Εκτύπωση

Διαλέξτε: κομματική πειθαρχία ή απειθαρχία;

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

 

Έχει καταντήσει και τούτο να είναι ένας χρόνιος κνησμός του ελληνικού μας κόσμου. Ποιό όμως είναι το αίτιο της παθογενείας του χρονίου κνησμού μας, αυτού του τόσον βασανιστικά αθεράπευτου, από τον οποίον πάσχει σήμερα ολάκαιρος ο ελληνικός μας κόσμος, πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη;

Μα φυσικά και πρόκειται γιά το καυτό εκείνο ερώτημα του: πότε επιτέλους θα πάρει Όσκαρ ο Brad Pitt;

Ο χρόνιος τούτος κνησμός μας σχετικά με το πότε θα πάρει Όσκαρ ο Brad Pitt ταξιδεύει μέσω μιας ειδικής ομάδας νευρόνων, από το δέρμα στον εγκέφαλο. Ενεργοποιείται συνήθως από κάποιαν ισταμίνη, την οποία εκκρίνει ο οργανισμός μας όταν εντοπίζει μέσα μας έναν εισβολέα, π.χ., τον Brad Pitt στο αστυνομικό θρίλερ “Killing Them Softly”!

Εκτύπωση

Προς μία κατοχική κυβέρνηση μακράς εκπνοής

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Ή επιθανάτιου ρόγχου; Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, ολόκληρος δηλαδή ο συνέκδημος (synekdēmos) ελληνικός μας κόσμος, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη, δεν επιτρέπεται βέβαια να συμμετέχουμε ούτε ενεργά ούτε συλλογικά στα πολιτικά τεκταινόμενα της πατρίδος μας [1].

Δεν παύουμε όμως να παρακολουθούμε άναυδοι τα καραγκιοζλίκια των συμμοριών της εν’ Ελλάδι στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας. Και αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά ένας αργός και μετά πολλών βασάνων θάνατος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας των ειδικών συμφερόντων των συμμοριών.
Εκτύπωση

Επιτέλους το ψηφιδωτό των αντιμνημονιακών κινημάτων ας ενωθεί σε μια πολιτική κίνηση ας μην είμαστε διαιρεμένοι έτσι μας θέλουν οι σκοτεινές δυνάμεις...διχασμένους μόνιμα ας μη παίζουμε το παιχνίδι τους!

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Του Δρ. Νικόλαου Γεωργανζτά

 

greek_flag_spifeidwtoΕπιτέλους! Έχω αρχίσει να λαμβάνω πολλές προτροπές γιά να συνεχίσω να σας βομβαρδίζω όλες και όλους με μηνύματα εθνικής ενότητας και πολιτικής σύμπραξης, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, γιά την αναίμακτη ανατροπή του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής, κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα, που τελεί υπό το κατοχικό καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ.

Απολογούμαι προκαταβολικά σε όσες και όσους νιώθουν προσβεβλημένες ή προσβεβλημένοι επειδή συμφωνώ με τους τους πολιτικούς επιστήμονες πως το πολιτικό σχηματάκι ή σκηνικούλι ΝΔ·ΠαΣοΚ αποτελεί ένα κατοχικό καθεστώς, με όλες τις άρδην καλλιγραφικές μπλε και πράσινες ανταύγειες του. Εάν όντως νιώθεις προσβεβλημένη ή προσβεβλημένος, τότε αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σύμπτωμα της φοβερής εκείνης ψυχοσωματικής ασθενείας, που μεταμορφώνει τους απλούς ανθρώπους σε ‘κομματόσκυλα’, δηλαδή “animaux bizarres” ή παράξενα ζώα!

Εάν όντως νιώθεις έτσι λοιπόν, τότε παρακαλώ ζήτησε ιατρική βοήθεια. Θα την χρειαστείς! Κάποια ιατρική κρέμμα ή σκόνη ίσως, αλλά πρόσεξε όμως τα γενόσημα φάρμακα και ειδικά τα ληγμένα.

