αποδοθούν οι βαρύτατες  κατηγορίες για σύσταση διεύθυνση και οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης, ειδικά  τώρα που ενοχλούν το σύστημα και όχι- αν δεχθούμε  ως σοβαρό, γνήσιο και αληθινό υλικό  όλες αυτές τις ενδείξεις τις προανακριτικής έρευνας,  αρκετά νωρίτερα και πάντως  πολύ   πριν αρχίσουν να ενοχλούν το πολιτικό εκδοτικό κατεστημένο- δεν πέρασε στην κοινή γνώμη. Δεν το κατάπιε ο κόσμος. Με τίποτα. Αντιθέτως τους ηρωοποίησε! Ακόμα και αν μπορούσε να σταθεί η κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο τρόπος και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε πέτυχε το ακριβώς αντίθετο! Να μην γίνεται πιστευτή…

Εκτός και αν από την αρχή, εκείνων που έχουν εκπονήσει ένα τέτοιο σατανικό σχέδιο ήταν  κάποια στιγμή να ανέβει τόσο πολύ η Χρυσή Αυγή  ώστε να προκληθεί τέτοιας έκτασης αναταραχή και τότε  να πάμε σε αυτό που εδώ και πέντε χρόνια επιχειρείται. Αναταραχή. Γενικευμένη. Σε όλη την επικράτεια.   Σε εμφυλιοπολεμικές συρράξεις και συγκρούσεις για να  φτάσουμε στο τελικό σχέδιο που είναι η γεωπολιτική αναταραχή και η αναδιάταξη των συνόρων. Για να  γίνει όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται κλίμα. Ατμόσφαιρα. Γεγονότα. Καταστάσεις σαν αυτές που είδαμε στην Ουκρανία και νωρίτερα στις χώρες της Νέας Μέσης Ανατολής… 

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πολύ μεγάλο βάθος. Δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η Χρυσή Αυγή σχετίζεται με αυτό που έρχεται… Είτε το γνωρίζουν τα στελέχη της είτε όχι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει… Οι πηγές μας λένε ότι  έχουν πλήρη άγνοια πως χρησιμοποιήθηκαν ως  «βασικός πρωταγωνιστής» και μοχλός  ενός σατανικού σχεδίουγια να φτάσει αυτή «η αόρατη δύναμη» που από το 2008 θέλει αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή αλλά δεν της έχει κάτσει… Στο χέρι τους είναι τώρα που είναι υποψιασμένοι να μην γίνουν μαριονέτα στα διεθνή  αόρατα κέντρα  εξουσίας , και ας προστατέψουν την ενότητα και την εθνική ομοψυχία από ακρότητες και βιαιότητες. Όσο και αν προκληθούν… Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται ψυχραιμία. Σένεση. Νηφαλιότητα. Ομοψυχία. Εθνική ενότητα. Να μην επιτρέψουν δηλαδή να γίνουν άθελα τους μαριονέτες στα χέρια ισχυρών κέντρων εξουσίας. Στο χέρι τους είναι να υπάρξουν ακρότητες. Ακόμα και αν προκληθούν -και θα προκληθούν- να μην απαντήσουν γιατί τότε τα θύματα δεν θα είναι δυο…αλλά 10αδες… Και τότε καλύτερα ας μη σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να επακολουθήσει… Τέτοιες καταστάσεις κρίσεων και κοινωνικών εντάσεων  που μοιραία οδηγούν σε ανεξέλεγκτες άγριες  καταστάσεις και εξεγέρσεις μπρούν να αποφευχθούν…  

Το πόσο σύντομα θα έχουμε τέτοιας μορφής και έκτασης ραγδαίες εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκτεταμένες γενικευμένες αναταραχές  θα φανεί λίαν συντόμως… κρατείστε το αυτό πολύ καλά στην άκρη του μυαλού σας…Μοιάζει με θεωρεία συνωμοσίας αλλά δεν είναι. 

Αυτό που λέω δηλαδή, χωρίς να το αναλύσω περισσότερο  όμως ή να το αποκαλύψω με στοιχεία από το ρεπορτάζ, είναι ότι εδώ και μια πενταετία, ακριβέστερα από το 2008, έχει επιχειρηθεί να ανατραπεί το γεωπολιτικό statusστην περιοχή μας με επίκεντρο την Ελλάδα.  Ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση… Κάποια κέντρα δηλαδή σπρώχνουν  προς τα εκεί. Προς μια γενικευμένη αναταραχή στην περιοχή όπου μοιραία θα οδηγήσει και σε αλλαγή συνόρων.

Θα σας πω μόνο τούτο που μου ανέλυσε πολύ αξιόπιστη  πηγή μου ως προς τα μελλούμενα και επερχόμενα και κρατείστε το πολύ καλά.  Σχετίζεται με όλα όσα έχουν γίνει και όσα έχουν προηγηθεί… Από το 2008…

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από διεθνή κέντρα και μάλιστα έχει δοθεί και ως άσκηση σε ανώτατους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ προ ετών  προβλέπει εισβολή της Τουρκίας στην Θράκη, με αφορμή γενικευμένη εσωτερική παρατεταμένη αναταραχή στην Ελλάδα… Τώρα πάρτε όλα τα κομμάτια του παζλ και ενώστε τα και δείτε ποια εικόνα σχηματίζεται…  Είναι κάτι που δημοσιοποιούμαι για πρώτη φορά και εδώ σταματώ. Περισσότερα για αυτό το σχέδιο θα αναφέρουμε σε εκτενέστερο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προσεχώς. Όχι ακόμα..           

  Ως προς το οφθαλμοφανές για τα περί εγκληματικής οργάνωσης,   και όσα έχουν προηγηθεί πως όμως  ο κόσμος να πιστέψει όταν βλέπει να στήνεται ξεκάθαρα η υπόθεση με μάρτυρες που φοράνε κουκούλες ως δήθεν προστατευόμενους από τι; Και από ποιον να προστατευθούν; Άσε που από τους έξι οι πέντε έχουν ένα  πλουσιότατο ποινικό  μητρώο…

 Αν ο κόσμος δεν είναι υποψιασμένος ότι «εδώ κάτι δεν πάει καλά… κάτι δεν κολάει… κάτι δεν δένει…»  τότε θα πει πως το σύστημα έχει πια γερές, πολύ γερές,   ατσαλένιες  βάσεις και όχι μόνον θα ανεβάζει και θα κατεβάζει κυβερνήσεις αλλά θα παράγει πια και το δικό του πολιτικό προσωπικό… 

Αν ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τι παιχνίδι παίζεται τότε θα πει πως το σύστημα επί 40 χρόνια δούλεψε τόσο καλά που οι ρίζες είναι τέτοιες και σε τόσο βάθος που για να ξεριζωθεί αυτό το τέρας της διαπλοκής,   μόνον με βία και αίμα θα γίνει αυτό όπως συνέβη  σε όλες τις διεφθαρμένες  κοινωνίες όλου του κόσμου  που όταν   έπιασαν πάτο μόνον τότε  ο λαός ξεσηκώθηκε. Ξεχύθηκε στους δρόμους και έπραξε ότι επιτάσσει το ιερό καθήκον προς την πατρίδα. Αν όπως πάνε οι εξελίξεις αργά η γρήγορα εκεί θα φτάσουμε τελικά. Δεν μένει άλλος δρόμος παρά να τεθεί σε ισχύ το άρθρο 120 του συντάγματος αφού έτσι και αλλιώς το σύνταγμα έχει ποδοπατηθεί. Έχει κουρελιαστεί…  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