Η σωστή ιατροφαρμακευτική θεραπεία είναι ένα σοβαρά ελπιδοφόρο φαινόμενο στην ανθρώπινη ζωή. ‘Οπως επίσης σοβαρά ελπιδοφόρο είναι το ότι βαδίζουμε αργά μεν, αλλά σταθερά δε, προς την πολιτική ακύρωση των μνημονίων και των συμβάσεων δανειακής εξυπηρέτησης της Ελλάδος, από τον ελληνικό μας λαό.

  Χρειάζεται λίγη προσοχή όμως, ώστε να έχουμε μία κοινή συναντίληψη του τι κανουμε και γιατί το κάνουμε. Μόνον έτσι θα είμαστε αποτελεσματικοί στην συλλογική μας πολιτική πράξι.

Από την μία πλευρά μαχόμαστε υπέρ της επαναφοράς του ελληνικού μας κόσμου στο δικό μας, το ελληνικό πολιτικό κοσμοσύστημα, το οποίο είναι συνάμα ‘ανθρωποκεντρικό’ και ‘κοινωνικοκεντρικό’. Είναι ανθρωποκεντρικό σε σχέση με την προσωπική μας ελευθερία και κοινωνικοκεντρικό σε σχέση με την κοινωνική, την οικονομική και την πολιτική μας αθροιστικά συλλογική ελευθερία.

Θα μπορούσες να δεις όλον τον συλλογικό αγώνα που κάνουμε –ως ένα ελληνικό έθος και έθνος– ως έναν κοινό αγώνα γιά την ‘κοινωνιοκρατία’. Μέσα από τούτη την οπτική θεώρηση, ο όρος ‘κοινωνιο-κρατία’ σημαίνει το να άρχει η κοινωνία ώστε, ανεξαρτήτως του πολιτικού συστήματος, να είναι η ελληνική κοινωνία ο ‘εντολεύς’ του, ενώ η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση να είναι ο ‘εντολοδόχος’ της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή η σχέση μεταξύ της κοινωνίας-εντολέα και της κυβέρνησης-εντολοδόχου δεν υφίσταται καν εντός του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής, κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα, που βέβαια τελεί υποτακτικά υπό το καθεστώς κατοχής ΝΔ·ΠαΣοΚ. Με πρόταγμα την αθροιστικά συλλογική μας ελευθερία όμως, η κοινωνιοκρατία γίνεται μία επιτακτική ανάγκη, καθόσον χωρίς την θέσμιση της κοινωνιοκρατίας, η νυν στυγνά δυναστική κοινοβουλευτική κομματοκρατία οδηγεί στην ‘κοινωνιοκτονία’ που τώρα ζούμε στην πατρίδα Ελλάδα.

Παράλληλα, από την άλλη πλευρά μαχόμαστε υπέρ της πολιτικής ακύρωσης των μνημονίων και των συμβάσεων δανειακής εξυπηρέτησης της Ελλάδος. Έχει ήδη γίνει μία προσπάθεια επί τούτου μέσω της νομικής αναστολής της λειτουργίας των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βάσει του Συντάγματος, διότι δωροδοκήθηκαν (υπόθεση Siemens).

Είναι όμως αμφίβολο εάν η προσπάθεια τούτη μπορεί να πετύχει. Διότι τα μνημόνια, όπως και οι συμβάσεις δανειακής εξυπηρέτησης της Ελλάδος, οριοθετήθηκαν και πέρασαν μέσω δύο άλλων συνταγματικών θεσμών: της κατοχικής βουλής και του επίσης κατοχικού καθεστώτος ΝΔ·ΠαΣοΚ.

Ακόμη και εάν τα κόμματα αναστέλλουν την λειτουργία τους, τα όργανα του ανθελληνικού κατοχικού καθεστώτος στην Ελλάδα λειτουργούν και είναι αυτόνομα από αυτά. Υπάρχει λοιπόν η επιτακτική ανάγκη της πολιτικής σύμπραξης, όλων των εκτός βουλής και νυν πολιτικής τάξης πολιτικών φορέων, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορέσει ο ελληνικός μας κόσμος να εντοπίσουμε τις σωστές νομικές τρύπες με πρόταγμα την την αθροιστικά συλλογική μας ελευθερία.

Γιά να πείσουμε τους δικαστές, διεθνείς και ντόπιους, πρέπει πρώτα να περάσει η πολιτική εξουσία στα χέρια του ελληνικού λαού. Άλλως πως θα πείθονται από άλλους, ξένους. Και θα γράφουν τις πάντα πολιτικές και ποτέ νομικές τους αποφάσεις, όπως έγινε, π.χ., στην προσφυγή σε δικαστές γιά το πρώτο μνημόνιο.

Πρέπει λοιπόν να τα καταφέρουμε να νικήσουμε! Όπως και να τα καταφέρουμε να νικήσουμε όμως, ο αντιστασιακός χαρακτήρας του ελληνικού μας κόσμου είναι άξιος θαυμασμού!

Είναι μία ιστορική ταυτότητα, και ατομική και συλλογική, τούτος ο αντιστασιακός χαρακτήρας του ελληνικού μας κόσμου. Είναι μία συλλογική ταυτότητα με την σφραγίδα 'κλέϝος' (κλέος), που πάντα κινητοποιούσε τούτον τον λαό, από τα βάθη της ιστορίας μας ως ένα έθος και έθνος, πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη.

Θα τα καταφέρουμε να νικήσουμε λοιπόν, διότι η ίδια η ταυτότητά μας περιέχει το στοιχείο της ελευθερίας. Θα τα καταφέρουμε διότι κάποτε ήμασταν και θέλουμε να γίνουμε ξανά μία κοινωνία ανθρώπων εν ελευθερία!Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς

 

Εκτύπωση

Δύο ασήμαντες, ταπεινές, τοσοδούλες πολιτικές προτασούλες

on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Μέσα στον πραγματικά άνισο αγώνα που κάνουμε, μαζύ με μερικές φίλες και μερικούς φίλους, μέ πρόταγμα την ελευθερία της πατρίδας Ελλάδας, μπροστά μας βρίσκουμε τεράστια αντίσταση από το κατοχικό καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ. Μας λένε πως εμείς δεν έχουμε καμμία ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, ενώ το κατοχικό καθεστώς ΝΔ·ΠαΣοΚ έχει, καθόσον:

“δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί για να αποφευχθούν νέες μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα τον Ιούνιο και δηλώνει ότι έχει επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα για να μην πληγούν περαιτέρω όσοι ήδη δοκιμάζονται” [1].
Εκτύπωση

Σφίγγουν τα γάλατα: πρόταση ‘ΕΛΛΑΣ και ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ’

on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κατ’ αρχήν σε όλες όσες και όλους όσους έχουν ανταποκριθεί στις πολιτικές μου ανησυχίες, που φυσικά πηγάζουν από την βαθειά, συλλογική έγνοια όλων μας γιά την πατρίδα Ελλάδα, όπως και γιά το μέλλον του ελληνικού μας κόσμου πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη. Παραθέτω εδώ, όχι μόνον λεκτικά, αλλά και διαγραμματικά (βλ. συνημμένο διάγραμμα), μία πρόταση, που αποτελεί την συλλογική σύνθεση και το πνευματικό κτήμα όλων όσων ευχαριστώ αμέσως παραπάνω.
Εκτύπωση

Η χελώνα, ο λαγός και ο ελληνικός λαός

on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Χρειαζόμαστε κάποια γραμμή πλεύσης ή οδηγίες προς ναυτιλομένους τέλος πάντων, σχετικά με την Έλενα Κουντουρά. Άκουσα μερικές από τις δηλώσεις της όπως, π.χ., στο Βήμα FM, συνέντευξη με τον Άρη Ραβανό (6/3/2012) και στον Alpha FM 104,7 Kρήτη Ι.

Καλά κρατεί μεν, με τα αντιμνημονιακά ‘όχι’ της, αλλά δεν κάνει καν προτάσεις πέραν από τα όσα ακούγαμε στα Ζάππειο Ι και ΙΙ, της τότε ντε και καλά ‘νέας’ ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Δεν γνωρίζω πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει το “εμείς δεν αλλάξαμε, εκείνοι αλλάξαν” της Κουντουρά, τουλάχιστον σχετικά με την επιτακτική ανάγκη ανατροπής του όλου νυν πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας.
Εκτύπωση

Πόσα € χρειάζεται γιά να ζει ένας άνθρωπος ανθρωπινά στην Ελλάδα σήμερα;

on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Δεν μιλούμε βέβαια γιά τα μέλη της νυν πολιτικής τάξης στην Ελλάδα. Μιλούμε γιά ανθρώπους και όχι γιά τερατόμορφα εξωπλανητικά όντα.

Ας υποθέσουμε πως μετά από μερικές οικονομικές μελέτες επί μελετών καταλήγουμε στο, γιά την ωραία τούτη ώρα, υποθετικό ποσόν των €1.500 τον μήνα. Τι ακριβώς τότε μας εμποδίζει να σχεδιάσουμε ένα οικονομικό σύστημα που ξεκινάει με έναν κατώτατο μισθό των €1.500 τον μήνα και μία κατωτάτη σύνταξη, επίσης των €1.500 τον μήνα;
Εκτύπωση

Μερικές αράδες από και γιά το 1821

on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

 

Είμαστε μερικές και μερικοί ανάμεσα στον ελληνικό μας κόσμο, που δεν είμαστε ούτε στην αριστερά, ούτε στο κέντρο, ούτε στην δεξιά. Είμαστε όμως πατριώτισες και πατριώτες που, πολιτικά τουλάχιστον νοιώθουμε και δηλώνουμε απλά ‘Ελληνίς’ ή ‘Ελλην’, ανάλογα φυσικά με το φύλο μας.

Πολλές περισσότερες και πολλοί περισσότεροι μιλούν συχνά γιά ‘δημοκρατία’. Όμως δεν είναι αυτοσκοπός η δημοκρατία.
Εκτύπωση

ΜΑΘΗΜΑΤΑ δημοκρατίας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε έναν τάφο, τώρα έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο μας. Τι ψήφο να ρίξουμε οι νεκροί;

Νεκρότερο; Μα ο θάνατος δεν έχει ούτε συγκριτικό ούτε υπερθετικό βαθμό.

Θα βοηθούσε πάρα πολύ τον ελληνικό μας κόσμο η ανάγνωση του παρακάτω κειμένου [1] και η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας [2] του Γιώργου Αυγερόπουλου και του Αχιλλέα Κουρεμένου με τίτλο: “ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ”. Είναι βέβαια πολύ φυσιολογικό, μετά από την ανάγνωση του παρακάτω κειμένου, να διερωτάται η κάθε Ελληνίς και ο κάθε Έλλην: γιατί στην Ελλάδα να έχουμε πρόεδρο τον Κάρολο Παπούλια και όχι τον Ólafur Ragnar Grímsson;
Εκτύπωση

Εκλογές: στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου ή στις 13 Μαΐου, του έτους 201Χ

on . Δημοσιεύθηκε στο Νίκος Γεωργαντζάς

Με το νυν άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σχηματάκι, το πιό πιθανό είναι οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν κάπου μεταξύ του 2017 και του 2019. Όχι γιά καμμία ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά διότι κάποιοι τραπεζίτες θα απαιτήσουν να κρατάμε τα πλέον βασικά προσχήματα νομιμοποίησής του.

Ας θυμόμαστε επίσης πως, αν οι εκλογές μπορούσαν όντως να επιφέρουν κάποια ουσιαστική αλλαγή, τότε θα ήταν ήδη προ πολλού παράνομες. Άρα, κατί τι άλλο από εκλογές είναι που χρειαζόμαστε τώρα στην Ελλάδα.

Σύνδεση